hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

17 dolog, amit el kell engedned, hogy boldog lehess

Vannak az életben olyan dolgok és események, amikhez felesleges ragaszkodni. Ezeket gyűjtötte össze a Bikás Park bloggere.
Kummert Krisztián "Gonzales" írása a Történetek a Bikás Parkból blogon - szmo.hu
2017. március 18.

hirdetés
A BIKÁS PARK kosárlabdapályája egy zarándokhely, ahová nemcsak a sport szeretete vonz ki évről évre, hanem tudod hogy a legjobb spanod is üvöltve fog elküldeni fenébe, ha nem hajtasz rendesen!

Ahol minden héten háború van, ahol, ha nem tudsz játszani kockásra ülöd a feneked a kispadon, és ahol hiába vagy nagy király, ha nem passzolsz, mert nem fogsz labdát kapni, és ahol sosincs himi-humi cselezgetés előrehaladás nélkül

Kummert Krisztián Gonzales olyan feltétellel tanítgatja a srácokat, hogy a tudást csak kölcsön kapták, és tovább kell adniuk, ha valaki még kezdőbb náluk.

Volt régebben egy Punanny Massif-szám, amelyet közvetlenül édesanyám halála után hallottam és ennek hatására sikerült anyukám hiányát elengednem, így nagyon megihletett a szám címe és mondanivalója, és onnantól gyakorta használtam az ENGEDD EL kifejezést...

Most az ilyen szituációkat gyűjtöttem nektek egy csokorba, hátha mindannyian jobb emberekké válhatunk majd tőlük, vagy legalább nem leszünk a saját elménk foglyai...

1.

hirdetés

A hatalmas egódat vagy annak teljes hiányát, mert mindkettő csak fájdalmat fog okozni neked és a körülötted élőknek is.

2.

Az irigységed, mert amíg ezt érzed, az megmérgezi a lelked, és megöli a kreativitásodat, amivel esetleg pont olyan dolgokat érhetnél el amire épp irigy vagy.

3.

A múlt fájdalmait, mert gátol vagy csorbítja a jelened örömeit

4.

A tévhitet, hogyha szeretet adsz, azt nem duplán kapod vissza az élettől.engeddel2

5.

Az indulataidat, kivéve ha jó indulatokról beszélünk.

6.

A meghalt szeretteid hiányát okozó fájdalmaid, hiszen attól nem lesz jobb, hogy szenvedsz, és ők sem akarnák, hogy a végtelenségig szenvedj, hiszen szerettek téged.

7.

A gátlásaidat és a félelmeidet, mert legyőzésükkel extra örömök forrásaira lelhetsz.

8.

Hogy mindig meg akarj felelni másoknak, különben az ő életüket fogod élni, nem pedig a sajátodat.

9.

A naivitásodat. Ha többet gondolkodsz, az agyad is edzheted, ha nem gondolkozol, attól nem lesz az agyad kipihentebb, viszont mások pihent agyúnak fognak gondolni.engeddel3

10.

A felületességet. Szánj időt a dolgokra, "az éppen működik" messze van a tökéletestől.

11.

Az önzésed, hiszen hiába hajszolod a javakat, ha nincs kivel megosztanod az általuk kiváltott örömeidet, olyan, mintha semmid se lenne.

12.

Begyepesedettséget. Merj dolgokat újra tanulni, ha közben az már bonyolultabb, de jobb lett, mint addig ismerted - a komfortzónád mindenben! A csodák azon túl találhatóak...

13.

Az alázást, legyél inkább alázatos!

14.

A bunkózást, mert nem leszel tőle értékesebb vagy több, és KEDVESNEK LENNI IGENIS, MENŐ!

15.

A kicsinyességet és a pitiséget. Hidd el jó érzés gálánsnak lenni, és több pozitív visszacsatolást fogsz kapni az emberektől, ha így élsz mint amennyit a megspórolt pénzedből vásárolt dolgok okoznánakengeddel_ck

16.

A megszokott dolgaidat, vagy szokásaidat, ha azok már nem lehetnek veled, vagy nem teljesülhetnek... Hiába akarsz ragaszkodni az állandósághoz, mert általában az az állandó, hogy minden és mindenki változik (még te is!)

17.

A hiúságod, a hivalkodásod és a dicsekvésed. Hidd el hogy mindenki elhiszi, hogy kurva jó vagy... nem kell még a pofájukba törölni, hogy ők esetleg gyengébbek vagy lúzerebbek nálad. Ne őket akard erről folyton meggyőzni, hiszen valójában te magad nem hiszel magadban eléggé.

Ha még eszembe jutnak hasonlók, ígérem, folytatni fogom ezt a listát, így érdemes ide időről-időre visszanéznetek. Azért megmutatom azt a bizonyos zenét is, ami az egész cikket ihlette, mert azt hiszem, így fair:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk