hirdetés

FELFEDEZŐ

27 éve lefagyasztott embrióból született egészséges baba Amerikában

A Molly Everette Gibson névre keresztelt kislány ezzel rekordot döntött. Eddig a nővére, Emma volt a világ legtovább fagyasztásban tartott embriója.
Címkép (illusztráció):kelin/Pixabay - szmo.hu
2020. december 02.

hirdetés

Molly még csak 1 hónapos, de az elmúlt 27 év során bármikor napvilágot láthatott volna. Embrióját 1992. októberében fagyasztották le - egészen idén februárig, amíg egy Tenessee-i pár örökbe nem fogadta.

A kislány októberi születésével saját nővére, Emma rekordját múlta felül. Eddig ő volt a világ legtovább fagyasztásban tartott embriója.

“Teljesen beleszerettünk Emmába, de Molly iránt is így érzünk. Elég vicces, hogy most újabb világrekordot döntöttünk meg”

- mesélte az örökbefogadó anyuka, Tina Gibson a CNN-nek, aki mindkét babával a National Embryo Donation Center jóvoltából termékenyült meg.

Ez a vallási, nonprofit cég lefagyasztott embriókat tárol, amelyeket az IVF megtermékenyítést igénybe vevők végül nem használtak fel. Az innen örökbefogadott embriókat az új anya méhébe ültetik.

hirdetés

A 2017-ben született Emma, Gibsonék idősebbik gyermeke is innen származik. Az általa tartott világrekord 24 év volt.

A pár két örökbefogadása előtt nem sokat tudhattunk arról, mivel jár ilyen idős embriókat kihordani - emiatt az anyuka is aggódott. Dr. Jeffrey Keenan, az intézet vezetője azonban megnyugtatta, ennek nem lesz hatása a terhesség kimenetelére.

Emma és Molly születése bizonyíték arra, hogy az embrióktól nem szabad megválnunk, csak azért, mert régiek

- mondta.

“Mindennek fényében pozitívan értékelhetjük a régebben használt technológiát, ami meghatározatlan ideig megőrizhetővé tette az embriókat a beültetésre” - tette hozzá Carol Sommerfelt, az intézet laborvezetője.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk