/eletstilus/nem-eliras-ma-van-a-galentin-nap-csak-kevesen-tudjak/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Nem elírás: ma van a Galentin-nap, csak kevesen tudják

Éppen 10 éve egy tévésorozat főszereplője találta ki a női barátság ünnepét, amit nem véletlenül tartanak a Valentin-nap előtt.
hirdetés

Egy nappal a szerelmesek ünnepe előtt, vagyis február 13-án tartják, ha nem is világszerte, de egyre több helyen a Galentin-napot, írja a The Sun.

Az egész ötlet egy amerikai filmsorozatból jött, mára pedig a női barátság, vagyis a csajok nem hivatalos ünnepe lett.

Az angol 'girls', vagy lányok szóból kölcsönözték az egyelőre még kevéssé ismert február 13-i ünnep kezdőbetűjét, amit egyszerűen csak kicseréltek a rákövetkező napon esedékes Valentin-nap kezdőbetűjével. A Galentin-napról előszőr Amy Poehler karaktere, vagyis Leslie Knope beszél a Városfejlesztési osztály című tévésorozat egyik 2011-es epizódjában.

Ebből kiderül, hogy a főszereplő a szerelmesek napja előtti napot mindig a legjobb barátnőivel tölti. Ilyenkor mindenki otthon hagyja a férjét vagy barátját, átbeszélik a világ dolgait és hogy kivel mi történt az utóbbi időszakban. A vígjáték főszereplője egyenesen az év legjobb napjának tartja a Galentin-napot, amit azért egy nappal a szerelmesek ünnepe előtt tartanak, mert a fiúk jönnek-mennek, de a női barátság örök.

A jelenetet itt lehet megnézni eredeti nyelven:

Ugyan a Galentin-napnak egyelőre még nincsenek komoly hagyományai, az azért borítékolható, hogy előbb-utóbb ebből is hasonlóan profitorientált esemény lehet, mint amilyenné az utóbbi években a Valentin-nap változott. Éppen ezért az Egyesült Államokban már lehet is kapni a Galentin-naphoz kapcsolódó apróságokat, sőt néhány cég már különböző wellness-csomagokat is árul (na, ha nem lenne világjárvány).

hirdetés

A The Sun szerint az ideális galentinozók ezen a napon ünnepi, csajos díszbe öltöztetik otthonaikat. A barátnők szigorúan pizsamával érkezzenek, hiszen a görbe este után kötelező a pizsama party.

Ne sajnálja senki magától az édességet és semmilyen kényeztetést, hiszen az év többi napján bőven elég koplalni és odafigyelni arra, hogy tökéletes formában legyünk. Na és persze valamilyen aprósággal lepjük meg a számunkra legfontosabb barátnőket.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk