hirdetés

FELFEDEZŐ

2017-ben kapcsolatba léptünk az idegenekkel – állítja a Harvard csillagászprofesszora

Avi Loeb, a Harvard csillagászati tanszékének vezetőjének elmélete szerint a Oumuamua nem üstökös. Meg is indokolja miért.
Fotó forrása: Wikipédia - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Különös kijelentést tett Avi Loeb, a Harvard csillagászati tanszékének vezetője. Azt állítja, hogy egy intelligens civilizáció csillagközi objektuma járt felénk 2017-ben.

A tudományos világot megosztja a felfedezés. A professzor szerint ugyanis az Oumuamua névre keresztelt aszteroida valójában egy csillagközi objektum, melyet egy másik civilizáció hozott létre

- írja a New York Post.

A tudós egy könyvet is írt, mely nemsokára jelenik meg Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth (Földönkívüli – Egy idegen civilizáció első nyomai) címmel. Ebben azokat a furcsa dolgokat veszi sorra, melyek azóta is foglalkoztatják a kutatókat.

2017. szeptember 6-án haladt át a Naprendszeren a Oumuamua. A 25 fényévre lévő Vega csillag irányából jött és október 7-én a Pegazus rendszer felé haladt tovább a hosszúkás, szivar formájú égitest. Loeb megjegyzi, hogy ilyet még nem tapasztaltak aszteroida esetén. A pályája sem kiszámított, hanem gyorsított menet közben és csóvája sem volt. A felszínén szerves anyagra utaló nyomokat fedeztek fel.

A tudós szerint sokan azt képzelik, hogy az "idegenek" egy hatalmas repülő csészealjjal érkeznek a Földre, és megjelennek New York felett. Úgy véli, hogy először a földönkívüliek szemetével találkozhatunk, és a Oumuamua is ilyen hulladék lehetett.

hirdetés

Sok tudós szerint azonban kritizálja Loeb-ot, és szerintük ő inkább csak hírverés miatt beszél ufókról. A tudományos világ szerint ugyanis az Oumuamua egy üstökös.

Forrás: 24.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk