FELFEDEZŐ

34 mézeskalács karácsonyfadíszt evett meg egy kutya, majdnem belehalt

Marley esete intő példa minden állattartó számára. Figyeljetek oda kedvenceitekre az ünnepekkor!

Link másolása

Kis híján meghalt egy falánk kutya, miután 34 mézeskalácsból készült karácsonyfadíszt evett meg az angliai Dorset városában.

Mivel a labrador ezután nagyon rosszul lett, gazdája rögtön állatorvoshoz vitte őt. Ott kiderült, hogy életmentő műtétre van szüksége a Marley nevű ebnek, amely során eltávolították belőle azokat a szalagokat, amikkel a mézeskalácsdíszeket díszítette a gazdája. Ezek ugyanis olyan elzáródást okozhatnak, amibe a kutya bele is halhatott volna.

Az orvosok végül a háromórás, kockázatos műtét végén 34 darab díszszalagot találtak, amiből kikövetkeztették, hogy Marley 34 darab mézeskalácsot habzsolhatott be. Egy másik operációval több csontot is eltávolítottak a gyomrából, amiket korábban nyelt le, de nem tudta megemészteni.

Gazdája, Rachael Bulmer elmondta, hogy a hétéves házi kedvenc már nem először evett olyat, amit nem kellett volna, de eddig nem volt gond belőle. Most azért férhetett hozzá a mézeskalácshoz, mert a 37 éves nő a konyhapulton hagyta őket kis csomagokban, mert ajándékba szánta őket.

A műtétet követően még nem sok esélyt láttak az orvosok arra, hogy Marley felépül, de végül túlélte a kritikus órákat, négy nap megfigyelés után pedig hazamehetett, és egyre jobban van.

"Már arra készültünk, hogy el kell búcsúznunk tőle, de ő harcolt, és valahogy túlélte a műtétet. Ő a mi csodakutyánk. Ez a legjobb karácsonyi ajándék, amit valaha kaphattam"

- mesélte boldogan Rachael.

Nagy köszönetet mondott a PDSA állatkórháznak, akiknek köszönhetően szeretett kedvence már jól van és vele karácsonyozhat. Az életmentő műtét és a kezelés több mint 2000 fontba (770 ezer forint) került, amit az állatkórház teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott.

A Marleyt is kezelő orvos, Aoife Clancy az eset kapcsán minden állattartó figyelmét felhívta arra, hogy nagyon ügyeljenek kedvenceikre az ünnepekkor, nehogy olyasmit egyenek meg, amitől akár meg is halhatnak. A számukra mérgező ünnepi ételek (torták, sütemények és olyan finomságok, amikben például csokoládé, hagyma, szőlő, makadámdió van) és a karácsonyi dekoráció jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért ezeket jobb, ha nem tesszük az állatok közelébe.

Ha mégis megtörténne a baj, vegyük észre a gyanús jeleket: ha a kedvencünk hány, hasmenése van, nagyon sokat iszik, reszket és nyugtalat, jobb minél előbb felkeresni egy állatorvost. De ha rajtakapjuk őket azon, hogy olyat esznek, amit nem szabadna, nem érdemes megvárni a tüneteket, azonnal kérjünk orvosi segítséget.

Forrás: Daily Mail, címkép: PDSA

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk