FELFEDEZŐ

6 étel, amit nem ehetnek a brit királyi család tagjai

Senki se tervezzen bolognait vagy tatárbifszteket készíteni a királynőnek.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. november 06.


Link másolása

Ahogyan korábban a brit királyi család szigorú öltözködési szabályairól is írtunk már, az étkezéseikre hasonlóan furcsa előírások vonatkoznak. Vannak például olyan tiltólistás ételek, amiket II. Erzsébet nem láthat meg a tányérján - sokszor egészen meglepő okokból. A Daily Star most ezeket szedte össze, akinek tehát esetleg kilátásba lenne egy vacsora a királynővel, ezekre biztosan ne számítson.

Fokhagyma

Talán nem meglepő, hogy a királyi ételekből ki kell maradnia a fokhagymának, elsősorban szaga miatt. Bár a koronavírus idején a másfél méteres távolság talán megvédené az embereket a szagtól, azért mégsem túl előkelő, ha a királynő hagymabűzös szájjal üt lovaggá valakit. Épp emiatt minden ételből, amit a családnak készítenek száműzték a fokhagymát, elkerülve az ilyen kellemetlen bakikat. Károly herceg felesége, Kamilla cornwalli hercegné az ausztrál Masterchefben árulta el, hogy tényleg tiltólistás a fokhagyma, és ezt erősítette meg Darren McGrady, a család egyik szakácsa is.

Kagylók

Szegény kagylók nem a szaguk, hanem romlandóságuk miatt kerültek tiltólistára, ezeknél az ételeknél ugyanis magasabb az ételmérgezés esélye, mint a többinél, ezt pedig nyilvánvalóan nem lehet megkockáztatni a királynőnél. A kagylók és tengeri herkentyűk emiatt tilosak a biztonság kedvéért. A család egyik komornyikja korábban elmondta, hogy ez főleg a külföldi utaknál jelent nagy problémát, ugyanis ott sem ehetnek ilyet a családtagok. A fiatalabb generáció azonban lehet, hogy változtatni fog ezen, Vilmos herceg ugyanis köztudottan rajong a sushiért.

Libamáj

A libamájnak a szaga is jó, és nem is az a könnyen romló fajta, ennek az ételnek viszont Károly herceg lett a veszte. A trónörökös ugyanis állatvédelmi szempontból tiltotta le a szakácsokat a mesterségesen felhizlalt libamájakról, még a PETA nevű állatvédő-szervezetnek is küldött egy levelet, amelyben erről írt.

Nyers hús

Szintén az ételmérgezés elkerülése érdekében tiltották ki a nyers és félig nyers steakeket, aki tehát a királyi családdal étkezik, az csak teljesen átsült steaket ehet. A tatárbifszteket pedig szintén ne keressük az étlapon.

Tészta

Szegény tészták ezúttal II. Erzsébet személyes ízlésének estek áldozatul: a királynő ugyanis nem kedveli az ilyen jellegű szénhirdátokat, ahogy a krumplit és a rizst sem. Persze azért mind nincsen kitiltva teljesen a palotából, de az étkezésekkor elsősorban húst esznek zöldséges körettel.

Paradicsomszósz

Amennyiben a királynő mégis tésztát kénytelen enni, nem lehet paradicsomszószos, az ugyanis túl nagy "rendetlenséget" tud okozni étkezés során. Gondolhatnánk, hogy Olaszországban a királynő meglehetősen nehéz vendég lehet - az is, 2000-ben az egyik látogatásán például kiadták a helyi szakácsoknak, hogy se tészta, se paradicsomszósz, sem fokhagyma nem lehet az ételben.

+1 Csípős ételek

Ezt a szabályt nem a királynő hozta, sokkal inkább a királyi etikett diktálja neki, hogy a formális ebédeken ne egyen csípőset. Érthető, miért: nem túl magasztos látvány lehet, ahogy mondjuk egy darab csilitől izzad, könnyezik, esetleg prüszköl a királynő.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk