FELFEDEZŐ

39 évet töltött börtönben a gyilkosságért, amit nem követett el - most 21 millió dollárt kap

Ez a leghosszabb börtönbüntetés, melyet Kaliforniában visszavontak.

Link másolása

A BBC osztotta megy egy ártatlanul elítélt férfi történetét, akiről csak 39 év után derült ki, hogy nem ő követte el a gyilkosságokat, amik miatt leültették.

A portál azt írja: Craig Coley pere szombaton zárult, és a férfi 21 millió dollárt kaphat a majdnem négy évtizedes jogellenes fogva tartása miatt. Annak idején egy fiatal nő, Rhonda Wicht és az ő 4 éves fia, Donald 1978-as megölése miatt ítélték el.

Harminckilenc év a leghosszabb börtönbüntetés, melyet Kaliforniában visszavontak.

"Bár a Coley úrral történtek pénzzel nem pótolhatók, mégis fontos az ügy rendezése" - mondta Eric Levitt városvezető, nyilatkozatában.

A helyi rendőrség nemrég újra megnyitotta a férfi ügyét, és a Ventura Megyei Kerületi Ügyész, Gregory Totten is támogatta az ügyet. Tavaly a kaliforniai áldozat-kártérítési bizottság majdnem 2 millió dolláros kártérítést adott neki, majd hónapok múlva Coley polgári pert indított, és most a város mintegy 4,9 millió dollárt fizet. A 21 milliós összeg többi része biztosításból és más forrásokból származik.

Totten irodája 2017 novemberében bejelentette, hogy az ügyész és a Simi Valley-i rendőrfőnök, David Livingstone támogatják Coley ártatlanságát. A Simi-völgyben, Los Angelestől mintegy 40 mérföldre a nyomozók "biológiai mintákat" találtak, amelyeket egy magán laboratóriumban vizsgáltak meg. Itt derült ki egy fontos részlet.

"Ez egy kulcsfontosságú bizonyíték, amelyet az alperes elítélésére használtak, mégis az derült ki, hogy nem tartalmazza az ő DNS-ét, hanem más személyek DNS-e van rajta" - mondta a szakember hozzátéve, hogy a „bizonyítékok" inkább a férfi ártatlanságát erősítik meg.

A férfit 2017. november 22-én ártatlannak nyilvánították, és állami kompenzációt állapítottak meg.

Coley-nek nem volt előzetes bűnügyi nyilvántartása a gyilkosságok előtt, és a börtönben azt mondták róla: ő volt a tökéletes fogoly, aki a vallásnak szentelte magát. Két iskolai végzettséget is szerzett, és a mesterdiplomáján dolgozott a bent töltött évek során.

Mindez azt is jelenti, hogy Rhonda és Donald Wicht gyilkosai közben elkerülték a letartóztatást.

A szomszédok azt mondták a rendőrségnek, hogy dulakodás hangjára keltek reggel fél 6 körül, és egy szomszéd azt mondta, hogy látta Coley teherautóját is. Coley, egy étteremvezető és egy nyugdíjas Los Angeles-i nyomozó fia volt abban az időben, ráadásul éppen akkoriban szakított Wicht-szel.

Az akkor 31 éves férfi azt mondta a rendőrségnek, hogy 4:45-ig társalgott az étteremben, 4:45-kor otthagyta a barátját, és hazament. A rendőrség megkereste Coley otthonát, és talált egy gyerekpólót és egy véres törülközőt, amelyekről úgy vélték, hogy a gyilkosságokban használták azokat. Coley-ra akkor halálbüntetést kértek.

A tárgyalás során a rendőrség bebizonyította, hogy nem volt jele erőszakos behatolásnak Wicht otthonában. Egy orvos elmondta, hogy Coley-nak számos sérülése van, beleértve a péniszét is. A férfi végig mindent tagadott.

Később kiderült: a lepedő, amelyen Wicht testét megtalálták, nem tartalmazta Coley DNS-ét, de egy azonosítatlan férfi spermáját és nyálát is tartalmazta. Ez már elég bizonyíték volt arra, hogy végül felmentsék a férfit.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Egyetlen foga maradt egy férfinak, aki négy éve nem kap időpontot a fogorvoshoz Liverpoolban
George Glinos ezért egy idő után saját maga vette kezelésbe a fogait. Már tizenegyet ki is húzott.

Link másolása

Már tizenegy fogát húzta ki egy liverpooli férfi, aki évek óta nem kap időpontot az államilag finanszírozott fogorvoshoz, írja a Liverpool Echo. George Glinos körülbelül négy éve vette saját kezébe a fogászati kezelését, amióta hiába próbál bejutni a szakrendelésre.

Amikor eljön az idő, a férfi teletömi magát fájdalomcsillapítókkal, majd kihúzza egy fogóval. Előtte heteket vesz igénybe, hogy a beteg fogat kellően meglazítsa.

A 67 éves férfi egy fiolában gyűjti az eltávolított fogakat. Glinos minden hónap első napján felhív néhány fogászatot, de sehol nem akarnak új beteget fogadni. A férfi szerint a fogainak helyzete kihatással van az egész életére. Mostanra csak egyetlen foga maradt, de ha azt is elveszíti, akkorá már rágni is képtelen lesz, és maradnak a bébiételek.

George Glinos már most sincs könnyű helyzetben: a nem kellően alaposan megrágott ételek miatt gyakran fáj a hasa, lelassult az emésztése. A helyzet már csak azért is kilátástalan, mert az idős férfi nem engedheti meg magának, hogy magánegészségügyben dolgozó fogorvost keressen fel.

A brit egészségügy (NHS) senkinek sem javasolja az önkezelést. Ugyanakkor elismerik, hogy a koronavírus-járvány óta különösen az ország északnyugati részén gondok merültek fel az államilag finanszírozott fogászati kezelésekben. A környék fogorvosai elsősorban a sürgős eseteket tudják csak kezelni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FELFEDEZŐ
Többször szellentett élő adásban a BBC reggeli műsorának egyik vendége, a műsorvezetők röhögőgörcsöt kaptak
Talán még soha nem beszélgettek tévéműsorban olyan vidáman a rákról, mint csütörtök reggel a BBC-n.

Link másolása

Még a házigazdák is belepirultak, amikor a BBC reggeli műsorának egyik vendége többször is szellentett a csütörtöki élő adásban, írja a Daily Star. Naga Munchetty és Charlie Stayt

alig bírták visszafojtani a nevetést, amikor a stúdióban szüleivel vendégeskedő csodababa pukizni kezdett.

Heidi akkor jött világra, amikor anyukája és apukája is daganatos betegséggel küzdött. Röviddel a kislány fogantatása előtt az apukánál Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak, és azt mondták neki, hogy a kemoterápia befolyásolhatja a termékenységét. Nem sokkal később a felesége a terhesség 21. hetében tudta meg, hogy non-Hodgkin limfómája van. Szerencsére Jamesnél és Bethanynál is visszahúzódott a daganat, a kislány pedig teljesen egészségesen született.

Rögtön a beszélgetés kezdetén a kisbaba szellentett egyet, amin azonnal derültek a műsorvezetők, és egyúttal köszöntötték is a nézőket.

A kislány ezután sem hagyta abba az eregetést, és többször lehetett még hallani az összetéveszthetetlen hangokat a beszélgetés közben.

A két műsorvezető megjegyezte, hogy még soha nem beszélgettek röhögőgörcs közepette egy olyan komoly témáról, mint a rákbetegség. A szellentésáradatot a nézők is kiszúrták. A Twitteren valaki egyenesen szívmelengetőnek nevezte azt a néhány percet, amikor a szomorú téma közben a kisbaba tudtán kívül ellopta a show-t.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
„Mocskos vén fráter” – Használt női bugyival viccelték meg a nagypapát, de a nagymama találta meg
Valójában csak az unokája tréfálta meg az idős bácsit. Arra nem számított, hogy a nagymama veszi át a kínos küldeményt.

Link másolása

Videóra vették, ahogy a családja előtt szégyenül meg egy 70 éves brit nagypapa, írja a LADbible. A bácsi nevére ugyanis használt női bugyit kézbesített a posta. Hiába tagadta, hogy köze lenne a rendeléshez, a felesége nem hitt neki.

„Mocskos vén fráter” – mondja a videóban a felpaprikázott asszony Grahamnak, aki váltig állítja, hogy nem az övé a küldemény. Nála négy évvel idősebb felesége azonban nem tágít és azonnal magyarázatot követel a pikáns csomagra, amit egyértelműen a férje nevére címeztek.

A bácsi tanácstalanul forgatja a borítékot, és láthatóan nem ért semmit. Végül kiderül, hogy az egész jelenetet videózó unokájuk tréfálta meg Grahamet, amikor az ő nevére rendelte a soha nem létező szexi ruhadarabot. Az átverés hirdetésébe az interneten botlott bele, és úgy döntött, hogy megtréfálja nagypapáját.

Alex csak azt nem vette számításba, hogy a nagypapát megelőzve a nagymama kezébe jut először a csomag. Ekkor döntött úgy, hogy videóra veszi a kialakulóban lévő családi botrányt.

A valójában használt fehérneműt nem tartalmazó borítékon további kényes feliratok is olvashatók. Kiderül ugyanis, hogy a megrendelő kérésének megfelelően 48 órán át folyamatosan viselt bugyit rejt a csomagolás, és mivel ez már a heti második rendelés volt, a következőt ingyen kapja.

Graham és Carol már több mint ötven éve házasok. A férfi elmondása szerint ennyi idő alatt ki kellett volna derülnie, ha ehhez haosnló prverziói lennének. Az asszony szerint a tréfa végeredményben jól sült el. Bár először alaposan bepöccent, végül elolvasta a borítékban található levelet és ő is csak nevetett a tréfán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Testalkata miatt nem engedte felszállni a repülőgépre egyik brazil utasát a Qatar Airways
A légitársaság alkalmazottja szerint a plus size modellnek csak az első osztályon lett volna szabad utazni háromszor annyiért.

Link másolása

A pszichoterápia költségeinek megtérítésére kötelezte egy brazil bíróság a Qatar Airways-t, miután egy plus size modellt nem engedték felszállni egyik járatukra, írja a New York Post. Juliana Nehme még november 22-én szeretett volna a légitársaság Bejrútból Dohába tartó járatára felszállni, ám az egyik alkalmazott azt mondta neki, hogy a testalkata miatt csak a jóval drágább első osztályon utazhat.

A 38 éves modell az esetről videót is készített, amit 167 ezer követőjének posztolt az Instagramon. A videóból kiderül, hogy az odaúton nem volt semmi gond: az Air France-nál senki nem akadékoskodott a testalkatán. A visszaút azonban nem ment ennyire simán a katari légitársasággal. A modell azon is kiakadt, hogy a Qatar Airways nem térítette vissza a 1000 dolláros (378 ezer forint) repülőjegy árát, cserébe még a háromszor ennyibe kerülő business class jegy vásárlására is kötelezni akarták, hogy elférjen a nagyobb ülésekben.

Az influenszer végül nem szállt fel a gépre, hanem Libanonban maradt az anyukájával, így még a Sao Paoló-i csatlakozást is elbukták. Csak a nővére és az unokaöccse repült haza Brazíliába az eredetileg tervezettnek megfelelően.

Juliana Nehme a videóban azt mondja: szégyen, hogy egy ekkora cég hátrányosan megkülönbözteti az utasait. Juliana és anyukája végül ráfizetés nélkül egy másik géppel tértek haza, miután beszéltek a brazil nagykövettel. Az influenszer portugál nyelvű videóját itt lehet megnézni:

Az ügy végül bíróságig jutott. A bíró döntése értelmében a légitársaság köteles megtéríteni a modell pszichológiai kezelését, amire a történtek miatt van szüksége. Az ítélet szerint heti 78 dollárt (29 500 forint) fizet a Qatar Airways legalább egy évig, összesen 3718 dollár (1,4 millió forint) értékben, amit a felperes számlájára kell utalniuk.

Az influenszer ügyvédje a december 20-i döntést mérföldkőnek nevezte az előítéletek elleni küzdelemben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk