Törökmogyoróból tejet és lisztet házilag – alternatíva azoknak, akik valamilyen ételre érzékenyek
Én már több, mint 20 éve növényi tejeket fogyasztok, mivel laktózérzékeny vagyok, ennyi idő alatt elég sokfélét kipróbáltam, vannak nagyon finomak és vannak csapnivalóan rosszak a boltok kínálatában. Azonban, ha rászánunk egy kis időt, akkor egyszerűen magunknak is el tudunk készíteni különböző növényi tejeket. Most egy különleges, és nagyon finom magtej receptet hoztam nektek, ami törökmogyoróból készül.
Különleges magtej törökmogyoróból
Én nagy rajongója vagyok a törökmogyorónak, bármilyen formában imádom, mogyorós csokiban, házi "nutellában", de még ázsiai ihletésű tésztás ételekbe is gyakran teszem. Most viszont kipróbáltam egy teljesen új oldalát, és magtej formájában sem okozott csalódást.
Hozzávalók:
100 g törökmogyoró
600 ml szűrt víz
1/2 kk só
1 ek juharszirup
Elkészítés
A mogyorót 8 órára sós vízbe tesszük ázni. Leöntjük róla a vizet, és átmossuk. Beletesszük a mogyorót egy turmixba, hozzáöntjük a szűrt vizet, a juharszirupot és 2 percig mixeljük.