hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

A szeretetmegvonás 18 durva jele a párkapcsolatodban

Gyilkos mondatok és árulkodó gesztusok leplezik le a társadat. A szeretet megvonása a manipuláció és a bántalmazás egyik formája.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 05.

hirdetés

Érezted már úgy, hogy a szerelmed semmibe vesz, levegőnek néz? Hogy nem tudsz jól reagálni, valamivel biztosan kiprovokálod a vitát? Hogy gyakran támad lelkiismeretfurdalásod a párkapcsolatban? Hogy nem kapsz elgendő szeretetet, gyengédséget?

Nos, nem biztos, hogy te túlzol és az sem, hogy a te készülékedben van a hiba. Ha az alábbi jeleket tapasztalod, akkor az azt jelzi, hogy a párod a szeretet megvonásával befolyásolja a döntéseidet és az érzelmeidet.

A szeretetmegvonás, mint arról Gelsei bernadett mentálhigiénés szakember írt, a párkapcsolati játszmák egyik eleme, és a manipulációhoz van köze. "Manipuláció lehet kommunikációban megnyilvánuló is illetve nonverbális is. A nonverbális manipuláció lehet például a szeretetmegvonás. Amikor például nem engedem, hogy megsimogasson, megöleljen a partnerem, vagy elfordulók tőle az ágyban, elutasítom a közeledését stb." - írja a szakember.

Molnár Csilla párkapcsolati coach, házassági tanácsadó pedig arra figyelmeztet, hogy a szeretetmegvonás - más büntetésekkel együtt - az irányításmániás, vagyis kontrollmániás emberek egyik eszköze a párkapcsolatokban.

Nem válaszol ha kérdezed, és néha levegőnek néz, mintha ott sem lennél

hirdetés

Amint elkezdesz beszélni, közbevág

Bármiről kezdesz beszélni, ő azonnal témát vált, mintha nem volna érdekes, amit mondasz

Gyakran hallod tőle, hogy ő milyen áldozatokat hozott miattad, miről mondott le érted

Egyszerűen nem tudod jó időpontban hívni: neki PONT AKKOR valami sürgős dolga van, és "nem ér rá" veled beszélni

Nem engedi, hogy hozzáérj, elhúzódik - pedig nem is veszekedtetek, nem bántottad

Szexmegvonással büntet

Társaságban magadra hagy - egyszerűen hátat fordít neked, és akár órákig oda sem megy hozzád

Gyakran lehurrog, letol, azt érezteti veled, hogy a véleményed nem számít, az ötleteid rosszak, a te gondolatmeneted hibás
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk