hirdetés

FELFEDEZŐ

20 éves a világ legidősebb golden retrievere – egy ilyen fajta kutya sem élte még meg ezt a kort

Az Amerikában élő August a mai napig jó egészségnek örvend, még mindig jól tud mozogni. Szerető gazdái és három, szintén golden retriever társa körében ünnepelte meg a rekordnak számító 20. születésnapját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 24.

hirdetés

Kutyához képest hihetetlenül szép kort élt már meg egy Amerikában élő, August nevű golden retriever: 20. születésnapját ünnepelte nemrég, ezzel a világ legidősebb golden retrievere lett.

Ez azért is nagy szám, mert az ilyen fajta kutyák általában csak 10-12 évig élnek, August viszont már megduplázta ezt.

Az eb születésnapja valójában áprilisban volt, de a GoldHeart Golden Retrievers Rescue nevű, golden retrievereket mentő szervezet és menhely csak hétvégén számolt be róla, hogy

húsz évével hivatalosan is August lett a legidősebb a fajtájában. Ezt a kort még egyetlen fajtársának sem sikerült elérnie eddig, így abszolút ő a csúcstartó.

Az Augie-nak is becézett nőstény 2000. április 24-én született, és két helyen is élt, mielőtt a jelenlegi gazdáihoz került. Korábban az oaklandi menhely lakója is volt egy ideig, az ott dolgozók viszont szerencsére találtak neki egy szerető otthont, amikor a kutya 14 éves volt.

hirdetés

GoldHeart Golden Retrievers Rescue

Its official. Let it be known that Golden Retriever, "August", is th... e oldest known, oldest living Golden Retriever! She turned 20 years old on April 24, 2020. Augie, as she is affectionately called, lives in Oakland, Tennessee with Jennifer and Steve who gave her a furever home at age 14.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk