hirdetés

FELFEDEZŐ

A legidegesítőbb nézőtípusok – magadra ismersz?

Indul a színházi szezon, a koncertek is zárt térbe költöznek, és egyre többször megyünk kirándulás helyett moziba. Az alábbiakban felsorolt embertársaink azonban mindent elkövetnek, hogy ne tudjunk önfeledten szórakozni.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2018. szeptember 28.

hirdetés

1. A korán érkező

Ott van fél órával az érkezés előtt, a bejárat előtt toporog, ami annyiból érthetetlen, hogy rendszerint a sor elején ül, és valahányszor fel kell állnia, hogy beengedje a beljebb ülőket, arcán látszik, hogy Mata Hari és Rajk László sorstársának érzi magát.

2. A későn érkező

Az előzővel szembe neki garantáltan belülre szól a jegye. Talán épp ezért van, hogy mindig az utolsó pillanatban esik be, amikor már mindenki leült a helyére, de még pont nem lépett életbe „a későn érkezők csak a szünetben foglalhatnak helyet” szabály. Ugyanő többnyire húgykazán is, az előadás közepén muszáj kimennie.

3. A köhögős

hirdetés

Pedig nem is beteg. A büfében semmi baja. Vagy ha beteg, akkor direkt az előadásra tartogatja. Színház allergia? És sosincs egyedül! Nincs olyan, hogy a legcsöndesebb, legdrámaibb, legkatartikusabb pillanatban ne indulna köhögő lánc. A hardcore típus orrot is fúj.

4. A jól informált

A darab alatt értő, és borzasztó zavaró megjegyzéseket tesz az alakításokról, a díszletekről, a darabról, a rendezésről, és bármiről. Nem mulasztja el megjegyezni, hogy az 1985-ös leningrádi feldolgozás volt az igazán zseniális – bár hogy honnan tudja, rejtély, hiszen legfeljebb 20 éves. Ha van a darabnak csattanója, garantáltan lelövi, és ha ezért megfedded, mélységes megvetéssel közli, hogy „Bocsánat, nem gondoltam volna, hogy lehet olyan, aki még nem tudja.”

A büfében ösztönösen megtalálja az akusztikailag legalkalmasabb pontot, ahonnan lehetőleg mindenki hallja okfejtését a darabról, a szerzőről, a rendezőről és a színészekről. Az alkotók között mindig talál egy népszerű, díjakkal elismert művészt, akiről nem érti, miért tolják ennyire, és van legalább egy statiszta, súgó vagy segédügyelő az előadásban, aki szerinte meg nem értett zseni. Jellemzően valamilyen színi tanodába vagy színházhoz köthető okj képzésre jár, a színművészetire nem vették fel, de nem is akar oda járni, mert oda – és a „Górnagyba” – csak „tehetségtelenprotekcióssenkik” járnak. Fejből idézi DeSade márkit.

5. A bennfentes

Az előző variációja, de hosszas tudományos vizsgálat után azt kell mondanom, önálló fajnak kell tekinteni. Valamelyik színész rokona, esetleg a színész rokonának a barátnője/sógora, vagy egyszerűen egy rámenős rajongó, aki annyit posztol az illető FB oldalán, hogy nem lehet nem tudomást venni róla, bárhogy is szeretne. Ott van minden bemutatón, mindent tud a kedvencéről, és mindent el is mond a darab alatt. Hatalmas virágcsokrokkal felfegyverkezve üli végig a darabot, és amikor meghajláskor átadja, mindig kifordul a közönség felé, hogy mindenki lássa: ő az. Ha megoldható, a színpadra is felmegy, és előadás után magabiztosan tör be az öltözőbe, senki nem meri útját állni. Ha meglátja, hogy túl lelkesen tapsolsz a többi szereplőnek, véged.

6. A vidéki

Elismerem, ő nem tehet róla. Ha az utolsó vonat elmegy 9-kor, és nem tud hol aludni, muszáj elmenni. Ezzel együtt is bosszantó, amikor a második felvonás közepén feláll a fél harmadik sor, és elindul kifelé, de közben még a színpadra szegezik a tekintetüket, hogy az utolsó pillanatig kimaxolják az élményt. Ha érdekes, megállnak a sor felénél. Hogy a mögöttük ülők addig nem látnak? Kapják be, nekik legalább nem kell elmenniük.

7. A sietős

Az első tapsra felpattan, és rohan a ruhatárhoz. Megtapsolni a művészeket? Ugyan, kérem. Azokat ezért fizetik. De nehogy már 3 órás előadás után még tíz percet rá kelljen szánnia a sorban állásra!

Igaz, ugyanez a típus nyáron, a szabadtéri előadáson is ezt csinálja, amikor nem kell ruhatárba menni. Rejtély, hová kell ennyire sietni.

8. Aki korán elmegy

És igen, legalább olyan bosszantó a színházban, mint a szexben. Aki feláll 5 perc után, az mégis mire számított, amikor megvásárolta a jegyet? Most jött rá, hogy a színházban színdarabok mennek? Vagy hogy a szimfonikus zenekar koncertjén nem retróslágereket játszanak? Azt megértem, hogy valaki egy felvonás után annyira gyengének ítéli az előadást, hogy inkább elmegy. Na de 5 perc után?

Nekem ők a legbosszantóbbak, de ha valakit kifelejtettem volna, írjátok meg kommentben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Mellkasán kívül dobog a szíve egy 11 éves orosz kislánynak

A Cantrell-pentalógiával született Virsaviyát állítása szerint ez egyáltalán semmiben nem akadályozza.
Fotó: Northfoto/mediadrumworld.com/@legendari_love - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Egymillió emberből csak egy születik Cantrell-pentalógiával, vagyis egy olyan rendkívül ritka szindrómával, amikor a szív nem a mellkasüregben, hanem azon kívül helyezkedik el. Így született a Floridában élő ma már 11 éves Virsaviya Borun-Goncharova is, akit állítása szerint szinte semmiben nem akadályoz állapota, írja a Mirror.

A Cantrell-pentalógia akkor alakul ki, amikor a terhesség alatt nem megfelelően fejlődnek a bordák és a hasfal. Az ilyen rendellenességgel született kisbabák az esetek túlnyomó részében röviddel a szülés után meghalnak.

Nem úgy Virsaviya, aki mára már egy igazi kamaszlány lett.

Pedig neki sem volt sok esélye a túlélésre: anyukájával már a terhesség alatt közölték, hogy már az is csoda lenne, ha a gyerek egyáltalán élve születne.

A csecsemő végül életben maradt, és azóta is mindenki a csodájára jár. Mivel a kislány szíve a mellkasán kívül helyezkedik el, folyamatosan látható, ahogy dobog. Ezt szereti nézni a gyerek testvére, Ervin is, aki gyakran nővére szívén pihentetni az arcát vagy kezét.

hirdetés
A kislány anyukája, Dari még 2015-ben költözött Oroszországból Amerikába egy műtét miatt. A kislány szívében található lyukat kellett megszüntetni, amivel lehetővé tették volna, hogy még könnyebb legyen az élete. Erre végül nem került sor a tüdő artériáit befolyásoló magas vérnyomás miatt, ráadásul 2020 elején Virsaviya kórházba került véroxigénszintjének csökkenése következtében.

Az anyuka elmondta, hogy bár a kislány csak nevet az állapotán, valójában nem olyan egyszerű az élete. Mivel a gyerek szíve tulajdonképpen a bőre alatt dobog, szinte minden szokatlan helyzet komoly megterhelést jelent számára. Ettől függetlenül a kislány nem adja fel, és ugyanúgy énekel és táncol a barátaival, mint a többi gyerek. Ilyenkor azonban mindig a közelben kell lennie az otthoni oxigén koncentrátornak, ha netán elszédülne vagy rosszul lenne.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy elásott láb miatt hívta ki a rendőrséget egy angol nő, de kiderült, hogy az nem az, aminek látszik

A zsaruk rendőrkutyákkal mentek ki a helyszínre, ahol aztán meglepő dolgot találtak.
Fotó: Northumbria Police/Facebook - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Meglepő dologra lett figyelmes egy nő még kedden délután az angliai Gatesheadben, amikor a kutyáját sétáltatta: egy lábujjat vélt felfedezni a földbe ásva - számolt be róla a BBC.

A nő nagyon megijedt, azt hitte, talán egy holttest egy része kandikál ki a sárból, ezért készített egy fényképet és elküldte a rendőrségnek.

A helyi egyenruhások rendőrkutyákkal mentek ki a helyszínre, és igencsak meglepődtek, amikor rájöttek, hogy a lábujj valójában egy krumpli, amely mellett egy gomba nőtt ki a földből.

A rendőrök jót nevettek ezen, de a kapitányság Facebook-oldalán azt írták, becsülik a bejelentő nő éberségét, és arra kérik a lakosságot, hogy tegyenek hasonlóan, ha sejtésük szerint emberi maradványokra bukkantak, hiszen sosem lehet tudni. Ha pedig kiderül, hogy egy zöldséget találtak, a rendőrkutyák hálásak lesznek a jutalomfalatért.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Felmondott az iskolában, és inkább az OnlyFans-en vetkőzik korábbi fizetése sokszorosáért egy négygyerekes amerikai tanárnő

Dollár százezreket keres a 33 éves egykori tanárnő. Egycsapásra elmúltak a család anyagi gondjai.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Korábban hat évig sajátos nevelési igényű gyerekeket oktatott, de inkább felmondott, és egy erotikus közösségi oldalon vetkőzik egy arizonai tanárnő azért, hogy támogatni tudja a családját, írja a Daily Star.

Courtney Tillia még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött úgy, hogy felhagy tanári karrierjével, és a pénz miatt inkább az OnlyFansen próbál érvényesülni. A fizetős közösségi oldalon a 33 éves szexi tanárnő ma már iskolai fizetésének négyszeresét keresi meg havonta, és elmondása szerint egyáltalán nem szégyelli, hogy szexmunkás lett belőle.

Az Instagramon már több mint 160 ezer követővel rendelkező Tillia szerint a járvány kifejezetten jól jön az erotikus oldal dolgozóinak, mert a karantén miatt az emberek nem mennek sehova, hanem otthon ülnek és interneteznek. Míg korábban csak szűkösen jött ki fizetéséből és családja anyagi nehézségekkel küzdött, az erotikus oldalnak köszönhetően ma már mindent meg tud adni a hozzátartozóinak, amire csak szükségük van.

Pedig nem volt egyszerű a váltás: eleinte férje egyáltalán nem rajongott az ötletért, hogy a nő testéből éljenek a jövőben. De végül belátta, hogy nekik és négy közös gyereküknek is könnyebb lehet, ha minden a tervek szerint alakul.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hirdetés

Courtney Tillia (@courtneytillia) által megosztott bejegyzés

A pénzen túl Courtney élvezi is a munkáját. Reményei szerint az ő története arra ösztönzi majd a többi nőt, hogy bátran kifejezzék szexualitásukat. A négygyerekes egykori tanárnő élete teljesen megváltozott, amióta erotikus modell lett, és elmondása szerint jobban élvezi az életet, mint valaha, egyáltalán nem bánta meg döntését.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Puszta kezével fojtotta meg a kutyáival végző farkast egy orosz gazda

A fenevad két kutyáját is megölte, és egy lóra is rátámadott. Az Észak-Oroszországban élő férfi attól tartott, hogyha nem állítja meg, akkor többeknek is ártani fog.
Illusztráció: christels/Pixabay - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Megdöbbentő felvételek számoltak be arról, hogy egy farkas megtámadott egy farmert Észak-Oroszországban - írja a Ladbible.

A felvételen jól látszódik, hogy a férfi és a farkas a hóban harcba keveredett, majd a férfi többször is megütötte a farkast, végül pedig puszta kezével fojtotta meg.

Az egyik jelentés így szól az esetről:

"A gazdának nem volt ideje felvenni a puskáját, és puszta kézzel fojtotta meg az állatot."

A farkas már két kutyáját is megölte a gazdának, és egy lovát is megtámadta, így a férfi attól tartott, hogy több jószága is ilyen sorsa jutna a farkas miatt.

Viszont az ügy nem marad kivizsgálatlanul, Galina Dzyuba, regionális főállatorvos elmondása szerint teszteket csinálnak, hogy megtudják, a farkas veszett volt-e. Ki szeretnék deríteni a támadás pontos okát, hogy azért történt-e, mert a farkasnak nem volt elég élelme, vagy mert éppen beteg volt.

hirdetés
A helyiek szerint az ilyen esetek, hogy haszonállatokra támadnak a farkasok, egyre gyakoribbak, hiszen az emberek a környező erdőket elégetik, pusztítják, és így a farkasok elveszítik a szokásos zsákmányukat.

Azóta a farmer is megszólalt az ügyben a Life.ru-nak, ahol elmondta, hogy ő maga hívta oda magához az állatot és került vele összetűzésbe.

Az orosz gazda attól félt, hogyha nem teszi ezt meg, akkor az állat másokat is megtámadhat:

"Ha nem teszem meg, valakit elkapott volna, megölt volna".

A küzdelem során a fenevad kicsit megharapta Krivosheev kezét, de egy bot segítségével sikerült visszavernie a férfinek a farkas támadását.

Borisz Krivosheev, a zsidó autonóm régió Novotroitskoe falujának lakója továbbá így nyilatkozott a farkassal való harcával kapcsolatban:

"Az első este két kutyát biztosan megölt, többeket megharapott, egy lovat is. Egy őrt elkezdett üldözni...Én is ott őrködök, a második éjszaka is eljött a farkas, megláttam, és azt mondtam neki: 'Gyere ide.' Odafutott."

A férfi az amur.info-nak elmondta, hogy már elég régóta vadászik, így nem fél a vadállatoktól. Krivosheev szerint inkább az emberektől kell félni, és nem az állatoktól.

Forrás: 24.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: