hirdetés

FELFEDEZŐ

A lélegzetünk is elakad: így néz ki a világ legmagasabb mászófala

Már a videótól is elszédültünk – csak akkor nézd meg, ha nem vagy tériszonyos!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 21.

hirdetés

A mászófalak szerelmesei és/vagy adneralin függők imádni fogják Hollandia különleges csodáját: az Excalibur mászófalat. A világon ez a mászófal a legmagasabb 37 méterével. Mindkét oldalát meg lehet mászni, az egyik könnyebb, a másik valamennyivel nehezebb. A fal a Bjoeks mászócenterben található, Groningenben.

Akiben megvan a bátorság, nekiveselkedhet, hiszen azoknak sem kell lemondania róla, akik még soha életükben nem másztak. 35 euróért biztosítanak egy 2 órás oktatást előzetes egyeztetés alapján, sőt, ha valaki egyedül érkezik, még biztosító személyt is kérhet 10 euró/óráért. Felszerelést is lehet bérelni, ez főleg akkor szerencsés, ha repülővel érkezünk a megmérettetésre. A belépő 12 euró, mellyel egész nap (hétköznap 14-23, hétvégén 11-23 óráig) a centerben tartózkodhatunk, ahol konditerem is található.

Szóval ha van valaki, aki egyedül érkezik, még sosem mászott életében, és felszerelést is bérel, összesen 60 eurós (kb. 19.500 forintos) költségre számíthat, ha 1 órára kéri a biztosító személyt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk