/eletstilus/talald-meg-a-szamodra-idealis-otthont/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Találd meg a számodra ideális otthont!

Nagyobba költöznél? Kisebbre váltanál? Az alábbi tippekkel segítünk neked. (X)

Link másolása

hirdetés

Túl nagy az a lakás, amiben jelenleg laksz, vagy pont nagyobbat keresel? Új lakásba költöznél, de nem tudod eldönteni, pontosan mekkorát szeretnél, az Ingatlantájoló szakértői segítenek eldönteni, mekkora a számodra ideális otthon.

Mérd fel, mekkora lakásban élsz jelenleg

Az otthonod mérete nagymértékben befolyásolja mindennapi életedet, a lakás fenntartásának költségeit és a rendben tartására fordított időt éppen úgy, mint a kényelmi szempontokat. Ha éppen lakást keresel, és nem tudod eldönteni, pontosan mekkorára is van szükséged, mérd fel, mekkora otthonban élsz most, így pontosabb képet kaphatsz szükségleteidről.

kep5

hirdetés

Fogj egy mérőszalagot és mérj meg minden egyes helyiséget. Jegyezd fel az adatokat, és azt is, hogy túl kicsi, túl nagy, vagy éppen megfelelő-e számodra az adott helyiség mérete. Ha valamelyik szoba mérete megfelelő, de formája vagy elhelyezkedése, esetleg a nyílászárók elhelyezkedése miatt nem tudod úgy berendezni, ahogy szeretnéd, azt is jegyezd fel, így tudni fogod majd, milyen szempontokat vegyél figyelembe lakáskeresésnél.

Mérd le a melléképületeket, teraszokat, erkélyeket, az udvart és a kertet is, és jegyezd fel, melyik túl nagy vagy túl kicsi számodra, ezek alapján gondold végig azt is, hogy legközelebb is ilyen elhelyezkedésű családi házat szeretnél-e majd vásárolni.

Mekkora otthonra van szükséged hosszú távon?

Otthont hosszabb távra választunk magunknak, ezért amikor új lakást szeretnénk vásárolni, nemcsak azt kell figyelembe vennünk, hogy mekkorára van szükségünk most vagy a közeljövőben, hanem azt is fel kell mérnünk, hogy mekkora lakásra van szükségünk hosszú távon. Ha például tudjuk előre, hogy csak néhány évig lesz szükségünk nagyobb lakásra, akkor lehet, hogy érdemes kisebb ingatlant választanunk, és azt megfelelő elrendezéssel tágasabbá tenni arra a néhány évre. A döntésnél figyelembe kell vennünk, hogy mikorra tervezünk gyerekeket, ha vannak már gyerekeink, hány évig fognak még otthon élni, ha otthonról dolgozunk, elég-e számunkra egy dolgozósarok, vagy szükségünk van-e egy külön irodára, és még rengeteg egyéb tényező befolyásolhatja döntésünket.

kep1

Mérd fel anyagi lehetőségeidet

Ha már tudod, mekkora lakásra van szükséged, ideje hogy felmérd anyagi helyzetedet is. Hiába tudod ugyanis pontosan, hogy mekkora otthont szeretnél, ha anyagilag nem engedheted meg magadnak. Meg kell találnod tehát azt a lakást, ami számodra még megfelelő méretű, ugyanakkor megfizethető is.

kep2

Mikor költözz nagyobb otthonba?

Ha a gyerekek miatt több szobára van szükséged,

ha hozzátok költöznek a nagyszülők,

ha otthonról szeretnél dolgozni,

ha a hobbidhoz plusz térre van szükséged,

ha több tárolóhelyre van szükséged,

ha szeretsz vendégeket fogadni, nagy bulikat szervezni,

ha el akarod kerülni, hogy néhány év múlva újra költöznöd kelljen.

kep4

Keress kisebb lakást,

ha csökkenteni szeretnéd a fenntartási költségeket,

ha kevesebb időd van takarítani és rendben tartani a házat,

ha kisebb otthon is elegendő számodra, és pénzre van szükséged,

ha munkád miatt keveset tartózkodsz otthon, és kisebb lakás is elég számodra.

Nézd meg, mekkora lakásokat találhatsz számodra elérhető áron

Nézd meg, mit jegyeztél fel a jelenlegi lakásod, méreteivel kapcsolatban, és nézz szét, milyen, igényeidnek megfelelő méretű lakásokat hirdetnek a számodra elérhető árkategóriában. A hirdetéseknél mindenképp nézd meg az alaprajzot is, amikor pedig lakásnézőbe mész, ne csak a szobák méretét nézd, hiszen egy kisebb lakás is tűnhet tágasnak, ha megfelelő az elrendezése, ugyanakkor egy nagyobb lakás is kényelmetlen lehet, ha rossz az elrendezése, és sok benne a kihasználhatatlan tér.

Budapesten és a nagyobb városokban rengeteg olyan lakást találhatunk, melyeknek bár kicsik alapterületre, de olyan magas belmagassággal rendelkeznek, hogy sokan használják ki ezeket a plusz tereket, hogy galéria kialakításával egy újabb helyiséget kapjanak

kep3

Új otthonunk megválasztásánál tehát nemcsak az új lakás alapterülete, de az egyes helyiségek mérete, a lakás elrendezése, az ingatlan ára, a kert és az udvar mérete is befolyásoló tényező lehet. Fontos tehát, hogy minden szempontot figyelembe véve gondoljuk végig, milyen lakást is szeretnénk vásárolni következő otthonunknak. Jó keresést kívánunk!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk