hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

"Találd meg a leggiccsesebb díszt!" – Rendhagyó adventi naptár

Csoki helyett töltsd meg az adventi naptáradat élményekkel, érzelmekkel és gondolatokkal. A Szupervumen szerzője mutatja az utat.
Szellák Vivien cikke a Szupervumen online magazinban - szmo.hu
2017. december 03.

hirdetés
A Szupervumen a dinamikus nők magazinja, akik szeretik a kihívásokat, nyitottak a tanulásra és szenvedéllyel élnek.

A hétköznapi hősnőké, akiknek célja, hogy megtalálják az egyensúlyt a királynő, a kolléga, az anya, a feleség, a barátnő és minden olyan szerep között, amit a jelen kor lehetőségként és feladatként kínál nekünk. A Szupervumen ott rejtőzik mindenkiben!

Ne hagyd, hogy a reklámok vagy az üzletek ünnepi dömpingje bekebelezzen! Leld örömöd ezekben a történetekben, amelyeket megosztok veled. Kérlek, vegyél ebből az ajándékcsomagból, vidd magaddal, tedd el későbbre, próbáld ki és hasznosítsd. Na, kukkantsunk bele, mi rejlik az adventi ablakokban karácsonyig.

Szervusz, december! Köszöntelek tiszta szívvel, tárt karokkal vártam rád! Kérlek, járd át testem-lelkem, add meg nekem az öröm hangulatát.

December 1. – Welcome to December, Isten Hozta Decemberben!

Gondolkodtál már azon, mennyiféle nyelven lehetne üdvözölni a decembert? Nem? Miért? Mert nem szoktunk ezzel foglalkozni. Itt és most én változtatok azért, hogy stílusosan kezdjük a hónapot.

hirdetés

Καλώς ήλθατε στο Δεκέμβριο – görögül

Bienvenue en décembre – franciául

Bienvenido a diciembre – spanyolul

December 2. Vivien – Hadd kívánjak: legyen hó!

Ma van a névnapom, ezért kívánni szeretnék, mégpedig azt, hogy táncoljanak a hópelyhek a levegőben, és látszódjon a leheletem.

December 3. – Hómosdás

Soha ne felejtsd el, hogy az első hóban meg kell mosdani, nemcsak azért, mert szerencsét hoz, hanem mert van egyfajta privilégiuma is.

December 4. – Találd meg a leggiccsesebb díszt!

A boltok csordultig vannak karácsonyi kacattal. A legszebbet könnyű megtalálni, na de a legcsiricsárébbat? Hajrá, jó móka lesz!

December 5. – Színek, jelképek

A karácsony színei a zöld, a piros és az arany. Vajon mit jelenthetnek?

Zöld: Az életet szimbolizálja.

Piros: Ez a szín a tudás almájára hivatkozik (Ádám és Éva). A fán lévő piros gömbök a Paradicsomba való visszatérést jelképezik.

A piros és zöld szín társítása Jézus feltámadását idézi.

Arany: Az ajándékozás jelképe. Arra a csillagra utal, amely a napkeleti bölcseknek mutatta az utat.adventi1

December 6. – HoHoHóóó

Az én csizmám még mindig ott virít az ablakban. Elevenítsük fel a gyermeki énünket. Ha valamiért nem megy, itt egy recept: keress egy gyermeket a környezetedben, lehetőleg családtagot vagy barátaid gyermekét, és éld át vele azt a kíváncsiságot, amivel a Mikulást várja. Hidd el, bearanyozza a lelked!

December 7. – Adj!

Jótékonykodni egész évben lehet, ám ilyenkor van a jótékonykodás Kánaánja. Fantasztikus érzés adni és ezzel másnak örömöt szerezni.

December 8. – "A zene az kell, hogy ne vesszünk el"

Egyesek szerint a karácsonyi készülődés Michael Bublé zenéi nélkül olyan, mint az ünnep bejgli nélkül. Mondjuk ez elég szubjektív. Az én kedvencem: Csondor Kata Add tovább című dala. Szeretettel ajánlom nektek! Pláne azoknak, akiknek nincs karácsonyi daluk.

December 9. – Csak szenzitíven

Ha nem ebben a hónapban, akkor melyikben hagyjuk, hogy elöntsenek az érzelmeink? Ölelj szabadon! Minél többet ölelsz, annál több boldogsághormon szabadul el és cikázik keresztül-kasul a lelkekben.

December 10. – Karácsonyi filmes csomag

Csokorba szedtem a kihagyhatatlan filmeket: Reszkessetek betörők, Igazából szerelem, A Grincs, Bunyó Karácsonyig. A lista végtelen, viszont ezek a legnagyobb örökzöldek, na meg Kevin McCallister.

December 11. – Hóangyal

Ha olyan szerencsében van részünk, hogy hótakaró borítja hazánkat, akkor huppanj bele! Mozgasd kezed-lábad, legyen hószárnyad, mindegy mekkora ördög vagy, most angyal lehetsz.adventi2

December 12. – Korcsolya

Korit fel, és irány a jég! Nincs is izgalmasabb a befagyott tavaknál. Igazi adrenalinélmény! Élvezheted a friss levegőt, és a vízen szárnyalhatsz. Válaszd ezt a megszokott műjégpálya helyett, de vigyázz, csak olyan tavat válassz, ahol nem tiltott a korizás!

December 13.– Karácsonyi vásár

Mindenkinek ajánlom a karácsonyi vásárt. Nem pénzköltés céljából, hanem a hangulata végett. Érezd a szentségét, kóstold meg az ízeit és élvezd a pillanatát!

December 14.– Variációk szánkóra

A szánkónál csak a zsák csúszik gyorsabban. Ez tény! Ha még nem próbáltad ki, itt az ideje!

December 15.– Ajándékok

Ne azért add, mert kell, hanem azért, mert szeretnéd! Ne ajándékozz kacatot, adj élményt és időt helyette! Ezek nem foglalnak helyet, és nem merülnek feledésbe.adventi3

December 16. – Illatok

A forralt bor, a mézeskalács, fahéj és narancs, vagy éppen fahéj és alma illata felkészítik szellemünket az eljövendő napokra.

December 17. – Ments meg!

Ezer meg egy érv szól az igazi fa vagy a műfenyő ellen, illetve mellett. Kinek mi, kinek hogy. Aki megteheti, vásároljon földlabdás fenyőt. Megmenthetsz egy fát! Lehet igazi karácsonyfád, aminek érezheted az illatát, és később a kertben is jól mutat.

December 18.– Záró bulik

A karácsonyi bulik elég ütősre szoktak sikerülni, általában mindenkinek van egy sztorija erről, vagy van egy ismerőse, akinek biztos van valami lélegzetelállító története. Csak óvatosan!adventi4

December 19. – NO, fogyókúra!

Ez nem az a hónap! Ne is próbálkozz, úgysem tudsz majd ellenállni a csábításoknak. Kóstolj és egyél bátran. Kényeztesd az ízlelőbimbóidat!

December 20. – Cetlik

Lepd meg a szeretteidet, családodat, barátaidat szeretlek cetlikkel. Rejtsd el őket jól, és gondoskodj róla, hogy olyankor találják meg, mikor nem számítanak rá. Bombasiker!

December 21. – Hála

Légy hálás, hogy van kiről-kikről gondoskodnod! Hogy tevékeny lehetsz, és hogy még megannyi elintéznivalód van.

December 22. – Süss!

Süss másképp! Csinálj süti-sütő partit! Felbecsülhetetlen értéke van a baráti összejöveteleknek, vagy legalábbis annak, ha nem egyedül szenvedsz a konyhában. Társaság mellett, forralt borral minden könnyebb.adventi5adventi6

December 23. – Gondolod át!

Gondolod át, neked mit jelent a Karácsony! Térj el a szokásoktól, ha frusztrálnak. Tégy úgy, ahogy szeretnél. Nem dől össze a világ, ha még valamivel nem készültél el. Találd meg azt, amiért szeretheted az ünnepet.

December 24. – Hát itt vagy!

Az év minden napja lehetne karácsony, de mégis ez a te szentestéd! Melegítsd fel a szíveket, engedd, hogy az embereket átjárja az, amit a boltokban nem kaphatnak meg. Legyél nekünk és maradj velünk! Áldott, békés ünnepeket!

Ha még keresed magadban, akkor azért. Ha pedig már megtaláltad, akkor azért látogass el a Szupervumen oldalra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk