/felfedezo/aszaly-ausztraliaban-horrorfoto/
hirdetés

Sokkoló kép: kengurucsontváz jelképezi, mennyire pusztító a szárazság Ausztráliában

Pont úgy áll, mintha élne, de csak a csontváza maradt meg.
hirdetés

Ezt a rémisztő fotót egy, az ausztráliai Új-Dél-Wales államban élő farmer készítette, hogy figyelmeztesse a világot: soha nem látott méreteket öltött az ötödik földrészen a szárazság. A kegyetlen aszálytól, amely ráadásul a téli hónapokban sújtott le a területre, a vadon élő és a tenyészállatok egyaránt szenvednek.

A 69 éves Len McLean morundah-i birtokán készítette a felvételt. A farmer nemrégiben egy teljes kenguru-csontvázat talált egyik legelőjén. Már ez önmagában megdöbbentette őt, mert az elpusztult állatok tetemeit általában szétmarcangolják a ragadozók és dögevők. Összerakta, majd felállította a farkára és két hátsó lábára. Így született meg ez az elképesztő fotó – írja a Daily Mail .

A meteorológusok szerint 100 éve nem volt ilyen szárazság Ausztráliában. Április eleje óta alig-alig esett eső, Új-Dél-Wales az év eleje óta 20%-kal kevesebb esőt kapott a szokottnál. McLean birtokára is mindössze 100 milliméter csapadék hullott az idén. Vannak olyan gazdák, akik több ezer dollárt költenek arra, hogy messziről hozassanak takarmányt az állataiknak, de gyakran előfordul az is, hogy inkább lelövik őket.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk