FELFEDEZŐ

„A saját állampolgárainak miért nem segít a kormány? Jó, hogy kevesebbet érek a saját országomban” - kommentözön a kormány bejelentésére

Szijjártó Péter vasárnap bejelentette, hogy támogatást nyújtanak azoknak a hazai munkaadóknak, akik menekültként érkező ukrán állampolgárokat foglalkoztatnak, biztosítják nekik a szállást és a munkábajárást.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, a magyar kormány vasárnap bejelentette, hogy támogatást nyújt azoknak a hazai munkaadóknak, akik menekültként érkező ukrán állampolgárokat foglalkoztatnak és hosszú távon gondoskodnak a megfelelő szállásukról, valamint a munkahelyre történő eljutásukról.

Szíjjártó Péter bejelentette, hogy a feltételeket teljesítő vállalatok havonta 60 ezer forint támogatást kapnak a menekültként érkező ukrán állampolgárok foglalkoztatása esetén, míg gyermekeik után további 12 ezer forint jár nekik.

A miniszter szerint ez az országba menekülők mellett a magyarok és a magyar vállalatok érdekét is szolgálja.

A közleményt a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon is posztolták. Alig egy óra alatt 1000 hozzászólás érkezett. Sokan sérelmezték, hogy bár fontos a menekültek támogatása, de a cégek vagy a hazai munkavállalók miért nem kapnak hasonló támogatást.

"Tudok olyan embert mondani, aki sem munkát, sem pénzt nem kapott több éven keresztül! Saját maga fizette más keresetéből a kötelező TB 6000 ft-ját, hogy a háziorvosa fogadja és gyógyszert írjon fel részére!"

"A magyar édesanyákat is legalább ennyire kellene támogatni a nagy család barát kormánynak! Az ő/mi munkahelyeink mikor kapnak juttatást?"

"De jó érzés is másodrendű állampolgárnak lenni saját hazámban, ahol minden kib..tt hónapban fizetjük az adót."

"Odaadhatod egyenesen nekik, sok magyar nyugdíjas él annyiból, ők is megélnének belőle, úgy-ahogy."

"Mikor emeltek családi pótlékot Magyarországon? Miért nem adnak a magyar édesanyáknak olyan munkahelyet, ahol a gyerekeiket is tudják rendezni az ovodába iskolába. Mi kerülünk lassan magyarok hátrányos helyzetbe."

"És magyarokkal mi lesz? Akik éhbérért dolgoznak? Vagy nincs is munkájuk? Kilakoltatott gyerekes családok?? Családi pótlék évek óta béka segge alatt! Vagy a nagy covid miatt akik elvesztették a "jól" fizető munkájukat? Szánalmas undorító banda! Mind arra megy ki h Fideszre szavazzanak ők! Undorító!"

"Na. Ezután várható lesz, hogy a magyar dolgozókat kirúgják a munkahelyükről, csak hogy a menekülteknek munkát adjanak. A saját népedet kellene támogatni, itt is sok éhező és nélkülöző él. Mi fizetjük az adót, a tb-t, és nem keveset, orvos meg telefonon gyógyít még mindig. Szégyen amit műveltek."

"Nagyon sajnálom őket, szomorú ami történik. Nem kellene így lennie. De a saját állampolgárainak miért nem segít a kormány? Családbarát kormány. Jah. Az…. Jó, hogy kevesebbet érek a saját országomban. Köszi"

"A magyar ember munkába való eljutásáról,vagy éppen haza jutásáról mikor gondoskodik a kormány? Hiszen belső somogyban még megfelelő busz közlekedés sincsen! Munka vállalás nulla! Vagy gyalog menjünk oda-vissza, 25-30 km. Minket ki sajnál? Ki segít?"

Volt olyan hozzászóló is, aki elmagyarázta, hogy ez a rendszer működik már Magyarországon:

"Ezt a közvetítő cégek tudják megoldani. Nagyobb városokban pl. Győr, ez évek óta működik. A közvetítők kiküldik őket a multikhoz dolgozni. Szállást, ügyintézést biztosítanak a dolgozóknak. Kb. ez a 60.000 ft el is megy a szállásra, per fő.

Nem új keletű dolog, Ausztria, Németország, Hollandia régóta ezt teszi. Ez már évek óta van Magyarországon is. Győri közvetítőnek évek óta dolgoznak így, nem csak külföldiek, magyarok is, az ország minden részéből!"

"Nagyon sok cég van, akinek a szállást a kormány állja. Nem szeretnék megemlíteni neveket, de jómagam is voltam ilyen cégnél. Csak azon az 1 szállón volt 3 cég munkaereje az az 1200-1300 személy. Tehát mindenképp nyereségesen száll ki belőle."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: