/eletstilus/mikromuanyag-nelkul-jelolest-vezet-be-a-rossmann-sajat-markas-termekeinel/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

„Mikroműanyag nélkül” jelölést vezet be a Rossmann saját márkás termékeinél

Több mint 1000 féle termékre kerül rá a címke.
hirdetés

A „mikroműanyag nélkül” címkével lesz ellátva minden Rossmann sajátmárkás termékén, amely nem tartalmazza a fokozottan környezetszennyező anyagot.

A mikroműanyagoknak alapvetően két csoportja van – elsődleges és másodlagos mikroműanyagok. Az elsődleges variációját iparilag állítják el, és átlagosan öt milliméternél kisebb részecskék vagy granulátumokat jelentenek.

Többnyire tisztítószerekhez és kozmetikumok gyártására használják fel, majd a vásárlókon keresztül vissza jut a környezetbe.

A másodlagos mikroműanyagok alatt azokat a műanyagrészecskéket kell érteni, amit nagyobb műanyagtermékek (pl.: ételtartók, kannák. zacskók) lebomlása során jönnek létre általában napsugárzás vagy a víz hullámzásának hatására. De ide soroljuk azokat a részecskéket is, amik a műszálas anyagok mosásakor válik le, és kerül vissza a víz körforgásába.

A kozmetikai cégek tehát elsődleges mikroműanyagokat használnak fel termékeik gyártása során. Szilárd variánsuk csiszoló-dörzsölő hatása miatt többnyire bőrradírokban, fogkrémekben, tusfürdőkben és masszázsgyöngyökben található meg, átlátszó készítményekben apró gyöngyök formájában meg is figyelhető. Folyékony verziója például a samponokban védőréteget képez a hajszálakon, a fényvédőszerekben pedig az UV védelmet és a vízálló hatást szolgálja.

hirdetés

A Rossmann új projektje keretin belül természetes anyagokkal helyettesíti ezeket a műanyagokat. Ennek eredménye, hogy már több, mint 1000 termékük mentes a mikroműanyagoktól.

Az Isana márkájú tusfürdők, dezodorok, testápolók, arcápolók és ajakápoló közül 400 típus, az Alterra márkájú termékek közül pedig mind műanyag mentes. Az utóbbinak pedig több csomagolása is újrahasznosított anyagokból készül.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk