hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Miért kedden reggel 6-10 között kell állásra jelentkezni?

Rengetegen maradtak állás nélkül, ezért minden eddiginél többet kell tenniük a jelentkezőknek, hogy kitűnjenek a tömegből. Ennek egyik módja az, hogy tudatosan kiválasztod a napszakot és a megfelelő napot, amikor benyújtod a jelentkezésed.
hirdetés
A Life Advisor célja, hogy minél több embert segítsen és inspiráljon az élet szeretetére, az álmai elérésre és hogy megvalósítsák a bennük rejlő lehetőségeket.

Különböző kutatások azt mutatják, hogy 11 óra a legnépszerűbb időpont, ha állásra jelentkezünk, a legtöbb pályázatot pedig hétfőn küldjük el. Általánosságban elmondható, hogy az álláskeresők 66%-a nagyobb valószínűséggel nyújtja be jelentkezését hétköznap, mint hétvégén. Na de mikor kell pontosan pályázni egy állásra, hogy a lehető legjobb esélyekkel induljunk?

10 perc - Aktiváld a push értesítéseket

A LinkedIn adatai szerint az összes álláshirdetés több mint felét a hét első három napján töltik fel. Charlotte Davies, a LinkedIn karrierszakértője szerint

a legfontosabb a sebesség.

Az álláshirdetés közzétételét követő első tíz percben történő jelentkezés négyszeresére növeli annak az esélyét, hogy visszajelzést kapj.

Ezért Charlotte Davies azt javasolja, hogy kapcsoljuk be a push értesítéseket minden olyan karrierportálon, ahol erre lehetőségünk van. Sőt, egyes cégek értesítéseket küldenek, ha szabad pozíciót hirdetnek, tehát ellenőrizd azoknak a cégeknek a weboldalát, ahol dolgozni szeretnél és regisztrálj az email címeddel.

Jelentkezz kedden reggel 6 és 10 között

Eszter egy multinacionális cégnél dolgozik HR-esként és azt mondja, hogy a napszak és a jelentkezés benyújtásának napja is számít. "Nyilván mindenki szeretne kitűnni a tömegből a HR-es email fiókjában. A legjobb megoldás az, ha kedden jelentkezel reggel 6 és 10 között.

hirdetés
A hétfő köztudottan mindenki számára rossz, a kedd pedig azt mutatja, hogy továbbra is nagyon érdeklődsz a hét elején. A kora reggeli jelentkezés pedig szintén a lelkesedésed tükrözi, hiszen aki korán kel, aranyat lel."

Eszter szerint is érdemes elkerülni a hétvégi jelentkezést, azzal viszont ő is egyetért, hogy ha a hirdetés megjelenése után gyorsan jelentkezünk, akkor nagyobb esélyünk lesz megszerezni a pozíciót. Ez nem véletlen, hiszen, ha találsz egy olyan álláshirdetést, amelyhez megvan a képesítésed, érdekel, szánj időt arra, hogy azonnal pályázz.

Fókuszálj inkább az önéletrajzodra és a motivációs leveledre
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk