/felfedezo/10-valoszinutlen-megis-igaz-tortenet-ugyfelszolgalatokrol-ok/
NULL
hirdetés

FELFEDEZŐ

10 valószínűtlen, mégis igaz történet ügyfélszolgálatokról

Sok negatív sztorit is hallani, de íme néhány példa arra, amikor nagyon kellemes csalódást okoztak az ügyfélszolgálatok munkatársai.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. július 20.

hirdetés

Ügyfélszolgálatos élményeink sokszor nem happy enddel zárulnak: gyakran panaszkodunk arra, hogy egyes cégek munkatársai nem igazán hajlandók segíteni rajtunk, mi több, nem is érdekli őket a problémánk. Az alábbi lista azonban rácáfol erre: olvass el 10 rövid történetet olyan esetekről, amikor kellemes csalódást okoztak az ügyfélszolgálatok.

1. Morton’s Steakhousesteak-1445122_960_720

pixabay kép

Nem tudni, hogy Peter Shankman üzleti tanácsadó komolyan gondolta-e, hogy egy Twitter-bejegyzésben rendel magának kaját, de biztos meglepődött, amikor a reptéren egy nagy csomaggal várták. „Hello, Mortons – tudnátok nekem hozni egy Porterhouse steaket a Newark reptérre két óra múlva, amikor landolok?” – olvasható a posztban. Tudtak! Egy csokornyakkendős férfi várta, kezében egy zacskóval, amiben hozta a steaket, hozzá egy kis rákkal, krumplival, evőeszközökkel és szalvétával. Shankman elképesztően hálás volt, későbbi bejegyzésében ezt írta: „Valaki meglátta a bejegyzést, valaki jóváhagyta az ötletet, egy szakács elkészítette az ételt, valaki több mint húsz mérföldet vezetett a legközelebbi étteremből a reptérig, és valakinek még a gépem landolási adatait is ki kell kutatnia, hogy tudja, hova érkezem majd pontosan.”

2. Sainsbury’s

hirdetés

Az angol áruházlánc egy három éves kislánytól kapott egyszer egy levelet, aki kíváncsi volt, hogy miért „tigris” kenyérnek hívják az egyik pékárut, amikor az jobban hasonlít egy zsiráfra. Az ügyfélszolgálat igazat adott neki; válaszlevelükben azt írták, hogy jogos a felvetése, valóban jobban hasonlít a kenyér csíkozása egy zsiráféra, valószínűleg azért nem ez lett a neve, mert az első péknek, aki ilyesmit sütött, egy tigris jutott először eszébe. A történtek után zsiráf kenyérként kezdték el árulni a terméket.

3. Zappos

Egy vásárlójuk egyszer hat pár cipőt rendelt tőlük, mert az édesanyja olyan orvosi kezelést kapott, ami nagyon érzékennyé tette a lábát, és a meglévő cipőit nem tudta használni. Később az anya kereste meg az ügyfélszolgálatot azzal, hogy hogyan tudja visszaküldeni azokat a párokat, melyek végül nem lettek jók. Leírta azt is a levelében, hogy miért küld vissza egyszerre ilyen sok cipőt: a bolt részéről pedig az volt a válasz, hogy küldtek neki egy csokor virágot és egy jobbulást kívánó üzenetet és VIP-vásárlói kártyát az ő és két lánya részére is.

4. Trader Joe’s1_wikimedia_commons

Néhány éve egy hóvihar közepette egy felhasználó a Reddit közösségi oldalon arról érdeklődött, hogyan tudna nagyobb mennyiségű élelmiszert rendelni a 89 éves nagyapjának, aki nem tudta elhagyni a házát. A Trader Joe’s nem szállított ki házhoz, de a nagyapa esetében kivételt tettek és felár nélkül kivittek neki napokra elegendő élelmiszert, amit még telefonon egyeztetve hozzá is igazítottak az étrendjéhez.

5. Southwest Airlines

Megható történet következik: egy férfinak azért kellett Los Angeles-ből Denverbe utaznia a lányáékhoz, hogy utoljára láthassa a 3 éves unokáját, akit az apja annyira megvert, hogy kómába került és nem volt neki sok hátra. A férfi felesége foglalta le neki a repülőjegyet, fel is hívta a légitársaságot, hogy férjének miért kell ilyen hirtelen utaznia, aki azonban a nagy forgalom miatt csak 12 perccel a gép tervezett indulása után ért ki a reptérre. Nem gondolta volna, hogy a kapuknál találja a pilótát, aki csak rá várt, és így szólt: „Nélkülem nem mehetnek sehova, én pedig Ön nélkül nem indultam volna el. Nyugodjon meg, elvisszük Denverbe. Sajnálom, ami történt.”

6. Amazoncontroller-1216816_960_720

Mondhatták volna azt is, hogy erről nem tehetnek, de nem így történt: egy férfi az Amazon online áruházból rendelt a fiának PlayStationt karácsonyra. A terméket kiküldték, de nem került el a vásárlóhoz. Ez ilyenkor lehet a futárszolgálat hibája, vagy a szomszédé, aki átvette, de lusta volt biztonságos helyre vinni – de biztosan nem az áruházé, akik elvégezték a dolgukat azzal, hogy átadták a futárszolgálatnak a csomagot. Ennek ellenére a férfi panaszlevele után kiküldtek egy ugyanolyan PlayStationt ingyenes kiszállítással, ami még karácsony előtt célba is ért.

7. Ritz-Carlton

Hű maradt presztízséhez a luxushotel egy Balin nyaraló család esetében: a vendégeknek olyan ételallergiája volt, hogy csak különleges, nehezen beszerezhető tojás-és tejfajtából készített kajákat ehettek. Vittek is magukkal ilyeneket, de az utazás közben megromlottak. A család nem tudott (nem akart?) mást enni a nyaralás során, a környéken pedig nem lehetett olyan hozzávalókat beszerezni, ami nekik megfelel, ezért végül a hotel személyzetének egy része két és fél órát repült Szingapúrba azért, hogy megvegye és Balira vigye a kért hozzávalókat.

8. Nordstorm

A ruhabolt próbafülkéjében egy nő jegygyűrűjéből kiesett a gyémánt, amit eszeveszetten keresni kezdett. Segítségére volt a biztonsági őr is, aki vele együtt térden kúszva kereste a drága ékszerdarabot. Később átnézték az áruház összes porszívóját, és az egyik porzsákban megtalálták a gyémántot.ring-879932_960_720

Kép: Pixabay

9. Apple

Az iPad Air 2 modell megjelenése után nem sokkal egy férfi szinte egyből azután, hogy megvette, visszaküldte a forgalmazónak a tabletet, rajta egy cetlivel: „A feleségem nem engedte”. Eljutott a történet híre a cégnél több vezető fülébe is, akik végül úgy döntöttek, hogy visszafizetik az iPad árát és magát az iPadet is visszaküldték a férfinek, rajta egy cetlivel: „Az Apple megengedte”.

10. Gaylord Opryland

Egy írónő 2012-ben egy Gaylord Opryland hotelben szállt meg Nashville-ben. Volt a szobájában egy rádiós óra, ami olyan relaxációs zenét játszott, ami teljesen lenyűgözte őt. Otthonra is akart magának egy ilyet, végül Twitteren kérdezte meg a szállodalánctól, hogy hol tud ilyet vásárolni. Lelombozta a válasz, mivel azt írták, hogy ezt külön nekik készítették, de írtak egy boltot, ahol lehet hasonlót venni: viszont azon nem voltak rajta azok a relaxációs zenék, amiket az írónő annyira imádott. Mindezt leírta viszontválaszában a hotel személyzetének és megköszönte a segítségüket. Mikor legközelebb visszatért a szobájába, már kettő volt a rádiós órából, mellettük pedig egy levél az alábbi felirattal: „Reméljük, hogy otthon is élvezi majd a relaxációs zenéket.”

via Mentalfloss

Neked van pozitív élményed ügyfélszolgálatokkal? Írd meg kommentben!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

Mellkasán kívül dobog a szíve egy 11 éves orosz kislánynak

A Cantrell-pentalógiával született Virsaviyát állítása szerint ez egyáltalán semmiben nem akadályozza.
Fotó: Northfoto/mediadrumworld.com/@legendari_love - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Egymillió emberből csak egy születik Cantrell-pentalógiával, vagyis egy olyan rendkívül ritka szindrómával, amikor a szív nem a mellkasüregben, hanem azon kívül helyezkedik el. Így született a Floridában élő ma már 11 éves Virsaviya Borun-Goncharova is, akit állítása szerint szinte semmiben nem akadályoz állapota, írja a Mirror.

A Cantrell-pentalógia akkor alakul ki, amikor a terhesség alatt nem megfelelően fejlődnek a bordák és a hasfal. Az ilyen rendellenességgel született kisbabák az esetek túlnyomó részében röviddel a szülés után meghalnak.

Nem úgy Virsaviya, aki mára már egy igazi kamaszlány lett.

Pedig neki sem volt sok esélye a túlélésre: anyukájával már a terhesség alatt közölték, hogy már az is csoda lenne, ha a gyerek egyáltalán élve születne.

A csecsemő végül életben maradt, és azóta is mindenki a csodájára jár. Mivel a kislány szíve a mellkasán kívül helyezkedik el, folyamatosan látható, ahogy dobog. Ezt szereti nézni a gyerek testvére, Ervin is, aki gyakran nővére szívén pihentetni az arcát vagy kezét.

hirdetés
A kislány anyukája, Dari még 2015-ben költözött Oroszországból Amerikába egy műtét miatt. A kislány szívében található lyukat kellett megszüntetni, amivel lehetővé tették volna, hogy még könnyebb legyen az élete. Erre végül nem került sor a tüdő artériáit befolyásoló magas vérnyomás miatt, ráadásul 2020 elején Virsaviya kórházba került véroxigénszintjének csökkenése következtében.

Az anyuka elmondta, hogy bár a kislány csak nevet az állapotán, valójában nem olyan egyszerű az élete. Mivel a gyerek szíve tulajdonképpen a bőre alatt dobog, szinte minden szokatlan helyzet komoly megterhelést jelent számára. Ettől függetlenül a kislány nem adja fel, és ugyanúgy énekel és táncol a barátaival, mint a többi gyerek. Ilyenkor azonban mindig a közelben kell lennie az otthoni oxigén koncentrátornak, ha netán elszédülne vagy rosszul lenne.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy elásott láb miatt hívta ki a rendőrséget egy angol nő, de kiderült, hogy az nem az, aminek látszik

A zsaruk rendőrkutyákkal mentek ki a helyszínre, ahol aztán meglepő dolgot találtak.
Fotó: Northumbria Police/Facebook - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Meglepő dologra lett figyelmes egy nő még kedden délután az angliai Gatesheadben, amikor a kutyáját sétáltatta: egy lábujjat vélt felfedezni a földbe ásva - számolt be róla a BBC.

A nő nagyon megijedt, azt hitte, talán egy holttest egy része kandikál ki a sárból, ezért készített egy fényképet és elküldte a rendőrségnek.

A helyi egyenruhások rendőrkutyákkal mentek ki a helyszínre, és igencsak meglepődtek, amikor rájöttek, hogy a lábujj valójában egy krumpli, amely mellett egy gomba nőtt ki a földből.

A rendőrök jót nevettek ezen, de a kapitányság Facebook-oldalán azt írták, becsülik a bejelentő nő éberségét, és arra kérik a lakosságot, hogy tegyenek hasonlóan, ha sejtésük szerint emberi maradványokra bukkantak, hiszen sosem lehet tudni. Ha pedig kiderül, hogy egy zöldséget találtak, a rendőrkutyák hálásak lesznek a jutalomfalatért.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

Felmondott az iskolában, és inkább az OnlyFans-en vetkőzik korábbi fizetése sokszorosáért egy négygyerekes amerikai tanárnő

Dollár százezreket keres a 33 éves egykori tanárnő. Egycsapásra elmúltak a család anyagi gondjai.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Korábban hat évig sajátos nevelési igényű gyerekeket oktatott, de inkább felmondott, és egy erotikus közösségi oldalon vetkőzik egy arizonai tanárnő azért, hogy támogatni tudja a családját, írja a Daily Star.

Courtney Tillia még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött úgy, hogy felhagy tanári karrierjével, és a pénz miatt inkább az OnlyFansen próbál érvényesülni. A fizetős közösségi oldalon a 33 éves szexi tanárnő ma már iskolai fizetésének négyszeresét keresi meg havonta, és elmondása szerint egyáltalán nem szégyelli, hogy szexmunkás lett belőle.

Az Instagramon már több mint 160 ezer követővel rendelkező Tillia szerint a járvány kifejezetten jól jön az erotikus oldal dolgozóinak, mert a karantén miatt az emberek nem mennek sehova, hanem otthon ülnek és interneteznek. Míg korábban csak szűkösen jött ki fizetéséből és családja anyagi nehézségekkel küzdött, az erotikus oldalnak köszönhetően ma már mindent meg tud adni a hozzátartozóinak, amire csak szükségük van.

Pedig nem volt egyszerű a váltás: eleinte férje egyáltalán nem rajongott az ötletért, hogy a nő testéből éljenek a jövőben. De végül belátta, hogy nekik és négy közös gyereküknek is könnyebb lehet, ha minden a tervek szerint alakul.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hirdetés

Courtney Tillia (@courtneytillia) által megosztott bejegyzés

A pénzen túl Courtney élvezi is a munkáját. Reményei szerint az ő története arra ösztönzi majd a többi nőt, hogy bátran kifejezzék szexualitásukat. A négygyerekes egykori tanárnő élete teljesen megváltozott, amióta erotikus modell lett, és elmondása szerint jobban élvezi az életet, mint valaha, egyáltalán nem bánta meg döntését.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

Puszta kezével fojtotta meg a kutyáival végző farkast egy orosz gazda

A fenevad két kutyáját is megölte, és egy lóra is rátámadott. Az Észak-Oroszországban élő férfi attól tartott, hogyha nem állítja meg, akkor többeknek is ártani fog.
Illusztráció: christels/Pixabay - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Megdöbbentő felvételek számoltak be arról, hogy egy farkas megtámadott egy farmert Észak-Oroszországban - írja a Ladbible.

A felvételen jól látszódik, hogy a férfi és a farkas a hóban harcba keveredett, majd a férfi többször is megütötte a farkast, végül pedig puszta kezével fojtotta meg.

Az egyik jelentés így szól az esetről:

"A gazdának nem volt ideje felvenni a puskáját, és puszta kézzel fojtotta meg az állatot."

A farkas már két kutyáját is megölte a gazdának, és egy lovát is megtámadta, így a férfi attól tartott, hogy több jószága is ilyen sorsa jutna a farkas miatt.

Viszont az ügy nem marad kivizsgálatlanul, Galina Dzyuba, regionális főállatorvos elmondása szerint teszteket csinálnak, hogy megtudják, a farkas veszett volt-e. Ki szeretnék deríteni a támadás pontos okát, hogy azért történt-e, mert a farkasnak nem volt elég élelme, vagy mert éppen beteg volt.

hirdetés
A helyiek szerint az ilyen esetek, hogy haszonállatokra támadnak a farkasok, egyre gyakoribbak, hiszen az emberek a környező erdőket elégetik, pusztítják, és így a farkasok elveszítik a szokásos zsákmányukat.

Azóta a farmer is megszólalt az ügyben a Life.ru-nak, ahol elmondta, hogy ő maga hívta oda magához az állatot és került vele összetűzésbe.

Az orosz gazda attól félt, hogyha nem teszi ezt meg, akkor az állat másokat is megtámadhat:

"Ha nem teszem meg, valakit elkapott volna, megölt volna".

A küzdelem során a fenevad kicsit megharapta Krivosheev kezét, de egy bot segítségével sikerült visszavernie a férfinek a farkas támadását.

Borisz Krivosheev, a zsidó autonóm régió Novotroitskoe falujának lakója továbbá így nyilatkozott a farkassal való harcával kapcsolatban:

"Az első este két kutyát biztosan megölt, többeket megharapott, egy lovat is. Egy őrt elkezdett üldözni...Én is ott őrködök, a második éjszaka is eljött a farkas, megláttam, és azt mondtam neki: 'Gyere ide.' Odafutott."

A férfi az amur.info-nak elmondta, hogy már elég régóta vadászik, így nem fél a vadállatoktól. Krivosheev szerint inkább az emberektől kell félni, és nem az állatoktól.

Forrás: 24.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: