hirdetés

FELFEDEZŐ

6 étel, amit nem ehetnek a brit királyi család tagjai

Senki se tervezzen bolognait vagy tatárbifszteket készíteni a királynőnek.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. november 06.

hirdetés

Ahogyan korábban a brit királyi család szigorú öltözködési szabályairól is írtunk már, az étkezéseikre hasonlóan furcsa előírások vonatkoznak. Vannak például olyan tiltólistás ételek, amiket II. Erzsébet nem láthat meg a tányérján - sokszor egészen meglepő okokból. A Daily Star most ezeket szedte össze, akinek tehát esetleg kilátásba lenne egy vacsora a királynővel, ezekre biztosan ne számítson.

Fokhagyma

Talán nem meglepő, hogy a királyi ételekből ki kell maradnia a fokhagymának, elsősorban szaga miatt. Bár a koronavírus idején a másfél méteres távolság talán megvédené az embereket a szagtól, azért mégsem túl előkelő, ha a királynő hagymabűzös szájjal üt lovaggá valakit. Épp emiatt minden ételből, amit a családnak készítenek száműzték a fokhagymát, elkerülve az ilyen kellemetlen bakikat. Károly herceg felesége, Kamilla cornwalli hercegné az ausztrál Masterchefben árulta el, hogy tényleg tiltólistás a fokhagyma, és ezt erősítette meg Darren McGrady, a család egyik szakácsa is.

Kagylók

Szegény kagylók nem a szaguk, hanem romlandóságuk miatt kerültek tiltólistára, ezeknél az ételeknél ugyanis magasabb az ételmérgezés esélye, mint a többinél, ezt pedig nyilvánvalóan nem lehet megkockáztatni a királynőnél. A kagylók és tengeri herkentyűk emiatt tilosak a biztonság kedvéért. A család egyik komornyikja korábban elmondta, hogy ez főleg a külföldi utaknál jelent nagy problémát, ugyanis ott sem ehetnek ilyet a családtagok. A fiatalabb generáció azonban lehet, hogy változtatni fog ezen, Vilmos herceg ugyanis köztudottan rajong a sushiért.

hirdetés

Libamáj

A libamájnak a szaga is jó, és nem is az a könnyen romló fajta, ennek az ételnek viszont Károly herceg lett a veszte. A trónörökös ugyanis állatvédelmi szempontból tiltotta le a szakácsokat a mesterségesen felhizlalt libamájakról, még a PETA nevű állatvédő-szervezetnek is küldött egy levelet, amelyben erről írt.

Nyers hús

Szintén az ételmérgezés elkerülése érdekében tiltották ki a nyers és félig nyers steakeket, aki tehát a királyi családdal étkezik, az csak teljesen átsült steaket ehet. A tatárbifszteket pedig szintén ne keressük az étlapon.

Tészta

Szegény tészták ezúttal II. Erzsébet személyes ízlésének estek áldozatul: a királynő ugyanis nem kedveli az ilyen jellegű szénhirdátokat, ahogy a krumplit és a rizst sem. Persze azért mind nincsen kitiltva teljesen a palotából, de az étkezésekkor elsősorban húst esznek zöldséges körettel.

Paradicsomszósz

Amennyiben a királynő mégis tésztát kénytelen enni, nem lehet paradicsomszószos, az ugyanis túl nagy "rendetlenséget" tud okozni étkezés során. Gondolhatnánk, hogy Olaszországban a királynő meglehetősen nehéz vendég lehet - az is, 2000-ben az egyik látogatásán például kiadták a helyi szakácsoknak, hogy se tészta, se paradicsomszósz, sem fokhagyma nem lehet az ételben.

+1 Csípős ételek

Ezt a szabályt nem a királynő hozta, sokkal inkább a királyi etikett diktálja neki, hogy a formális ebédeken ne egyen csípőset. Érthető, miért: nem túl magasztos látvány lehet, ahogy mondjuk egy darab csilitől izzad, könnyezik, esetleg prüszköl a királynő.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk