/felfedezo/a-vilag-legmaganyosabb-embere-lyukban-elo-emberbrazilia-esoerdo-22-eve-egyedul-amazonia-remete/
hirdetés

22 éve él egyedül az esőerdőben a világ legmagányosabb embere – most először sikerült lefilmezni

A nevét sem tudják, lehetetlen megközelíteni, de él, és jól van.
Daily Mail - szmo.hu
2018. július 31.

hirdetés

Egy alig másfél perces videó. Két évtized után ennyit sikerült rögzíteni arról a titokzatos remetéről, aki egy brazíliai esőerdőben, egy kunyhóban él 22 éve, amióta feltételezések szerint földművesek kiirtották a teljes törzset, amelyhez tartozott. A "Gödörben élő férfi" - ez a beceneve, mert egyszer sikerült lefotózni egy nagy gödröt, amit ő ásott, de azóta kiderült, hogy valószínűleg elejtett állatokat tárol benne - teljesen egyedül folytatta életét az erdőben. Épített egy kunyhót, nyíllal és hegyesre faragott botokkal vadászik, főleg madarakra és majmokra, körülötte pedig papaya- és kukoricaültetvények vannak itt-ott.

Senkivel nem beszél, senki nem közelítheti meg, nem fogad el segítséget, inkább elmenekül. Kutatók próbálták lefotózni legalább az arcát, ez egyszer, 1998-ban sikerült, azóta senki sem látta. A most nyilvánosságra került felvétel ezért igazi világszenzáció, hiszen valószínűleg a világ legmagányosabb emberét sikerült titokban rögzíteni rajta, amint épp fát vág.

Sokak szerint a férfi az ember diadala a természet felett, és a túlélés szimbóluma, de őt ez aligha érdekli. Senki sem tudja, hogy bírja 22 éve társak, család, és bármiféle segítség nélkül. Az amazóniai esőerdőkben egyébként becslések szerint 113 teljesen elszeparált törzs él, ebből csupán 27-hez sikerült eljutnia néhány kutatóexpedíciónak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk