ÉLET-STÍLUS
A Rovatból

Tippek és trükkök Tatár Csillától: hogyan ajándékozhatunk fenntartható módon

Végigkísértük Tatár Csilla egy délelőttjét, hogy felderítsük, milyen helyek tartoznak a kedvencei közé. Videónkból az is kiderül, hogy Csilla még az ajándékvásárlásnál is ügyel a fenntarthatóságra, és készpénzmentesen intézi a beszerzést.

Link másolása

Riporter, műsorvezető, producer, büszke anya és feleség - ez az, amit mindenki tud róla, aki csak ismeri Tatár Csillát. Azt sem rejti véka alá, hogy nagyon tudatosan képviseli az általa fontosnak tartott értékeket mind műsoraiban mind a közösségi médiában.

Kiemelt szerepe van az életében a környezettudatosságnak, kerüli a pazarlást, és arra is odafigyel, hogy minél kevesebb csomagoló anyagot vigyünk haza feleslegesen.

Mit kap majd ajándékba az ünnepelt?

Baráti társaságával odafigyelnek rá, hogy fenntartható módon éljenek. Mikor a kisfilm készült, este az egyikük születésnapját ünnepelték, a meglepetés beszerzésével Csillát bízták meg a barátnők, akiknek ugyanolyan fontos a fenntarthatóság, mint neki.

Ezért nem is gondolkodott sokáig az ajándékon: eldöntötte, hogy a kedvenc csomagolásmentes boltjában állít össze egy kis csomagot.

Minderről kedvenc kávézójában mesélt nekünk, ahová feltöltődni, inspirálódni jár - de mert a kávézó egyben könyvesbolt is, az is előfordulhat, hogy egy-két könyvvel gazdagabban távozik. Videónkból kiderül, Csilla miért vásárol szívesen csomagolásmentes boltban, mit is kapott az ünnepelt, és hogyan rendezik az anyagiakat a barátnők egymás között az ajándékvásárlás után.

NÉZD MEG TE IS A VIDEÓT TATÁR CSILLA KEDVENCEIRŐL!

Csilla vásárolt, de hogyan gyűjtötte be a többiektől az ajándék árát?

Mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, hogy egy társasággal közösen vásároltunk valamit. Karácsonyi ajándék az óvónőknek, közös vacsora után egyben fizetett számla, autóban együtt utazás után elosztott benzinköltség, hogy csak néhány példát említsünk. A költségek elosztása nem tűnik nehéznek elsőre, de annál több kényelmetlenséget okozhat. Valakinél épp nincs annyi apróban, vagy esetleg egyáltalán nincs nála készpénz. Valaki pontatlanul számolja ki az összeget. Valaki elfelejti befizetni a rá eső részt.

Gyors és egyszerű megoldás, pár kattintással Az új OTP internet- és mobilbankban egyszerűen intézhetők a napi pénzügyek. A Fizetési kérelem funkció segítségével konfliktusoktól és kellemetlenségektől mentesen lehet bekérni barátaink, ismerőseink, partnereink felénk fennálló tartozásait, amennyiben az ő bankjuknál szintén elérhető ez a funkció. Fizetési kérelemmel egy átutalási megbízás kezdeményezhető a kérelem címzettjénél, aki szabadon dönthet arról, hogy a kérelem elfogadásával elindítja-e a kért átutalást.

Mint Csilla és barátnői esetében láthattuk, ezek a problémák már orvosolhatók, néhány másodperc alatt megoldást találunk rájuk, ha az OTP mobilbanki applikációjában intézzük pénzügyeinket: a fizetési kérelem funkció használatával kérvényezhetünk utalást ismerőseinktől, így nem kell észben tartani egyik félnek sem, hogy ki mekkora összeggel tartozik és vajon rendezte-e már a tartozását.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A fenti termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a tájékoztatásban szereplő termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Disney-figurák, amelyek a leggyakrabban ihlették meg az amerikai szülőket a névadásban
Az újszülötteket sem kíméli a mozi hatása: nevük gyakran egy divatos figurát idéz.

Link másolása

E jelenség nem új, még Magyarországon sem. Csak két példa: az 1960-as évek közepén az egyik legnépszerűbb női név a Tímea volt, miután 1963-ban bemutatták a Jókai-regényből készült Aranyember című filmet. 1996-ban a legnépszerűbb férfinév az Ádám volt – ekkor volt a népszerűsége csúcsán a Szomszédok teleregény, a Kulka János alakította Mágenheim Ádám doktorral. Amerikában a Disney-film figurái évtizedek óta töltenek be fontos névadó szerepet, és minden újabb mesehős számíthat a szülőkre.

Például a Jégvarázs 2013-as bemutatója után az Elsa név újszülött viselői (így hívták benne a királynőt) megkétszereződtek az előző évhez képest, számuk 566-ról 1138-ra nőtt. 2016-ban a Moana (magyarul Vaianaként ismerjük) bemutatója is megdobta ezt a ritka nevet, 18-ról 56-ra nőtt a számuk egy év alatt.

A Huffington Post az amerikai társadalom-biztosítási igazgatóság adatai között azt kutatta, hogy milyen egyéb Disney-figurák szerepelnek a születési anyakönyvi kivonatokban. És bár lehetnek e névadások mögött más ihletések is, a Disney-kapcsolat mindig ott van.

A lap összesen 31 Disney-kötődésű babanevet talált a 2016-os névadások között.

Abban az évben a pálmát Aurora hercegnő vitte el a Demónából: 3963 kislány kapra az ő nevét.

Jázminná az Aladdinból 2625-en lettek, Giselle-é a Bűbájból 1457-en. Különös sorsa volt az Ariel névnek: a Kis Hableány után 2177-en kapták meg ezt a nevet, de 577 fiú is Ariel lett – tekintettel arra, hogy ez a név mindkét nemben használatos.

ariel és sebastian

Esmeraldák a Notre-Dame-i toronyőrből 864-en lettek, továbbra is jól tartotta magát az Elsa 476-tal, kettővel megelőzve Tianát, A hercegnő és a béka hősnőjét. Belle, a Szépség és a Szörnyetegből már csak 291 családnak tetszett. A Wendy név többszörös kötődésű is, hiszen így hívják a Hazatérő harcos főszereplőjét és Peter Pan barátnőjét is. (328). Merida hercegnőt 101 házaspár látta meg babájában.

A fiúnevek között Sebastian aratott: 10.249 gyermeket neveztek el az emberfejű rákról.

Arielt követően Gus a legkedveltebb (202), de még az olyan régebbi figurák, mint Simba, az Oroszlánkirály (11), Aladdin (9) és Maugli (5) is tovább élhetek kis amerikaiak testében.maugli

A legklasszikusabb Disney-figurák közül egyedül Minnie, Mickey egér kedvese tartja a frontot, 65 „utóddal”. Arról nem szól a fáma, hogy a 2016-os elnökválasztás után miként alakult a Donald név kedvelése…

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk