hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Zöldül a TESCO, spórolni fognak a csomagolásokon

A vásárlást követően egyébként a házhozszállítást végző dolgozók igény esetén vissza is veszik a papírtáskákat újrahasznosításra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 11.

hirdetés

Újabb lépést tesz a Tesco a környezetterhelés csökkentése érdekében. Az online bevásárlás megrendeléseinek kiszállításához mostantól csak az élelmiszerbiztonsági szempontból indokolt termékeket, így például a lédig péksüteményeket, a pultos csemege- és húsárukat, illetve a lédig aszalványokat, magvakat csomagoljuk műanyag zacskóba - áll az áruház közleményében.

A meghámozható zöldségek és gyümölcsök és a fagyasztott áruk ezentúl plusz csomagolás nélkül érkeznek a vevőkhöz, vagy kérés esetén papírtáskában.

"Ezzel a lépésünkkel - az online vásárláshoz kapcsolódóan - így közel 60 százalékkal kevesebb műanyaghulladék keletkezik" - írják az ötletgazdák.

A papírtáskák újrahasznosított anyagból készülnek, és többször felhasználhatók. A vásárlást követően egyébként a házhozszállítást végző dolgozók igény esetén vissza is veszik a papírtáskákat újrahasznosításra.

„Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy környezettudatos vásárlóink újra felhasználható zacskókat hoznak magukkal a bevásárláshoz. Elkötelezettek vagyunk a fenntartható csomagolóanyagok használata mellett, és online vásárlóinknak is minél több ökobarát lehetőséget szeretnénk biztosítani, ezért is határoztuk el a műanyagszatyrok kivonását, amivel közel 60 százalékkal tudjuk csökkenteni azok évi mintegy 1 millió darabos mennyiségét”

hirdetés

– mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója.

A helyettesítő termékeket a Tesco továbbra is jól megkülönböztethető, kék műanyag zacskókban szállítja házhoz, ezeket azonban a rendelés átadása után vissza is viszik a kiszállítók, hogy más rendeléseknél újra tudják használni.

Akiknek egyszerűbb és kényelmesebb a megrendelések személyes átvétele, azok feladhatják rendelésüket áruházi átvétellel, kiválasztva a számukra ideális átvételi pontot. Az így vásárolt termékekre ugyanazok a csomagolási elvek érvényesek, mint házhozszállítás esetén.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk