hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Mellbe vágó problémák I.

Sok nő küzd azzal, hogy úgy érzi: nem tökéletes a teste. A sorozat első részében a kis mellű hölgyek találnak fürdőruha-tippeket.
Kovács Marcella cikke a a Stíluskommunikáció blogon - szmo.hu
2014. június 13.

hirdetés

Úgy tapasztalom, azért nem sok olyan nő van, aki mindenféle gátlás, téves(?) gondolat, sérült énkép nélkül veti bele magát a habokba, vagy csobban egyet az úszómedencében. Fürdőruhája mindenkinek van, de nem mindenki szereti viselni. Igazságtalan a kialakult helyzet, hiszen strandra lépés előtt a férfiak még akkor is magabiztosak, ha alakjuk nagggyon(!) messze áll a női magazinok retusált férfiideáljaitól. Bezzeg mi nők! Bikiniben legtöbbször azoknak is van valami baja, akiknek amúgy nem lenne.

Mi az a Stíluskommunikáció?

Egy olyan blog, ahol nem a divat diktál, hanem valami, amit sokan szeretnének megszerezni, magukon tudni, annak társaságában lenni, de szinte olyan illékony, mint a parfüm illata a tavaszi utcákon. Letisztult, stílusos darabok után vadászunk, miközben engedjük, hogy minden öltözék kifejezze viselőjének személyiségét, az üzenetet, amivel nap mint nap kiállunk a világ elé, hogy lássa, kik is vagyunk valójában.

marcella

A cél az, hogy stílusos megjelenésben ott legyen ne csak a brandek kéznyoma, hanem a sajátunk is. Nőké és férfiaké egyaránt. Mindebben Kovács Marcella stílustanácsadó segít eligazodni.

hirdetés

Két fő kérdés van, alaktól függetlenül: milyen legyen a fürdőruha melltartó (1) és alsó (2) része, hogy minél optimálisabban emelje ki erősségünket, és rejtse el gyengeségeinket. A melltartók tervezésekor valamivel több a lehetőség az optikai csalásokra, és ezzel szerencsére sok tervező él is. Akinek kicsi, azt szeretné, ha nagyobbnak, teltebbnek tűnne, akinek nagy, azt szeretné, ha kicsit elterelhetné róla a fókuszt, a középutasok pedig elégedettek és boldogok. Ebben az írásban megmutatom, hogyan tudnak csalni optikailag azok, akiknek kisebb a cickójuk, jövő héten pedig hozok példát arra, hogy mi a helyzet a nagymellű nők melltartóválasztásával kapcsolatban.

Mielőtt azonban rátérnék a fazonokra, mutatom, hogy milyet NE válassz, bármilyen is legyen az alakod!

nkep

Milyen legyen a fürdőruhád felső része, ha kicsi a melled?

Segítenek a minták, a színek és a fazonok! A bal oldali képen a csavarás révén a két markáns, elütő szín játéka, míg a jobb oldalin a vízszintes csíkok, valamint a csíkok domború játéka zavarja meg a szemet.

geo2_700x525

Az egyrészes fürdőruhák is lehetnek játékosak: a bal oldalin a felsőrészen dupla, ráadásul redőzött áthajtást látsz, míg a jobb oldalinak a fazonja abszolút növeli a bugyi feletti részt (teszem hozzá, ez alá akár pánt nélküli melltartót is vehetsz).

geo3_700x525

Mindenféle plusz anyag, ami rákerül a melltartó részre, jótékony hatású. Ez lehet pompom, gyöngy, kövecskék, vagy bármilyen textil.

geo5_700x525

Trapéz melltartó: ebben az esetben a melltartó rész kapott egy trapéz alakú szoknyácskát, amely eláll a testtől, optikailag így növeli a látványt.

geo6_700x525

A fodrok vagy már eleve rajta vannak a fürdőruhán, vagy DIY (Do it yourself - "csináld magad" - a szerk.) te is felrakhatod őket egy varrónő segítségével. Rakhatod bárhová, és készülhet teljesen más színű, vagy mintájú anyagból is, mint amilyen az alapdarabod.

geo7_700x525

A rojtos fürdőruhák most kedveltek, hasonló a helyzet velük, mint a trapéz bikinikkel. Az aszimmetrikus megoldás szintén jó megoldás lehet, hiszen nagyon szépen, kreatívan öleli át a mellkast.

geo8_700x525

geo4_698x525

Ha hasznos volt a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk