/eletstilus/te-milyen-gazdija-vagy-kisallatodnak/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Te milyen gazdija vagy kisállatodnak?

Van otthon kisállatod? Vagy korábban volt házi kedvenced? Esetleg már régóta tervezed, hogy beszerzel egyet? Akkor kérünk, töltsd ki rövid kérdőívünket!
Szponzorált tartalom - szmo.hu
2020. szeptember 29.

hirdetés

Hogy állatokkal együtt élni jó dolog, az nem is lehet kérdés. Kutatások sora bizonyítja, hogy házi kedvencek jótékony hatással lehetnek mentális egészségünkre. Egy 2011-es olasz kutatás keretében például lehetővé tették egy idősotthon lakóinak, hogy hetente másfél órán át kutyákkal játsszanak. A kísérlet olyan jól sikerült, hogy hat hét alatt a lakók depressziós tünetei 50%-kal csökkentek, és meglátásuk szerint jelentősen javult életminőségük.

De nem kell megélnünk az idős kort, hogy élvezzük az házi kedvenceinkkel közösen szerzett élményeket. Legyen szó kutyusokról, cicusokról, vagy akár teknősökről, kanári madarakról.

Ha azzal tisztában is vagyunk, hogy nekünk jó kisállatokkal együtt élni, tudjuk-e azt is, hogy mi jó a kisállatoknak? Gondos vagy önző gazdik vagyunk? Mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy kedvencünk honnan származik, milyen körülmények között tartották?

Rövid kérdőívünkben ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ. A kitöltés anonim, a válaszok nem lesznek személyhez kötöttően beazonosíthatóak, és csak néhány percet vesz igénybe a válaszolás. Az összegyűlt eredményeket később egy újabb cikkben is közzétesszük. Ha készen állsz, akkor kezdhetjük is!

Create your own user feedback survey

hirdetés

A tartalom a Jófogás támogatásával készült.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk