/felfedezo/a-vilag-legfurabb-egyetemi-kepzesei-a-kannabbisz-termesztes-a-jodli-a-bowling-es-etikus-hacker-is-tanulhato/
hirdetés

A világ legfurább egyetemi képzései: a kannabbisz-termesztés, a jódli, a bowling és etikus hacker is tanulható

Itthon is van egy pár.
hirdetés

A felvételi ponthatárok kihirdetése alkalmából az RTL Fókusz című műsora körülnézett a világban és megkereste a világ legfurcsább egyetemeit, szakjait, óráit.

A legmerészebb az amerikai Oaksterdam Univesity.

Egy egész egyetem mindenről, amit csak a kannabbiszról tudni kell. Svájcban idéntől indul egy jódli szak, amire csak négyen jelentkezhetnek, de létezik a világon bowling és etikus hacker képzés is. Az utóbbit itthon, az Óbudai Egyetemen is lehet tanulni.

Talán Angliában van a legtöbb furcsaság. Londonban sütési technikák és technológia képzésen vehetünk részt, Edinburghben a sörfőzés és lepárlás ismereteinket bővíthetjük, Birminghamben az óragyártást sajátíthatjuk el, Dél-Angliában pedig a yacht kezelést. Liverpoolban pedig beleáshatjuk magunkat a Beatles popzene és társadalmába. Hazánkban a legfurább kurzus a Szent István Egyetemen található, ahol a hallgatók a pálinkafőzés fortélyait ismerik meg. 2012 óta már 120-an végeztek a szakon.

A riportban még 3 furcsa kurzust is megemlítenek. Angliában az egyik sportszakon David Beckham órára lehet bejárni, egy német orvos Dr. House epizódokat elemez, Koppenhágában pedig Beyonce pályafutásán keresztül vizsgálják a színes bőrű nők feminista törekvéseit.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk