hirdetés

FELFEDEZŐ

79 nap után, 375 km-rel messzebb került elő egy elveszett macska Angliában

Most a járvány miatt ideiglenes gondviselője vigyáz a kandúrra, de gazdája már alig várja, hogy újra vele lehessen.
Fotó: Northfoto - Lynne Ashman/SWNS.COM - szmo.hu
2020. május 20.

hirdetés

Nemcsak a Lassie-hez hasonló kutyák képesek hosszasan vándorolni a hazafelé utat keresve. Ezúttal egy angliai macskát tett híressé kalandozása.

Marshall, a hatéves kandúr a Lancashire grófságbeli Darwenből tűnt el február elején, és 79 nappal később 375 km-rel odébb, Kent-ben, Rochester város egyik forgalmas útján talált rá új gondviselője, Lynne Ashman.

Amikor a nő elvitte a macskát az állatorvoshoz, akkor vették észre, hogy az állaton mikrochip van, amely elárulta, hogy milyen messziről jött. Lynne így tudott kapcsolatba lépni Marshall tulajdonosával, Sam Spraggel, aki azt hitte, hogy örökre elvesztette a fekete-fehér jószágot.

Az igazi gazda számára, aki esküvőszervezőként dolgozik, máig rejtély, miként tehette meg macskája ezt az óriási utat. Elképzelhetőnek tartja, hogy a kóborló kedvű Marshall valahol felugrott egy kis teherautóra, amely messzire vitte és aztán eltévedt. Máskor is előfordult már vele, hogy eltűnt, de néhány nap múlva mindig hazatalált.

Sam elárulta a Daily Mailnek hogy akkor kezdett pánikba esni, amikor a Ciara viharciklon február közepén lesújtott Angliára, és Marshall még nem került elő. Csupán abban bízott, hogy a kandúr barátságos lény, és behúzódhatott egy idegen kertbe, ahol rátaláltak és gondját viselték.

hirdetés

A nő már alig várja, hogy visszakaphassa régen látott kedvencét, de a koronavírus-járvány miatt még érvényben lévő korlátozások miatt egyelőre nem tudják megoldani az állat hazaszállítását. Marshall ideiglenes gondviselője, Lynne azonban naponta küld neki képeket és videókat, a beszélgetéseik során pedig már szinte barátnők lettek a cicának köszönhetően.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk