hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Vekerdy Tamás: két dologra lesz szüksége a jövő emberének

Ma még nem tudhatjuk, hogy milyen tudásra lesz szükség tíz év múlva - vallja a pszichológus. De így is felkészülhetünk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 29.

hirdetés

Egy jó topmenedzser nem attól válik azzá, hogy már pici korától erre készítik fel. Akkor lesz alkalmas arra a pályára, ha kisgyerekként sokat játszik, mozog és naponta mesélnek neki - állítja a futureworkfestival.hu oldalán Vekerdy Tamás pszichológus, író.

Szerinte a sikert nem az hozza el, hogy valaki kitűnő tanuló az iskolában, hanem az fog boldogulni, aki nem hagyja magát a mai iskolarendszerben megnyomorítani. Hogy ez régen sem volt másképp, arra Csehovot idézi: „Egy egész élet nem elég ahhoz, hogy kiizzadjuk magunkból azt a rabszolgát, akivé az iskola tett”.

A jövő emberének két dologra lesz szüksége: kreativitásra és kritikai érzékre. A többi dolognak majd utánanéz az interneten

- vallja a pszichológus.

Szabad-e a kamaszoktól elvárni, hogy jól tanuljon azért, hogy majd továbbtanulhasson felsőbb szinten? Vekerdy szerint a kamasz fiziológiás, élettani eredetű lustaságban szenved. Azaz ebben az életkorban a teljesítménye amúgy is csökken, csak ezt az iskola nem látja be.

hirdetés

VIDEÓ: Milyenek lesznek a jövő munkái?

Az iskola a mai formájában embertelen és gyerekellenes - vallja. Ráadásul ma nem tudhatjuk, hogy milyen tudásra lesz szükség tíz év múlva, hiszen száz jövőbeni szakmából hatvanat még nem is ismerünk. Ezért az lenne fontos, hogy magas színvonalon, egyre többen és egyre tovább tanuljanak az emberek - írta.

Vekerdy Tamással a Future Work Festivalon találkozhatsz és kérdezhetsz is tőle.

VIDEÓ: Mi leszel, ha nagy leszel? Milyen szakmát választanának a gyerekek?

Future Work Festival

Május 17-19-ig a jövő munkáiról szól minden Budapesten. 17-én, szerdán egész nap az Akvárium Klubban találkozhatsz a legnagyobb gondolkodókkal és olyan fiatalokkal ismerkedhetsz meg, akik már a jövő munkarendjét követik.

Szerdától péntekig workshopok, meetupok és egyéb programok lesznek városszerte: templomban, közösségi terekben, kerthelyiségekben, kocsmákban.

Ha a saját jövőd izgat, akkor bejelentkezhetsz coach-okhoz.

Részletes információk ITT. és ITT.

Fotó forrása: Facebook


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk