hirdetés

FELFEDEZŐ

130 millió forintba kerül a világ legdrágább ágya – de mit tud ennyiért?

Az első darabot a kanadai rapper, Drake kaphatta meg, aki szerint olyan aludni ezen a luxuságyon, mintha lebegne alvás közben.
Fotó: Northfoto - Hästens via Bestimage - szmo.hu
2020. május 04.

hirdetés

Az az érzés, amikor egy kényelmes ágyban dőlhetünk le a nap végén, és végre kipihenhetjük a fáradalmainkat, megfizethetetlen. A legtöbb ember számára pedig az az ágy is megfizethetetlen, amit a világ legdrágábbjaként tartanak most számon.

A Grand Vividus nevű darabot Ferris Rafauli kanadai tervező álmodta meg, és a svéd Hästens nevű cég fogja forgalmazni. Szeptembertől már bárhol a világon meg lehet venni, addig csak korlátozott számban és csak bizonyos vásárlóknak adnak el belőle.

Az első vevő nem más volt, mint a kanadai rapper, Drake, aki már meg is kapta a luxuságyat. Sőt, Rafauli személyre szabott darabot tervezett neki, aminek fejtámláján antik tükör található, az ágy hátoldalán pedig whiskey-t és pezsgőt is lehet tárolni.

A Grand Vividus elkészítéséhez finom bőrt, csiszolt fát és velúr anyagot használnak, a díszítőelemek pedig sárgarézből vannak. A matrac többek közt lószőrből és rájabőrből, míg a faalap poliészterből és kézzel szőtt textíliákból készül.

A tervező a Business Insidernek elmondta, hogy minden ágyat kézzel készítenek el, egy darabot 600 óra alatt.

hirdetés

A Grand Vividus súlya több mint egy tonna, és darabja 400 ezer dollárba, azaz majdnem 130 millió forintba kerül.

Rafauli szerint Drake maximálisan elégedett a számára tervezett luxusággyal, azóta azon alszik.

A rapper úgy fogalmazott, hogy olyan, mintha lebegne alvás közben, annyira jó a matrac.

Linus Adolfsson, a Hästens New York-i és Los Angeles-i egységének alapítója egyenesen úttörőnek nevezte legújabb ágyukat.

"A Grand Vividus megváltoztatta a matrac szó jelentésének szimbolikáját. Ha a kedvenc tárgyad nem a matracod, akkor nem a megfelelő matracon alszol"

- mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk