hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Nem sok jó sülhet ki belőle, ha az edzésekre is kifested magad

A bőrgyógyászok szerint nagyon egészségtelen az új sminktrend.
Huffington Post - szmo.hu
2017. március 09.

hirdetés

A bőrgyógyászok szerint kifejezetten káros is lehet az az új trend, ami nem kis részben az Instagram és az athleisure divathullám miatt terjedt el a fiatalok között.

Az athleisure stílus lényege az edzőteremben viselt és az elegáns, nőies ruhák és cipők kombinálása.

Ennek a trendnek köszönhető, hogy a lányok már az edzőteremben is festik magukat. Az athleisure sminktermékek - például a vízálló smink és a színezett hidratáló - már eddig is léteztek, csupán nem így hívták őket. A divathullámot meglovagolva azonban most a legnagyobb cégek is ezeket hirdetik gőzerővel.

A szakemberek azonban most megálljt parancsoltak. Az edzőteremben teljesen felesleges sminket hordani, és

hirdetés

egészségügyi szempontból sem túl szerencsés az athleisure smink divatja.

Legalábbis ezt állítja legalábbis több bőrgyógyász is, például Angela Lamb, a Mount Sinai kórház orvosa.

"Nem rajongok az ötletért" - mondja Lamb.

"
Jobban járunk, ha jó alaposan megmossuk az arcunkat edzés előtt. Így elkerülhetjük, hogy elzáródjanak a pórusok, ami gyakran előfordul, ha a smink izzadsággal keveredik"

- tette hozzá a doktornő. Hasonló véleményen van Dr. Heidi Waldorf bőrgyógyász is: "A leggyakoribb probléma a pattanások kialakulása az arra hajlamosoknál. Még a bőrkímélő sminkek is megváltoznak, amikor izzadsággal keverednek."

De nemcsak a pórusok eltömődése jelenti a problémát. A baktériumok ugyanis könnyebben megbújnak a smink szerkezetében. Így például amikor az arcunk hozzáér egy bérelt matrachoz, a különböző fertőzéseket is könnyebben elkaphatjuk, illetve terjeszthetjük is Waldorf szerint.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a sminkkel keveredő izzadság milyen irritációt okozhat a szemünkbe folyva.

"Az egész dolog felesleges elvárásokat állít a nők elé, azt sugallva, hogy mindenhol tökéletesnek kell kinézniük" - mondja Lamb, aki szerint a nagy cégek ezzel a trenddel is csak azt verik a vásárlóik fejébe, hogy mindenhol mindenki azt figyeli, hogyan néznek ki.

Címkép: Instagram


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk