hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Trükkök a makacs befőttesüvegek kinyitásához

Eláruljuk, hogy milyen célravezető módszerek léteznek, amik segítenek hozzáférni a finomságokhoz az üveg belsejében.
Forrás: Házmestermedve blog, Címkép: congerdesign képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2020. augusztus 10.

hirdetés
Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a Házmestermedve a TE embered! Lájkold, és nem maradsz le róla!

A konyhai tevékenységek egyik idegőrlő pontja, amikor azzal szembesülsz, hogy nem tudod kinyitni a befőttesüveget és emiatt nem férsz hozzá az ínycsiklandó tartalmához. Pedig pont az az alkotóelem hiányzik a vacsorához, hogy tökéletes legyen. Meg kell szerezni! De hogyan?

Ha néhány percnyi erőlködés után sem hallod meg azt a bizonyos pukkanó hangot, ami a befőttesüveg kupakjának megadását jelzi, akkor érdemes új módszerekhez fordulni, hogy célt érj. Ebben a cikkben most szép sorban végig is vesszük a lehetséges kibontási alternatívákat.

Erőember a lakótársam

"Apja, gyere már ki a konyhába és nyisd ezt ki nekem!" Ismerős? Hát igen, ha mi kevésnek bizonyulunk a befőttel szemben, érdemes erősítést hívni. (Zárójeles gondolat, hogy a férfiúi büszkeséget is kellemesen meg tudja cirógatni egy-egy ilyen hősért kiáltás. Na persze, csak akkor, ha neki egyből kinyílik.)

Ha nincs a közelben egy izompacsirta, aki megbirkózna a feladattal, akkor itt az ideje konyhai praktikákat bevetni.

hirdetés

Csapj oda neki!

Ez egy roppant élvezetes konyhai praktika. Legalábbis én imádom jól megcsapkodni az ellenfelem, miután hosszú percekig fárasztott és borsot tört az orrom alá.

Mondom, mi a pontos teendő: fogd meg a befőttesüveged, döntsd meg oldalra és határozott mozdulatokkal a nyitott tenyereddel sózz oda az aljára párszor! Ha hallasz egy halk hangot, akkor a vákuum megszűnése megtörtént és az üveg máris kinyitható.

A ragasztószalag a tökéletes megoldás

Jól működő konyhai praktika még a befőttesüveg kinyitáshoz a ragasztószalagos technika. A lényege, hogy a fém tető felére jó erősen nyomd rá a ragasztószalagot, majd egy hirtelen mozdulattal rántsd meg! Hála a hirtelen és erősen keletkező húzásnak az üveg fedele jó eséllyel engedni fog.

Még mindig nem sikerült? Sebaj, van még trükk a tarsolyunkban!

Forrósodik a helyzet

Az iskolapad rég volt, de a hőtágulásra még biztos emlékszel a tanórák anyagából. Használd ki ezt a nagyszerű lehetőséget a befőttesüveg megszelídítésében is! Tartsd forró víz alá a csapnál a kupakot vagy állítsd fejre egy lábas egyujjnyi lobogó vizébe a befőttesüvegedet! Ügyelj rá, hogy csak a tetőt érje a meleg, különben az üveg is tágulni kezd valamicskét, nemcsak a fém tető, és akkor oda a varázslat.

Ha úgy érzed, kellően leforráztad ellenfeled, akkor próbáld meg újra lecsavarni a tetejét! Ezúttal sikerülnie kell. Ez a módszer hajszárító segítségével is jól működik.

Elő a pengét!

Talán a legtöbben ezt a módszert alkalmazzátok szorult helyzetben, de azért röviden leírom, hátha erre jár valaki, aki nem ismeri. Egy vajazókés végét finoman be kell csúsztatni a fémtető és az üveg menete közé. Ehhez meg kell találni azt a pontot, ahová leginkább befér, majd a kést el kell fordítani/csavarni, ameddig engedi, ezzel levegőt engedve a befőttesüvegbe, aminek köszönhetően azonnal kinyithatóvá válik. Amint meghallod a szisszenést és a tető is megmozdul, nyert ügyed van.

Nekem a vajazókés jobban bejött, mint az evőkanál, de hallottam már róla ennél a módszernél is. Ha az előbbit választod, nagyon figyelj oda, nehogy a kés megcsússzon és baleset legyen a vége! Csak óvatosan!
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk