hirdetés

FELFEDEZŐ

10 ezer dollár volt a talált tárcában, a tini mégis helyesen cselekedett, és a szülei is

A rendőrség Facebook-oldalán osztotta meg a példaértékű történetet. Vajon te is ezt tetted volna?
Buzzfeed, fotók: Giphy, Twitter - szmo.hu
2018. szeptember 20.

hirdetés

A Buzzfeed írta meg a pozitív sztorit, amiről később még a CNN is beszámolt: egy kaliforniai tinisrác, Rhami Zeini épp hazafelé tartott a suliból a kocsijával, amikor meglátott az utcán egy pénztárcát. Megállt, felvette és belenézett, ahogy mindannyian tennénk. Amit utána csinált, sajnos nem mindannyiunkra lenne jellemző az adott helyzetben.

A tárcában ugyanis tízezer dollárnyi készpénz volt. Az kétmillió-hatszázkilencvenezer forint. A srác hazament, szólt a szüleinek, akik megdicsérték – tehát ők is jó fejek voltak, de nem azért simogatták meg a fejét persze, mert pénzt hozott a házhoz. Együtt elmentek a helyi rendőrkapitányságra, ahol leadták a tárcát, annak hiánytalan tartalmával együtt.

A történet happy enddel zárul: Rhami nemes cselekedete megindította a helyi rendőröket, így a rendőrség Facebook-oldalán osztotta meg a példaértékű történetet, megköszönve a fiúnak, hogy az eset minden pontján helyesen cselekedett, onnantól kezdve, hogy meglátta az elveszett tárcát.

A tulajdonos egyébként hamar meglett. A hölgy szintén el volt ájulva a fiú őszinteségétől és erkölcsi tartásától, ezért száz dollárral jutalmazta érte.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk