/eletstilus/stresszoldo-eszkozok-hulyeseg/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

"De megütnék most valakit!" – elsőre hülyeségnek tűnő stresszoldó eszközök

5 kütyüt mutatunk, amik első pillanatban fölöslegesnek tűnnek, de ha úgy érzed magad, mint a címképen az alma, segítségedre lehetnek.
Forrás: Házmestermedve blog, Címkép: Pixabay - szmo.hu
2018. szeptember 14.

hirdetés
Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a Házmestermedve a TE embered! Lájkold, és nem maradsz le róla!

Ha úgy érzed, hogy néha maga alá temet a temérdek stressz és nem tudod, hogyan vezesd le néhány perc alatt anélkül, hogy mások érzésein átgyalogolnál egy képzeletbeli szöges bakanccsal, akkor most mutatok 5 olyan eszközt, ami a megoldást nyújthatja neked is.

Ezek a kütyük segítenek levezeti a felgyülemlett feszültségedet és visszatalálni a kiegyensúlyozott lelki állapotodhoz, pedig első ránézésre hatalmas marhaságnak tűnnek. De itt is igaz, hogy a puding próbája az evés, ne ítélkezz, amíg nem próbáltad!

1. "Úgy babrálnék valamivel, az mindig megnyugtat!"

Sokan észre sem veszik, hogy folyton zörögnek a kulcscsomójukkal, vagy játszanak a tollukkal, esetleg dobolnak a kezükkel az asztalon, amikor idegesek. Ebből a megfigyelésből született meg a fidget cube, amit lehet kattogtatni, tekergetni, húzkodni stb. Több fajtája létezik, különböző méretekben pl. kulcstartó kialakításban is elérhető.

Ha szerinted neked a megnyugváshoz jól jönne egy ilyen kis kocka, akkor előtted a lehetőség, mert már hazánkban is egyre több helyen és online oldalon beszerezhető.

hirdetés

2. "De megütnék most valakit!"

Ki ne érezte volna legalább egyszer az életben, hogy legszívesebben felpofozná a főnökét?!

Ez továbbra sem ajánlott, de az íróasztalod sarkára készíthető boxzsákon egész nyugodtan levezetheted a dühödet. Néhány erőteljes tasli vagy öklös percek alatt megoldja a gondjaidat.

3. "Akkor is az enyém lesz a legjobb megoldás!"

Még az iskolapadban te is biztos firkálgattál a matekfüzet rácsai közé, mindenféle képeket és vonalakat. Az asztali zen kertek is így működnek, hogy kis gereblyével (vagy tollal vagy bármivel igazából) kezdj el vonalakat húzkodni a homokba. Egy idő után kialakul egy elképzelés a fejedben arról, hogy milyen mintát szeretnél létrehozni, és elkezdesz törekedni a legmutatósabb látványvilágra.

Már az a tény is segít a stresszoldásban, hogy eltereled a figyelmedet, de ha jobban belegondolsz a zen kertek üzenete az lenne, hogy bár törekedni lehet és kell is a tökéletességre, elérni azt lehetetlen (azért is, mert az elképzelés folyton változik) akárcsak az életben, de ettől a kert még lehet gyönyörű.

A legjobb az egészben, hogy könnyen lehet házilag ilyet készíteni, kézügyesség nélkül is. Már maga a kiinduló tál is minden egyes embernél más, és az elérni kívánt formavilág, azaz a végeredmény is. Micsoda briliáns párhuzam az élettel, valamit tudnak ezek a szerzetesek!
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk