ÉLET-STÍLUS

Szenzációsan feldobhatod raklapból készült cuccokkal a lakást és a kertet

Adunk néhány olyan ötletet, amelyet te is meg tudsz valósítani!
Forrás: Jószaki blog - szmo.hu
2017. június 28.


Link másolása

A Jószaki blogon nem csak hasznos tanácsokat találtok építkezéssel, felújítással és javítással kapcsolatban, hanem a legprofibb szakemberek közül - akár mások ajánlása alapján - kiválaszthatjátok a legtutibbat.

Ha imádsz otthon barkácsolni, és nem szereted, ha a kedvenc bútoraid és berendezéseid visszaköszönnek minden udvaron, akkor fejezd ki az egyéniségedet raklapokkal. Ördöngösen hangzik és bonyolultnak? Nem találod elég izgalmasnak ezt a puritán eszközt? Akkor olvass tovább és meglátod, mennyi varázslatos holmit lehet készíteni belőle, némi fantáziával és kézügyességgel. Vagy egy jó asztalos szaki segítségével!

Egy kis raklapismertető

Bevallom, a cikk megírásáig, számomra a raklap az raklap volt, ilyen egyszerűen, de amikor beleástam magam a témába, rájöttem, hogy milyen sokféle létezik belőlük.

Raklapméretek

Eltérő méretűeket gyártanak. Csak, hogy néhányat említsek:

* 60x80,

* 80x120 vagy

* 100x120 cm-es kivitelben is beszerezhetők, itthon is.

A fedlapok esetében érdemes odafigyelni, hogy mennyi lécből áll, hiszen itt sem egyformák a raklapok.

A raklapok súlya és terhelhetősége

A súlyuk végképp nagyon széles skálán mozog: van 8 kg-os, de 25 kg-os változat is. A terhelhetőségben is hatalmas eltérések mutatkoznak. Van olyan raklap, amelyik csak 300 kg-ot bír el, még társai az 1500 kg-mal is megbirkóznak, úgyhogy ezt mindenképp vedd figyelembe, annak megfelelően, hogy mire fogod használni. Bár, hirtelen nem jut eszembe olyan kerti dolog, amihez nagyon több kellene a 300 kilónál. Neked?

Milyen fából vannak a raklapok és milyen minőségűek?

Különböző fákból gyártják őket: pl. nyírfából vagy fenyőből. Az EUR raklapok vagy más néven UIC-EUR raklapok és az EPAL raklapok képviselik a legmagasabb minőséget, és ebből kifolyólag az áruk is jóval magasabb. Az utóbbi egy újabb típus, és a legszigorúbb ellenőrzésnek vetik alá.

Házi barkácsolásra, ha a költséghatékonyságot is szem előtt akarod tartani, akkor az úgynevezett egyutas raklapot ajánlom neked. Ez a kifejezés azt jelenti, hogy ezt a fajta raklapot egyszeri útra gyártották, a szállító és a vevő között. Ha pályafutása véget ért, gyakran kidobják, vagy potom pénzért eladják őket (ez mondjuk nekünk jól jön). Szegény raklap élete ilyen rövidke lenne, ha nem mentenék meg, hogy őt (is) felhasználva alkossunk inkább valami látványosat.

Mi minden készülhet belőle?

Szerszámpad (tároló)

Ha szeretsz a kertben tenni-venni, de nem esik jól hajolgatni, akkor neked egy szerszámpadra van szükséged. Ha már Marry Poppins sem tudna csettintéssel rendet rakni a szerszámaid között, akkor itt az ideje megregulázni a rakoncátlan kerti eszközöket.raklap (13)raklap (45)raklap (52)raklap (68)

Növénytároló

Ha te is a növények szerelmese vagy, akkor feltétlen szükséged lesz néhány virágládára vagy cseréptartóra. A természetes állványokon sokkal szebben mutat minden palánta, és eldicsekedsz vele a szomszédnak, hogy még az is a saját kezed munkája (de akkor is ugyanúgy fog irigykedni, ha asztalossal csináltatod, szóval ez ne tartson vissza). Az alakjának, a méretének, és a stílusának csak a fantáziád szabhat határt. Kattints a galéria megtekintéséhez, ott lesznek az igazán izgi darabok! ;)

Biciklitároló

A jó idő beköszöntével, még többen járnak biciklivel dolgozni, vagy hétvégén tekerni a családdal. Ha te is hódolsz a biciklis sportoknak, építs egy karámot a drótszamaradnak! Készülhet nagyon egyszerű, vagy egészen komoly kis házikó (akár fedett is lehet, hogy védje kedvencedet az időjárás viszontagságaitól. Egy biztos. Mindenképpen vagány és egyedi lesz.raklap (9)raklap (14)raklap (20)raklap (48)raklap (50)raklap (2)raklap (5)raklap (31)

Kerti ösvény

Ha már három pár gumicsizmád veszett el a sárban, csinálj inkább kerti ösvényt raklapokból. Ezt tényleg szinte csak le kell pakolnod, akár egyben, akár deszkáira szedve. Ehhez még én sem hívnék segítséget, max. a jó társaság miatt!

Szeméttároló

A szemetes minden háztartásban elengedhetetlen, de nem szeretjük látni, szagolni meg főleg nem. Mutatom, hogyan tudod esztétikusan kialakítani. Ha a szelektív hulladékgyűjtés híve vagy, de már nincs a konyhádban egy centi hely sem, akkor tedd ki a verandára, vagy a garázsba.raklap (63)raklap (2)raklap (11)raklap (35)

Kerítés

"A raklap itt is a segítségedre lehet,

semmiképp se mondj rá nemet.

Keríts számára egy méltó helyet,

kerítésnek sorba tegyed."

(Bocsi, ez csak úgy kijött.)

Függőágyak

A kert sokak számára a relaxálás színtere. Te is szívesen lógsz a kertedben? Akkor tedd ezt szó szerint! Ezekben a felfüggesztett fotelokban és ágyakban biztos te is nagy élvezettel nyúlnál el. A hétköznap fáradalmait jólesik egy szép környezetben, a szabad levegőn kipihenni, főleg ha a nyári meleg elől el lehet bújni egy kellemes, árnyékos részre.raklap (6)raklap (8)raklap (15)raklap (25)raklap (36)raklap (44)raklap (49)raklap (1)raklap (4)raklap (23)raklap (26)raklap (32)raklap (40)raklap (42)

Székek, fotelek és egyéb ülőalkalmatosságok

A kerti grillpartin a raklapot ne tüzelőanyagnak használd el, inkább legyen belőle stílusos ülőalkalmatosság. Ezeket aztán kedvedre telepakolhatod párnákkal, hogy igazán kényelmesek legyenek!

Kerti ülőgarnitúra

Ülőgarnitúra raklapból? Ha elfáradtál a kerti munkában, legyél kicsit kreatívabb annál, mintsem, hogy egyszerűen ráülj egy raklap tetejére. Ne állj meg egy egyszerű sámlinál, gondolj a haverokra is! Tudod: haverok, buli, raklap-garnitúra!raklap (3)raklap (7)raklap (11)raklap (21)raklap (5)raklap (8)raklap (9)raklap (10)raklap (34)

Kültéri játékok kicsiknek

Gyerekként se láttam, se hallottam, amikor a Tv maci köpött a mese előtt, de délután mindig igyekeztek kiterelni a szüleim a friss levegőre. Lepd meg csemetéidet néhány kültéri játékkal, amik láttán garantáltan kint akarnak majd játszani. Figyeld meg, majd azért kell könyörögnöd, hogy végre bejöjjenek vacsorázni.

Kedvenceidnek

Gondolj a család négylábú tagjaira is, és hűséges szolgálataikért jutalmazd meg őket egy kényelmes kuckóval. Nem mintha kampányolni akarnék értük, (na jó de)!raklap (17)raklap (6)raklap (18)raklap (22)raklap (29)raklap (46)raklap (47)raklap (53)

Még több ötlet a kertbe

Ha úgy érzed, hogy még mindig van olyan tárgy, ami hiányzik a kertből, de jól mutatna, vagy szimplán megkönnyítené az életedet, akkor itt van néhány további raklapos ötlet. Ha még így sem találsz kedvedre valót, akkor lehet, hogy nem neked való ez az anyag! Bocsi! :P

Mielőtt nekifognál a raklappal dolgozni...

A legtöbb (és főleg az olcsóbb fajta) raklap általában szálkás és sok helyen még szögek is kiállhatnak belőle, úgyhogy mindenképp egy alapos csiszolással kell kezdened a megmunkálás vagy átalakítás előtt.

Nem hazudok neked, ez hatalmas meló és nem is a legélvezetesebb (végignéztem, ahogy kishúgom 4 napig szenvedett egy pár darabbal, majd feladta), úgyhogy semmiképp ne kezdj neki egy sima smirglipapírral (ahogy ő tette), mert esélyed sincs! Ha van körcsiszolód, akkor már egy fokkal jobb a helyzet, de akkor is érdemes a jobb minőségű raklapot megvenned, hogy kevesebbet kelljen rajta szenvedned az igazi élvezet móka előtt.

Ha mégsem érzed magadban a hobbiasztalos csíráját sem, akkor hívj egy valódi asztalost, egy JóSzaki jó szakit, aki pikk-pakk odavarázsol a kertedbe bármit, amit csak szeretnél! Ígérem!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Kiderült, hogy melyik elektronikai eszköz fogyasztja a legtöbb áramot, ha a konnektorba dugva felejtjük
A tévé csak a második a sorban. Van azonban egy eszköz, ami kikapcsolás nélkül, stand-by állapotban ennek közel a tízszeresét fogyasztja.

Link másolása

Magyarországon a rezsicsökkentésnek köszönhetően egyelőre keveset érez a lakosság a Nyugat-Európában már egekbe szökő energiaárokból. Az Egyesült Királyságban naponta jelennek meg szakértők tanácsai arról, hogyan lehet spórolni például a csak ebben a hónapban esetenként több mint 50 százalékkal emelkedő elektromos árammal. A Mirrornak egy megtakarítási szakértő mondta el, melyik látszólag kikapcsolt állapotú elektromos eszközök fogyasztják a legtöbb áramot.

Natalia Lachim először a hűtőszekrényre hívta fel a figyelmet. Bár a fridzsidert valójában soha nem lehet kikapcsolni, mégis érdemes fejben tartani, hogy egy átlagos brit háztartás áramfogyasztásának több mint 12 százalékát ez a készülék adja. Az angoloknak az ételek és italok hidegen tartása 114 fontba (51 ezer forint) kerül évente.

Ellenben még ebből is lehet faragni, ha rendszeresen takarítjuk kívül és belül is a hűtőt. A folyamatosan karban tartott hűtőszekrény ugyanis optimálisan, egyben költséghatékonyan működik. Ehhez fontos, hogy időnként portalanítsuk, hogy a porszemcsék a rendszerbe jutva ne akadályozzák a működését. Ügyeljünk arra is, hogy a romlott élelmiszereket mindig dobjuk ki, így a készüléknek kevesebb energiát kell felvenni a hidegen tartáshoz.

Ennél is drágább mulatság az egyszerűen távirányítóval kikapcsolt televízió. A brit háztartások 98 százalékában soha nem húzzák ki a konnektorból a tévét, ami éves szinten majdnem 133 fonttal (60 ezer forint) dobja meg a villanyszámlát.

Ez sem a csúcsa azonban a felesleges pénzkidobásnak: a játékkonzolok a tévéhez képest is csak úgy zabálják az elektromos áramot. A stand-by állapotban tartás naponta akár 4,2 fontba (1900 forint) is kerülhet a kényelmes gamereknek.

A vizsgált tételek közül a legkisebb gondot a vízforraló jelenti. A bedugva felejtett készülék évente 30,66 fontba (13 900 forint) kerül egy angol családnak, míg a konnektorban tárolt telefontöltő átlagosan évi 20 fontért (9000 forint) maradhat az aljzatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
ÉLET-STÍLUS
Egy kutyakiképző szerint nem szabadna minden nap sétáltatnod a kutyádat
Niki French úgy gondolja, a napi kutyasétáltatás emberi találmány, és nem feltétlenül előnyös kedvenceink számára.

Link másolása

A legtöbb kutyatulajdonos számára a séta a kutyák napi rutinjának része, ami elengedhetetlen a kisállat jólétéhez. Niki French kutyakiképző, a STOP Walking Your Dog (Ne sétáltasd a kutyádat) című könyv szerzője azonban úgy gondolja, hogy ez egy elavult szokás - a Mirrornak árulta el, hogy miért.

Niki arra biztatja az embereket, hogy 30 perces napi sétájukat helyettesítsék alternatív tevékenységekkel, amellyel még jobban ösztönözik kedvenceiket.

„Lehet, hogy meglepő, de a hagyományos séta emberi találmány, és sok kutya számára nem hasznos” – mondja a szakember.

"Ha a sétaidőt otthoni edző játékokkal helyettesítjük, a kutyák elsajátíthatják azokat a készségeket, amelyek hiányoznak a nyugodt és boldog élethez"

– tette hozzá.

Niki szerint a közhiedelemmel ellentétben a viselkedési nehézségekkel küzdő kutyák izgatottabbak lehetnek, ha túl sok mozgással próbáljuk kifárasztani őket. Ő a saját bőrén tapasztalta a változásokat: van egy Bodie nevű, kétéves mentőkutyája, aki állítása szerint a kevesebb sétának és több játéknak köszönhetően szembetűnően nyugodtabb lett.

"Ha a séták több mint fele stresszes a kutyának vagy neked, akkor itt az ideje, hogy valami mást csinálj”

– tanácsolja a kutyakiképző, aki szerint inkább olyan jutalmazó játékokra kell összpontosítani, mint a homokozó ásása, a kartondobozokkal való játék vagy a bújócskázás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

ÉLET-STÍLUS
Orvosi kannabisz: mire jó, hogyan juthatunk hozzá?
Kannabisz – üldözendő drog, gyógyszeralapanyag, esetleg csodatevő gyógynövény? Utánajártunk a népszerű növénnyel kapcsolatos tudnivalóknak.

Link másolása

A kannabiszról mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a leginkább megosztó növény a világon. Nézzük, mégis mik azok a tulajdonságai, amik miatt egyre több ember használja a kannabiszt és a belőle előállított készítményeket a mindennapokban.

Mire használhatjuk az orvosi kannabiszt?

A növényt már az ókori Kínában is alkalmazták gyógyászati célra, de a magyar gyógyszerkönyvekben is szerepelt egészen 1934-ig. A kannabisz tilalma miatt hosszú ideig nélkülözniük kellett a betegeknek a növényt, de az utóbbi évtizedekben ez a trend megfordulni látszik, egyre több országban legalizálják az orvosi kannabiszt, és ezzel együtt a hatásait vizsgáló kutatások száma is folyamatosan növekszik.

Az orvosi kannabisz felhasználási területei rendkívül szerteágazóak, ezek közül a legelterjedtebbek az alábbiak*:

Fájdalomcsillapítás **

Epilepszia tüneteinek kezelése ***

Kiegészítő kezelés daganatos betegségek esetén ****

Alvásminőség és a közérzet javítása *****

Relaxáció, stresszcsökkentés

Orvosi kannabisz Magyarországon?

Az orvosi kannabisz hatóanyagai az ún. kannabinoidok. A két legismertebb kannabinoid a THC (tetrahidrokannabinol) és a CBD (kannabidiol), de a tudomány száznál is több hasonló vegyületet ismer (CBG, CBC, CBN stb.).

A kannabisz virágzata, valamint a 0,2%-nál több THC-t tartalmazó kender kivonatok nem értékesíthetőek Magyarországon, így az orvosi kannabisz hazai legalizációja sajnos még várat magára. Legálisak viszont a kannabisz olajok, vagy ismertebb nevükön CBD olajok, amelyek szintén tartalmazzák a kannabiszban megtalálható kannabinoidok jelentős részét.

A legfontosabb különbség az orvosi kannabisz és a CBD olajok között, hogy utóbbiak maximum 0,2% THC-t tartalmazhatnak, így azok bódító hatást biztosan nem fognak kifejteni. Folyamatosan zajlanak a kutatások a CBD hatásaival kapcsolatban is – bár néhány jótékony hatást már klinikai kutatások is igazoltak, illetve léteznek CBD-t tartalmazó szklerózis multiplex- és epilepszia gyógyszerek, fontos megjegyezni, hogy maguk a CBD olajok nem gyógyszerek, és nem is helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket.

A legjobb kannabisz olajok Magyarországon

Amennyiben úgy döntesz, hogy Te is szívesen felfedeznéd a kannabisz termékek hatásait, fontos, hogy vásárlás előtt megfelelően tájékozódj, hiszen sajnos rengeteg rossz minőségű CBD olajjal találkozhatsz.

Az itthon elérhető kannabisz olajok közül 2 márkát szeretnénk a figyelmedbe ajánlani:

Medihemp

A Medihemp az egyik leginkább elterjedt CBD márka Magyarországon, az osztrák gyártó termékeit ezrek használják nap mint nap. CBD olajaik THC-t szinte egyáltalán nem tartalmaznak, jelentős mennyiségben találunk viszont bennük CBDA-t, aminek a kedvező hatásaival kapcsolatban az utóbbi időszakban több tudományos publikáció is napvilágot látott.

A Medihemp CBD olajok 500 mg-tól egészen 3000 mg-os kiszerelésig többféle erősségben kaphatóak, így biztosan megtalálod közöttük a számodra megfelelőt.

Meliora

A Meliora CBD olajok Svájcban készülnek, a CBD tartalmáért nemesített bio kannabiszból. Az alapanyagként használt svájci kannabisznak köszönhetően ezek a teljes spektrumú olajok a CBD mellett tartalmaznak közel 0,2% THC-t, CBG-t, CBC-t, valamint számtalan terpént és flavonoidot. Az összetételt igazoló labortesztet Te is meg tudod nézni vásárlás előtt, így ezekkel a kannabisz olajokkal biztosan nem lőhetsz mellé!

Ha kannabisz olajat keresel, ajánljuk a Hemp Health webáruházat, ahol többek között a fent említett 2 márka termékeit is megtalálhatod, számtalan más érdekesség (kender különlegességek, CBD kozmetikumok, CBD kapszulák) mellett. A termékeket személyesen is megvásárolhatod Budapesten, a CBD Corner by Hemp Health üzletben.

Források:

* https://www.health.harvard.edu/blog/medical-marijuana-2018011513085

** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5549367/

*** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6514832/

**** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6387667/

***** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6326553/

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

ÉLET-STÍLUS
Itt a súlyzós edzést végzők új tömegsportja, a Scitec Power Challenge
A Budakalászi Sportcsarnokban fiatalok és idősebbek, férfiak és nők, valamint kezdők és haladók bizonyították be, hogy a súlyzós edzés is lehet tömegsport.

Link másolása

Március 26-án sikerre éhes sportolókkal telt meg a Budakalászi Sportcsarnok. A súlyzós edzés szerelmesei gyűltek itt össze, hogy szembenézzenek a legfélelmetesebb ellenféllel, önmagukkal. Mindezt pedig egy egészen új és friss sportág, a második alkalommal megrendezett Scitec Power Challenge keretében tették, ahol fiatalok és idősebbek, férfiak és nők, valamint kezdők és haladók bizonyították be, hogy a súlyzós edzés is lehet tömegsport.

Nem kell más, csak legyél önmagad legjobb változata!

A Scitec márka a „Make a Difference” szlogenen keresztül alapvetően az edzőtermi edzést életvitelszerűen komolyan gondolókhoz szól, arra ösztönzi az embereket, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek és ezáltal másokat is inspirálhassanak. Nincs még egy olyan brand, amely ennyit tett volna a súlyzós edzés népszerűsítéséért. Nemcsak szimplán szponzorál, hanem magával a sportággal is foglalkozik, versenyeket szervez és 25 éve töretlen a lelkesedése a testépítés iránt. Nem csoda, hogy nemrég egy új sportágat is bevezettek a súlyzós edzés szerelmeseinek, ez a Scitec Power Challenge, amelyben egyvalakit kell legyőzni, önmagadat.

A verseny, ahol a hobbisportolóknak is teremnek babérok

A testépítő versenyektől és az ezzel járó színpadi szerepléstől sokan idegenkednek, nem beszélve arról, hogy még egy kezdő szintű megmérettetéshez is komoly edzésmúltra lehet szükség. Egy erőemelő versenyen pedig demoralizáló lehet azok fölénye, akik évek óta űzik a sportot, és földi halandó számára felfoghatatlan súlyokat mozgatnak meg játszi könnyedséggel. A Scitec Power Challenge azonban több, mint egy erőemelő verseny, és semmiképpen sem testépítő verseny, mégis, a súlyzós edzést végző hobbisportolók számára kiváló lehetőséget teremt arra, hogy megméressék magukat. Itt nem kell haladónak lenni, nem kell kiváló genetikai adottságokkal rendelkezni, és nincs szükség színpadi szereplésre sem. Hovatovább, nem kell másokhoz hasonlítani magunkat – csakis saját magunkkal kell versenyezni!

Hiszen a Power Challenge lényege, hogy életkor és testsúly alapján kalkulált, amatőr szinten, ha nem is simán, de reálisan teljesíthető célszámaival pont olyan célt tud adni, amiért úgy tudnak a versenyzők küzdeni, hogy nem kell azt érezniük, hogy hosszú évekbe telik, mire egyáltalán oda tudnak állni versenyezni, hogy aztán a dobogó közelébe se kerüljenek a nagyok mellett. Itt saját mentális és fizikai korlátainkat legyőzve, és saját, korábbi teljesítményünket túlszárnyalva érhetjük el az életkorunknak, testsúlyunknak és felkészültségi szintünknek megfelelő kategóriában a kitűzött célunkat.

Mi motiválja az itt indulókat?

Miért kiváló lehetőség ez ugyanúgy egy diáknak, mint egy többgyerekes, dolgozó családapának? Mi lehet a közös abban a több száz, teljesen vegyes korú és nemű indulóban, akik beleállnak egy ilyen kihívásba? Nos, lehet ez egyszerű bizonyítási vágy, önmagunk vagy akár mások előtt. Van, aki folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy még jobb legyen, és ez a verseny egy kiváló erőpróba arra is, hogy felmérjük, hol is tartunk az úton. De lehet, hogy valaki csak az élményt keresi, ahol több száz sportolóval együtt rezdülve-lélegezve tölthet el egy napot.

Az alábbi videóban végigkísérjük az egyik indulót, aki történetesen a Scitec Nutrition csapatát is erősíti, így nemcsak saját motivációjáról hallhatunk pár szót, hanem arról is, hogy a Scitec Nutritiont mi motiválta arra, hogy beálljon a rendezvény mögé fő támogatóként. Természetesen a versenyen készült hangulatképek sem maradnak el. Figyelem: a videó második felében az emberi akarat, elszántság és küzdeni akarás különösen magas koncentrációban látható, így a komfortzónájukból kitörni NEM akarók számára megtekintése csak kellő óvatossággal javasolt.

VIDEÓ: Scitec Power Challenge - A súlyzós tömegsport

Több mint 5000 ismétlés guggolás, fekvenyomás és felhúzás egy nap alatt

A komplett kategóriában öt versenyszámban, összesen 100 ismétlés teljesítésével lehetett arany minősítést szerezni, de akár gyakorlatonként is ki lehetett próbálni az erőpróbát. A versenyzők összesen 5618 ismétlés guggolást, 5051 ismétlés fekvenyomást, 5652 felhúzást, 4205 mellről nyomást teljesítettek, és összesen 1109-szer húzták fel magukat a bírák szigorú tekintete előtt. Az indulók összesen 206 arany, 51 ezüst és 15 bronz minősítést szereztek. A legfiatalabb induló 14 éves volt, a legidősebb pedig 74 éves. 70 nő és 116 férfi mérte fel az erejét a versenyen. Minden szempontból elmondhatjuk tehát, hogy itt szó szerint bárki elindulhatott, aki késznek érezte magát az erőpróbára!

Hova tart a Scitec Power Challenge?

„Hiszünk abban, hogy az a hozzáállás, amit egy ilyen kihívásra való felkészülés közben, és magán a versenyen elsajátítanak az indulók, az élet minden területén kamatoztatható. Ilyenformán nemcsak a fizikumunkban, az egészségi állapotunkban, de az élet minden területén pozitív változást tudunk hozni, és pozitív példával szolgálhatunk mindenki számára” – árulta el Nagy Szabolcs, a Scitec marketingvezetője, aki azt is hozzátette, hogy a Scitec Power Challenge idei versenye még csak a kezdet volt, hiszen a szervezők hosszú távú célja, hogy a frissen megalapított új sportág minél szélesebb körben ismert és elismert legyen, és az új tömegsporton keresztül a súlyzós edzést még a korábbinál is szélesebb réteggel megszerettessék. A cél az, hogy egy olyan sportünneppé nője ki magát, amely megkoronázza mindazok erőfeszítéseit, akik akár hosszú hónapokon át edzenek azért, hogy túlszárnyalják saját korábbi teljesítményüket, így legyőzve önmagukat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk