/felfedezo/5-meter-hosszu-haja-van-es-80-eve-nem-mosta-meg-ez-a-ferfi/
hirdetés

FELFEDEZŐ

5 méter hosszú haja van, és 80 éve nem mosta meg ez a férfi

A 92 éves Nguyen Van Chien úgy gondolja, az élete küldetése, hogy soha ne vágja, mossa vagy fésülje a haját.
hirdetés

Bár a karantén miatt rengetegen döntöttek úgy, hogy a szokottnál hosszabbra hagyják megnőni a hajukat, pár hónap kevés arra, hogy bárki is olyan hajkoronát növesszen, mint amivel a 92 éves Nguyen Van Chien büszkélkedhet. A vietnami férfi már közel 80 éve nem vágatta, mosta vagy fésülte öt méter hosszú, raszta haját - írja a Guardian.

„Azt hiszem, ha levágatnám a hajamat, belehalnék. Nem merek semmit sem változtatni rajta, megfésülni sem merem.”

- mesélte Chien, aki abban hisz, hogy az emberi testet érintetlenül kell hagyni, úgy, ahogy Isten megteremtette.

„Csak védem a hajamat; befedem egy sállal, hogy szárazon és tisztán tartsam, és hogy jól nézzen ki” - tette hozzá.

A férfi azt mondja, amíg iskolába járt, rendszeresen vágatta a haját. Ez a szokása akkor változott meg, amikor meghallotta az isteni hatalom hívását, és úgy érezte, ő is kiválasztott.

hirdetés

Elmondása szerint a haja egy éjszaka alatt nagyon keménnyé változott, és bár továbbra is a fejéhez csatlakozott, teljesen önállóvá vált.

Chien egyébként a Dua, vagy másnéven kókusz vallást követi, amit az alapítója, Dua után neveztek el, aki csak kókuszdiót evett, hogy megőrizze életerejét. Ez a vallás egyébként tiltott Vietnamban és téves hitként van számon tartva.

Chiennek egyik gyermeke, a 62 éves Luom segít a haja gondozásában. Ő is hisz a haj és az élet közti összefüggésben, miután több olyan esetet látott már, hogy emberek nemsokkal azután haltak meg, hogy újra beleavatkoztak a hajuk növekedésébe.

Itt egy videót is láthattok Chienről és a több méteres hajkoronájáról:

Vietnamese man with 5-metre dreadlock

While coronavirus lockdowns saw many men across the world grow their hair longer than usual, none compare with Vietnam's Nguyen Van Chien, who has been almos...hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk