hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Törökmogyoróból tejet és lisztet házilag – alternatíva azoknak, akik valamilyen ételre érzékenyek

Sokszor nehéz helyzetbe kerülnek a laktóz- vagy gluténérzékenyek, mert nehezen beszerezhetőek vagy drágák azok a termékek, amiket fogyaszthatnak. Íme két finomság, amit házilag is elkészíthettek.
Forrás: SMARTA blog - szmo.hu
2020. június 09.

hirdetés
"Itt mindenről szó lesz, ami a lakást otthonná, a konyhát varázslatokkal teli izgalmas hellyé változtatja, miközben trükkökkel, bájjal és némi varázsporral megőrizzük nőiességünket. Ha kíváncsi vagy ez mit jelent, gyere és tarts velem!"

Én már több, mint 20 éve növényi tejeket fogyasztok, mivel laktózérzékeny vagyok, ennyi idő alatt elég sokfélét kipróbáltam, vannak nagyon finomak és vannak csapnivalóan rosszak a boltok kínálatában. Azonban, ha rászánunk egy kis időt, akkor egyszerűen magunknak is el tudunk készíteni különböző növényi tejeket. Most egy különleges, és nagyon finom magtej receptet hoztam nektek, ami törökmogyoróból készül.

Különleges magtej törökmogyoróból

Én nagy rajongója vagyok a törökmogyorónak, bármilyen formában imádom, mogyorós csokiban, házi "nutellában", de még ázsiai ihletésű tésztás ételekbe is gyakran teszem. Most viszont kipróbáltam egy teljesen új oldalát, és magtej formájában sem okozott csalódást.

Hozzávalók:

100 g törökmogyoró

hirdetés

600 ml szűrt víz

1/2 kk só

1 ek juharszirup

Elkészítés

A mogyorót 8 órára sós vízbe tesszük ázni. Leöntjük róla a vizet, és átmossuk. Beletesszük a mogyorót egy turmixba, hozzáöntjük a szűrt vizet, a juharszirupot és 2 percig mixeljük.




hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk