hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

7 ok, amiért egyes emberek mindig rosszul választanak partnert

Vannak emberek, akiknek remek érzékük van ahhoz, hogy mindig olyan partnert választanak, akikkel kapcsolatuk eleve kudarcra van ítélve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. augusztus 20.

hirdetés

A Huffington Post párkapcsolati szakértői szerint szerelmi kudarcainkért elsősorban mi magunk vagyunk a felelősök. „Ha hiszel azoknak a hazugságoknak, amiket bebeszélsz magadnak, mint például „senki nem fog soha szeretni”, vagy „nem vagyok elég szép”, csak saját bizonytalanságodat erősíted, és előre elkönyveled a csődöt” – mondja R. Scott Gornto pszichológus.

Pszichológusok hét okra hívják fel a figyelmet, amelyek miatt következetesen rosszul választunk.

1.

Hamis képet mutatunk megunkról leendő partnerünknek, nemcsak virtuálisan, hanem gyakran a valóságban is. Éppen ezért próbáljuk hűek maradni önmagunkhoz, ne tegyünk úgy, mintha valaki más lennénk, és így elkerülhetünk kellemetlen helyzeteket – tanácsolja Aaron Anderson, denveri párterapeuta. Ha ugyanis másnak mutatkoznunk, könnyen számunkra nem megfelelő személyekkel jöhetünk össze. Ne arra törekedjünk, hogy beolvadjunk egy csoportba, hanem előbb fedezzük fel saját személyiségünket, és ennek alapján keressük a hozzánk hasonlókat, akik valóban tetszenek.

2.

hirdetés

Ne idealizáljuk a másikat, még mielőtt találkozunk vele. Ha valaki gyógyíthatatlan romantikus, minél előbb tervezze meg az első randevút, mielőtt még túlságosan enged a fantáziájának, amely néhány részlet – például egy randivonalon közzétett fotó - alapján indul be. (Ez a Tinder felhasználóinak 75%-ánál tapasztalható). Ha túlságosan szabad utat engedünk képzeletünknek, kegyetlen csalódásban lehet részünk, amikor rájövünk, hogy milyen is valójában kiválasztottunk – vélekedik R.Scott Gornto pszichológus.

3.

Aki azt ismételgeti, hogy meg sem érdemli, hogy szeressék, az úgy is fog járni. Gornto szerint elsőrendű fontosságú, hogy pozitívan szemléljük magunkat, ha meg akarjuk találni a hozzánk illő partnert. Mindenekelőtt el kell fogadnunk magunkat, meglátni saját értékeinket, és elhallgattatni bennünket azt a kis hangot, amely a negatív gondolatokat sugallja.

4.

Természetes, hogy párkeresésünkben magasra tesszük a mércét, de ez nem azt jelenti, hogy állandóan a tökéletes partnert kell keresni, mert aki erre teszi fel az életét, az hosszabb szingli-létre készülhet fel, amely tele van csalódásokkal – figyelmeztet Jennifer Behnker, floridai pszichológus.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk