/felfedezo/a-magyar-memhossel-reklamoztak-az-idosek-oltasat-a-sved-kormanyzati-honlapon/
hirdetés

FELFEDEZŐ

A magyar mémhőssel reklámozták az idősek oltását a svéd kormányzati honlapon

Nem tudták, hogy Arató András, azaz Hide The Pain Harold stockfotója mémmé vált, csak miután felhívták erre a figyelmüket. Gyorsan le is cserélték a képet.
hirdetés

Meglepő baki történt a koronavírus-oltásról tájékoztató kormányzati honlapon Svédországban: véletlenül Hide The Pain Harolddal reklámozták az idősek oltását.

Aki esetleg nem ismerné,

Hide The Pain Harold egy magyar férfi, Arató András, aki stockfotói révén vált világhírűvé. Ő az az ősz hajú, kockás inges bácsi, aki erőltetett mosollyal néz a fotókon.

A Hide The Pain elnevezés arra utal, hogy ő testesíti meg az internet szerint azt az érzést, amikor az ember kínjában mosolyog.

A korábban villamosmérnökként dolgozó András a stockfotók révén azóta világhírű lett. Külföldön is számos interjút adott arról, hogyan lett időskorára mémhős, azóta pedig reklámfilmekben és kampányfilmekben is szerepelt már. Nemrég pedig az a megtiszteltetés érte, hogy egy közösségi oldalon az évtized mémjének választották.

A magyar mémhős viszont most váratlan helyen tűnt fel újra: a svéd kormány koronavírusos oldalán, ahol az oltást népszerűsítik. Arató András képét egy bejelentésről szóló hírhez használták fel, amely arról szólt, hogy a stockholmi régióban már minden 75 év felettit be szeretnének oltani a hétvége folyamán.

Miután sokan felismerték, hogy az idős bácsi a képen bizony Hide The Pain Harold, elterjedt a baki a közösségi médiában, és mivel a kormány nem akarta, hogy ez elvegye a figyelmet az üzenetükről, gyorsan le is cserélték a képet.

hirdetés

Egy szóvivő elmondása szerint

nem tudták, hogy ez egy mém, amíg valaki nem értesítette őket erről e-mailben.

Szerintük viszont a kép nem befolyásolja a lakosság bizalmát a vakcinák iránt.

Pár órán belül le is került a mémesült kép a kormányzati oldalról, de ez már túl sok idő volt ahhoz, hogy ne terjedjen el a baki az interneten.

A twitterezők például azzal viccelődnek, hogy Hide The Pain Harold mindent megtesz azért, hogy többen kérjék az oltást Svédországban.

Forrás: Independenthirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk