?> /felfedezo/atombunkereikbe-menekulnek-a-vilag-leggazdagabb-emberei-uj-zelandon/ Atombunkereikbe menekülnek a világ leggazdagabb emberei Új-Zélandon | szmo.hu
hirdetés

FELFEDEZŐ

Atombunkereikbe menekülnek a világ leggazdagabb emberei Új-Zélandon

A szigetország az utóbbi években nagyon népszerű lett azoknak a gazdagoknak a körében, akik az apokalipszis elől menekülnének.
Fotó: Rising S Co. - szmo.hu
2020. április 21.


Link másolása

hirdetés

A közösségi médiának hála bőven értesül róla mindenki, hogyan viselik a hírességek és a szupergazdagok az áldatlan járványállapotot. Legtöbbjük villájukba, kastélyukba vagy egyéb fényűző rezidenciájukba húzódva éli az elszigetelés heteit, hónapjait, az igazán tehetősek közül néhányan szuperjachtjaikra vonulva gyakorolják a social distancinget.

Van azonban a mérhetetlenül gazdagoknak egy olyan csoportja, akik tudatosan készültek az apokalipszis napjaira, és ott vettek szuperbiztos bunkert maguknak, ahol szinte paradicsoma van ezeknek az építményeknek: Új-Zélandon - írja a Daily Mail.

A szigetállamban akkor nőtt meg az igény a bunkerek iránt, amikor Sam Altman, az Y Combinator nevű cég alapítója (nem mellesleg a Szilícium-völgy egyik ismert arca, és az egyik legsikeresebb techbefektető) egy interjúban elmondta, hogy vészhelyzet esetén Új-Zélandra menekülne egy bunkerbe. Ez az egyszerű kijelentés olyan port kavart, hogy a szigetország hirtelen kifejezetten népszerű lett nemcsak a Gyűrűk ura rajongói között, hanem a menekülni vágyó gazdagok szemében is. Sőt, vannak cégek, akik kifejezetten erre szakosodnak: a Rising S Co. például több milliomosnak is épített már föld alatti bunkert.

A megrendelők közé jellemzően a Szilícium-völgy tehetősebb üzletemberei tartoznak. Ők még azelőtt hagyták el az országot és költöztek be bunkereikbe, hogy március 16-án lezárták volna a határokat.

hirdetés

Nem árt azonban előzetesen lecsekkolni a bunkert, hogy ne akkor lepődjünk meg, amikor először megérkezünk: ezt mutatják a cég tapasztalatai is. Nemrég ugyanis befutott hozzájuk egy kissé ideges hívás, miszerint az illető nem tudja, hogy kell bejutni a bunkerébe.

A meg nem nevezett férfi egyébként egy New York-i üzletember, és azelőtt sosem használta a bunkert, fogalma sem volt arról, hogy kell bejutni.

Az ügyfélszolgálatnál még érdeklődött arról is, hogyan működik a melegvíz és az áram, illetve kell-e plusz légtisztítóberendezést szerelnie. Végül sikerült bejutnia, a cég egyik menedzsere szerint még mindig ott van.

A texasi székhelyű cég egyébként Új-Zéland-szerte épít bunkereket, amelyek iránt az utóbbi években növekedett meg a kereslet a milliomosok és milliárdosok közt. Az Egyesült Államokban megtervezett építményeket hajókon szállítják ki a szigetországba, elsősorban Hamilton, Hanmer Springs és Wanaka területére. A Rising S Co. az utóbbi pár évben összesen tíz bunkert épített.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

20 babája született egy év alatt egy milliárdos házaspárnak béranya segítségével

Az orosz nő 23 évesen már összesen 21 gyerek édesanyja, de legszívesebben meg sem állna 100-ig.

Link másolása

hirdetés

Alig egy év alatt 21 fősre bővült egy milliárdos házaspár családja, akik azonban ennyinél sem állnának meg, 100 gyereket szeretnének.

Galip Öztürk török milliárdos, a Metro Holding cégcsoport alapítója, aki főleg a turizmusban, a közlekedésben és a pénzügyben érdekelt cégeivel, mindig is nagy családról álmodott, az anyagiak pedig nem is jelentenek akadályt ehhez. Éppen ezért nem is csoda, hogy első feleségétől 8 gyermeke született. Szerencséjére azonban a válása után is talált egy olyan nőt, aki hasonlóan gondolkodik, mint ő. Grúziában találkozott a nála 33 évvel fiatalabb Kristinával, akinek már szintén volt egy gyereke előző kapcsolatából.

Tavaly márciusban született meg első közös gyerekük a férjével béranya segítségével. 2020 során még 19 babájuk lett így, mindegyikükért több mint 3 millió forintnak megfelelő összeget fizettek a béranyáknak. A legidősebb gyerekük 14 hónapos, a legkisebb pedig csak négy hónapos.

Az óriáscsalád egy háromszintes villában lakik, a 23 éves anya elmondása szerint hetente átlagosan körülbelül 5-6 ezer dollárt (1,4-1,7 millió forint) költenek csak a gyerekek ellátásához szükséges alapeszközökre. Minden héten 20 nagy csomag pelenka és 53 csomag tápszer fogy el, a gyerekek körüli teendőkben pedig 16 bentlakásos dadus segít az orosz származású Kristinának.

A fiatal nő a Sunnak azt mondta, kicsit sem unalmasak a napjai, hiszen ennyi gyerekkel rengeteg dolga van. Állítása szerint ugyanazt csinálja nap mint nap, mint bármelyik anya, és ugyanúgy szereti 6 éves kislányát, mint a béranya révén világra hozott gyermekeit.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
FELFEDEZŐ

Trump azt hiheti, hogy idén augusztustól újra elnök lesz

Egy most nyilvánosságra került felvételen arról beszél: a Republikánus Párt erősebb, mint valaha, és hamarosan el fogják hozni a fordulatot.

Link másolása

hirdetés

Donald Trump szerint a Republikánus Párt hamarabb fogja visszaszerezni a Képviselőházat, a Szenátust és a Fehér Házat, mint sokan gondolják – írja a 24.hu a Business Insider cikke alapján.

"A Republikánus Párt erősebb, mint valaha, és sokkal erősebb lesz, mint amilyen most” – üzente Trump az Országos Republikánus Szenátori Bizottság videójában, hozzátéve, hogy hamarosan el fogják hozni a fordulatot.

Nem tudni, hogy a most nyilvánosságra került felvétel mikor készült, mindenesetre a lap szerint Trump is hihet abban az összeesküvés-elméletben, miszerint augusztusban újra beiktatják, ez lehet az alapja a lelkesedésének.

A New York Times újságírója szerint Trump az utóbbi időben az elvesztett államok szavazatellenőrzésének a megszállottjává vált.

Az újbóli beiktatásról szóló elméletet a volt elnök több ismert támogatója is terjeszti, Mike Lindell, a MyPillow vezérigazgatója például nyíltan beszélt arról egy márciusi podcastben, hogy Trump visszatérhet augusztusban.

Videó: Trump üzenete a támogatóinak

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
FELFEDEZŐ

Az anyaság lélekpusztító, kiszipolyozó munka - szülők vallottak őszintén a gyerekvállalásról

„Ha visszamehetnél az időben, akkor is vállalnál gyereket?” - tette fel a kérdést az egyik felhasználó egy angol nyelvű fórumon. Rengeteg válasz érkezett.

Link másolása

hirdetés

Tabudöngető, de kétségkívül fontos kérdést tett fel egy felhasználó a Mumsnet nevű, angol nyelvű, szülőknek szóló fórumon, amire sok megdöbbentően őszinte válasz érkezett a gyermekvállalással kapcsolatban. A szülőknek címzett kérdés így hangzott:

"ha visszamehetnél az időben, akkor is vállalnál gyereket?"

A kérdező hozzátette: tudja, hogy a legtöbb szülő odavan a gyerekeiért, ám épp ezért számít tabunak egy ilyen kérdést feltenni, holott a jelenség körbejárása is sokat segíthet abban, hogy lebontsa a szülővé válás idealizálását és az irreális elvárásokat.

A kérdésre ennek megfelelően rengeteg olyan válasz jött, amelyben magától értetődően bizonygatják a felhasználók, hogy igen, a szülővé válás a világ legszuperebb dolga, és soha semmiért sem cserélnék el. Néhányan azonban árnyalják is a képet hozzátéve azonban, hogy nem mindig fenékig tejfel a helyzet:

"Az anyaságot/szülőséget egy hihetetlenül lélekpusztító, kiszipolyozó, nehéz munkának tartom, de el sem tudnám képzelni az életem a gyerekeim nélkül. Ezen az egyensúlyon valószínűleg nem változtatnék."

Érdekesebbek azonban azok a vélemények, amelyek megbánásról számolnak be.

"Nem, nem vállalnék, és gyűlölöm is magam emiatt, de minden nap egy küzdelem ez így"

- írja az egyik.

hirdetés

Egy másik bővebben is kifejti, miért vágyna inkább a gyerekmentes életre:

"Úgy érzem, hogy a gyerekvállalás megöregített. Ha gyereked van, felelősségteljes felnőtté kell válnod, az ő szükségleteiket a tiéd elé helyezned, az egész napod csak körülöttük forog, és nem lehetsz többé csak "te". Sosem csinálhatod úgy igazán azt, amit csak akarsz, mert mindig be kell vonnod őket is az egyenletbe. Ez óriási áldozat. Én és a férjem sosem kapálóztunk túlzottan, mégis lett egy gyerekünk, majd egy másik is. Rettentően hiányzik az a szabadság az életemből, amikor még nem kellett folyton tekintettel lennem valaki másra. Persze ez nem egy olyan óriási probléma... de azért mindig ott van. "Lehet, hogy másképp gondolnám, ha világ életemben szenvedélyesen szerettem volna gyerekeket, nem tudom.

De az biztos, hogy nem vagyok egy született anya - inkább egy olyan anya vagyok, akinek nagyon hiányzik a gyerekmentes élet."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
FELFEDEZŐ

Hatalmas tuba kavargott Budapest belvárosa felett kora délután

A felhőtölcsért a város több részéről is észlelték, több fénykép és videofelvétel is készült róla.

Link másolása

hirdetés

Nagyobb méretű tuba kavargott Budapest belvárosa felett kora délután - írja az Időkép. A felhőtölcsért a város több részéről is észlelték, fotók és videók és készültek róla.

 

Fotó: Időkép

 

Fotó: Időkép

hirdetés

 

Videó: Tuba a budai oldalon

 

Fotó: Időkép/Vajas

 

Fotó: Időkép/Nemes Attila

 

Fotó: Időkép/Nemes Attila

 

Fotó: Időkép/Bíró Renáta

 

Videó: Pasaréti tuba

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk