/eletstilus/munkahely-hibak-intelligencia-kollegak-munkatarsak/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

10 dolog, amiről intelligens ember nem beszél a munkahelyén

Vagy nem tartoznak a kollégáidra, vagy sértegetésnek számítanak, vagy egyszerűen lejáratod magad velük.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2018. augusztus 01.

hirdetés

Biztosan a te életedben is akadnak olyan dolgok, amiről soha nem akarsz beszélni a munkahelyeden. Vagy olyan, amit a kollégádtól nem szeretnél hallani.

Ezek egy része teljesen magán jellegű információ, más része pedig vagy sértő lehet a többiek számára, vagy pedig úgynevezett önmagát beteljesítő jóslat.

Arra is érdemes ügyelni a munkahelyeden a jó kapcsolat érdekében, hogy miként fogalmazod meg a mondanivalódat.

Több olyan téma is van, amit nem tanácsos feszegetni. Összegyűjtöttünk egy sor olyan kijelentést, amitől inkább tartózkodnod kell a főnököd, a beosztottaid vagy a munkatársaid jelenlétében.

1. A családi szennyes kiteregetése

hirdetés

Nem tartozik a kollégáidra az összes családi problémád, az, hogy ki mikor kinek mit mondott, ki mit csinált, hogyan bánt el veled valaki, te hogyan álltál bosszút, kivel nem vagy beszélőviszonyban, megcsaltad-e a párodat és a többi. A magán jellegű információkkal vagy kiszolgáltatod magad, és ezzel visszaélhetnek, vagy terhet raksz a kollégáid vállára, hiszen nekik is megvan a maguk baja, akkor is, ha nem beszélnek róla.

2. A nemi életed a pároddal

Még akkor sem kell belemenned, ha mindenki más beszél a saját szexuális életéről és úgy érzed, szinte belekényszerítenek abba, hogy te is ossz meg a sajátodról mindenfélét. Nem kötelező, egy udvarias mondattal kivághatod magad.

3. Mások testének, külsejének hossza taglalása

Tényleg annyira érdekes, hogy kinek mekkora a feneket,a hasa, hogy miért vesz fel miniszoknyát, hogy miért pólót hord és nem inget, hogy mikor kellene - szerinted - fodrászhoz mennie? Tényleg ennyire ráérsz a munkahelyeden, hogy ezzel foglalkozol a meló helyett? Akkor téged túlfizetnek.

Semmi közünk hozzá, ki hogyan öltözködik, milyen a testalkata, ki van-e gyúrva, sovány-e vagy kövér-e (mások szerint).

4. Mit NEM tudsz megcsinálni

Van, aki állandóan panaszkodik arra, hogy mi NEM fér az idejébe, mit nem tud megcsinálni, mit nem akar megtenni, hogy ez sem fog menni, az sem fog menni st., majd csodálkozik, ha elküldik azzal, hogy alkalmatlan a feladatára.

5. Meleg viccek

Nem tudhatod, a munkahelyeden ki milyen irányultságú. Felesleges másokon gúnyolódni, és vannak olyan munkahelyek, Magyarországon is, ahol nem tolerálják, ha az alkalmazottak a kollégáikon gúnyolódnak.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk