hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Mit árul el a személyiségedről a karácsonyfád?

Mivel a hagyományok családonként, de személyenként is eltérőek, sokat mondhat arról, milyen is vagy valójában.
Vén Bernadett írása a 7köznapi pszichológia blogon, Fotók pixabay.com - szmo.hu
2017. december 30.

hirdetés
Leendő és végzett pszichológusok hozták létre a 7köznapi pszichológia blogot, mert a pszichológia mindenki életének része és mindenkire tartozik.

A karácsonyfa megvétele (a műfenyő egyszeri kiválasztásától eltekintve) és díszítése az ünnepek egyik meghatározó momentuma. Bár tudom, hogy mindenkinek más a preferenciája a karácsonyfát illetően, én személy szerint ragaszkodom a valódi fenyőillathoz.

Ahogy az ajándékod is árulkodik rólad, a karácsonyfád is sokat elmondhat a személyiségedről. Attól függően, hogy műfenyőt állítasz, vagy a fenyőfaárusnál a létező legnagyobb, legdúsabb, legmagasabb fát keresed, felfedheti személyiséged titkait. Következzen néhány példa!

Tiszta fehér karácsonyfa

A tiszta fehér karácsonyfa az idei évben hódít. Állítólag azok, akik egy teljesen fehér karácsonyfa mellett döntöttek idén, elképzelhető, hogy vonzódnak a drámaisághoz, a színjátszáshoz, és hajlamosak arra, hogy merész kijelentéseket tegyenek. Magabiztosak, ultra-modernek és rendszeresen posztolnak a közösségi médiában.

Fehér + arany + ezüst

hirdetés

A tél a kedvenc évszakod, és mindent megteszel azért, hogy fehér legyen a karácsonyod. Hiszen nincs is annál szebb, és varázslatosabb, hogy az ablakon át a fehér hó végtelenségét látod. És ez a ropogós, mégis elbűvölő színkombináció egy fán tökéletesen megragadja ezt!

karacsonyfa6

Fotó: wikimedia.org

A tökéletesen feldíszített fa

Mint minden más az életedben, a karácsonyfád is hibátlan. Van egy tökéletes házad, tökéletes partnerrel, szülőkkel, gyermekekkel. Emlékszel minden születésnapra és névnapra a Facebook segítségével, és könnyedén (legalábbis mások szerint) megteremted a család-karrier egyensúlyt. A spontaneitás gondolata elrettent, ezért már augusztusban elkezded tervezni a tökéletes karácsonyt. (Tartsd észben, hogy ami elromolhat, az el is romlik!) A tökéletes fa kiválasztása nem egy szórakoztató tevékenység számodra, hanem komoly feszültséggel tölt el. Ez egy létfontosságú feladat, amely komoly kutatómunkát és rendkívüli pontosságot követel Tőled. Amikor elérkezik a díszítés ideje, minden dísznek meg kell egyeznie, és tökéletes harmóniát, egyensúlyt kell biztosítson. Ha végre elkészültél a díszítéssel, kizárt, hogy bárki hozzáérjen a fához.

Nagyon színes fa

Csakúgy, mint te, a karácsonyfád is kiemelkedik a tömegből. Felejtsd el a klasszikus piros-zöldet, hiszen szereted a formabontást, válassz egy szeszélyes és színes fát!karacsonyfa3

Műfenyő

Utálod a rendetlenséget. És a sűrű rokonlátogatások miatt nincs is időd felsöpörni a padlót napi 1 234 567 alkalommal. A műfenyő ráadásul garantálja a tökéletesen fodros kinézetet évről-évre. Kényelem>illat.

A három legjellemzőbb személyiségvonásod: tudatos, praktikus, és tervező. Függetlenül attól, hogy nem szereted a vele járó rendetlenséget, vagy az élő fák kivágása miatt tiltakozol, a döntésed azt mutatja, hogy nagyon tudatos vagy. Ráadásul ünnepek után gyorsan és könnyedén elcsomagolhatod a fát jövő évre.karacsonyfad

Túlméretezett, plafonig érő fa

A három legjobb szó, amely leírja, milyen vagy: ambiciózus, nagyszerű és félelmetes. Amikor kiválasztod a fát, soha nem aggódsz azon, hogy túl nagy lesz. Ambiciózus éned meggyőz róla, hogy meg fogod tudni oldani, el fog férni a lakásban a kiválasztott fa. Nagyon szeretsz álmodozni, nem félsz a kudarctól. Globálisan gondolkodsz. Az extra nagy karácsonyfád a grandiózus természeted kifejeződése.karacsonyfa5karacsonyfa1

Mini asztali fa

Nem arról van szó, hogy nem szereted az ünnepet. A nagy karácsonyfa egyrészt drága, ráadásul nem is tart sokáig. Plusz miért töltenél órákat egy hatalmas fa körül, mikor ugyanazt az örömöt kaphatod egy apró, könnyen mozgatható fától? Nemcsak időt takarítasz meg a díszítéssel, de a karácsony utáni eltakarítás is könnyebb.

És a díszek...

A csillag csúcsdísz

Három szó, amely leírja, hogy milyen vagy: erkölcsös, vezető, és erős. Erős hitrendszered van, és gyakran jeleket keresel magad körül, amelyek segítenek a megfelelő irányba haladni. Erősnek és irányítónak érzed magad, aki legtöbbször kivívja magának a vezető szerepet. Emellett erős erkölcsi iránytűd van, amit az élet nagy döntéseinél előszeretettel használsz is.karacsonyfa4

Az angyal csúcsdísz

Három szó, amely jellemez: lelkis, kedves és jószívű. Ha egy angyalt teszel a fa csúcsára, akkor az azt mutatja, hogy van egy erős lelki (akár vallásos) oldalad, és nem félsz ezt a világ tudtára adni. Kedves lélek vagy, aki tudja, hogyan vigyázzon és figyeljen másokra. Az emberek gyakran fordulnak hozzád szükség esetén. Tudják, hogy jó szíved van, és hogy számíthatnak rád.

Saját készítésű díszek

3 szó, amely saját készítésű díszek esetén jellemez: kreatív, anyagias, nyitott. Ha a karácsonyfa tele van saját készítésű díszekkel, az azt mutatja, hogy nem félsz feltárni kreatív oldaladat a világnak. Az életed nyitott könyv, az emberek körbe vesznek, megnyílnak neked.

Ha érdekel a pszichológia közérthető nyelven, ne hagyd ki a 7köznapi pszichológia blogot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk