hirdetés

FELFEDEZŐ

180 szabad állás várja a jelentkezőket az Antarktiszon

A jó hír, hogy ott nincs koronavírus, a fizetés is magas, ám a körülmények elég kemények.
Fotó: Bignoter / Wikipedia - szmo.hu
2020. november 19.

hirdetés

Több mint 180 pozíció betöltésére várnak embereket az Antarktiszra, a fagyos kontinens ugyanis munkaerőhiánnyal küzd - írja a Sunrise.

Aki azt gondolná, hogy az Antarktiszon nincs mit csinálni, az téved: közel 200 pozíció közül lehet választani, amelyből azonban 180 most éppen üres, ezért is hirdeti az antarktiszi munkalehetőséget az ezért felelős Australian Antarctic Division. Még csak ördöngősségre sem kell gondolni, nem kizárólag sarkkutatókat, hókotrókat és fókaszelídítőket keresnek, hanem

olyan hétköznapi szakembereket, mint a szakácsok, ácsok, víz-és villanyszerelők, gépészek, de állomásvezetőkre és kommunikációs szakértőkre is nagy szükségük van.

Az Australian Antarctic Division HR menedzsere, Maree Riley a lapnak elmondta: 18 hónapra keresnek munkaerőt a 2021-22-es szezonra, a legtöbb munka a Mawson kutatóállomáson lesz.

A jelentkezőknek a pénz miatt sem kell aggódniuk:

hirdetés

attól függően, milyen pozícióra veszik fel őket, évi 60-100 ezer dollár közötti fizetés üti a markukat, azaz nagyjából évi 18-30 millió forintot lehet keresni az Antarktiszon.

Ezen felül a munkáltató biztosít jóformán mindent: a szállást és az étkeztetést is. Ráadásul egy másik nagy előnyt is kiemel: a kontinensen nem jelent meg a koronavírus, így sem maszk, sem távolságtartás nem szükséges.

Van azonban a munkának egy sor negatívuma is: például az elszigeteltség, a rendkívüli hideg és a sötétség (az Antarktiszon a helyszíntől függően több hónapon át nem kell fel a nap). Riley szerint az is nagyban megszűri majd a jelentkezőket, hogy mentálisan mennyire összeszedettek és strapabírók, hogyan viselik az extrém közeget, és miként reagálnak a nehézségekre.

"Biztosra kell mennünk azzal kapcsolatban, hogy fizikailag és szellemileg is teljesen fittek, és olyan képességeik vannak, amelyek segítségével képesek egy kicsi és elszigetelt közösség tagjának lenni."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk