A Rovatból

Meglepő újdonsággal készül a KFC: hamarosan itt a csirke nélküli sült csirke

Egy új koncepción dolgoznak, amely az egészséges táplálkozást segíti.

Link másolása

Ha KFC, akkor mindenkinek azonnal a ropogós, panírozott csirke jut az eszébe. Az 1929-ben alapított Kentucky Fried Chicken most - követve a kor igényeit - meglepő újdonsággal készül egy új vevőkört meghódítani.

Pénteken bejelentették, hogy egy olyan új recepten dolgoznak, amely - megtartva az eddigi jellegzetes KFC-s ízvilágot - alaposan különbözni fog a megszokott termékektől, ugyanis nem lesz benne csirkehús.

Az összetevők persze titkosak, de azt ígérik, hogy az íze olyan lesz, mint az "igazi" csirkének, ám az összetevők miatt a vegetáriánusok is fogyaszthatják.

A cég először az Egyesült Királyság néhány üzletében kezdi meg teszt-jelleggel az árusítást, és ha beválik, akkor 2019-től már a kínálat része lesz. Arról nem tudni, hogy nálunk mikor lehet majd megkóstolni.

A hús helyettesítésére már több kutatás is folyt, és keresi a tudomány a megfelelő alternatívát. A hírességek közül például Bill Gates, Leonardo DiCaprio is kiállt a húshelyettesítő ételek mellett, mert ezzel is csökkenthető lenne a környezetszennyezés.

Mindezek mellett az Egyesült Királyságban kampány folyik a megfelelő kalóriabevitelről is, így ez a termék ebben is segítséget nyújtana. A KFC ezt az irányt támogatva csökkentett vagy nulla kalóriás üdítőket is forgalmazna boltjaiban - írta a money.cnn.com.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Disney-figurák, amelyek a leggyakrabban ihlették meg az amerikai szülőket a névadásban
Az újszülötteket sem kíméli a mozi hatása: nevük gyakran egy divatos figurát idéz.

Link másolása

E jelenség nem új, még Magyarországon sem. Csak két példa: az 1960-as évek közepén az egyik legnépszerűbb női név a Tímea volt, miután 1963-ban bemutatták a Jókai-regényből készült Aranyember című filmet. 1996-ban a legnépszerűbb férfinév az Ádám volt – ekkor volt a népszerűsége csúcsán a Szomszédok teleregény, a Kulka János alakította Mágenheim Ádám doktorral. Amerikában a Disney-film figurái évtizedek óta töltenek be fontos névadó szerepet, és minden újabb mesehős számíthat a szülőkre.

Például a Jégvarázs 2013-as bemutatója után az Elsa név újszülött viselői (így hívták benne a királynőt) megkétszereződtek az előző évhez képest, számuk 566-ról 1138-ra nőtt. 2016-ban a Moana (magyarul Vaianaként ismerjük) bemutatója is megdobta ezt a ritka nevet, 18-ról 56-ra nőtt a számuk egy év alatt.

A Huffington Post az amerikai társadalom-biztosítási igazgatóság adatai között azt kutatta, hogy milyen egyéb Disney-figurák szerepelnek a születési anyakönyvi kivonatokban. És bár lehetnek e névadások mögött más ihletések is, a Disney-kapcsolat mindig ott van.

A lap összesen 31 Disney-kötődésű babanevet talált a 2016-os névadások között.

Abban az évben a pálmát Aurora hercegnő vitte el a Demónából: 3963 kislány kapra az ő nevét.

Jázminná az Aladdinból 2625-en lettek, Giselle-é a Bűbájból 1457-en. Különös sorsa volt az Ariel névnek: a Kis Hableány után 2177-en kapták meg ezt a nevet, de 577 fiú is Ariel lett – tekintettel arra, hogy ez a név mindkét nemben használatos.

ariel és sebastian

Esmeraldák a Notre-Dame-i toronyőrből 864-en lettek, továbbra is jól tartotta magát az Elsa 476-tal, kettővel megelőzve Tianát, A hercegnő és a béka hősnőjét. Belle, a Szépség és a Szörnyetegből már csak 291 családnak tetszett. A Wendy név többszörös kötődésű is, hiszen így hívják a Hazatérő harcos főszereplőjét és Peter Pan barátnőjét is. (328). Merida hercegnőt 101 házaspár látta meg babájában.

A fiúnevek között Sebastian aratott: 10.249 gyermeket neveztek el az emberfejű rákról.

Arielt követően Gus a legkedveltebb (202), de még az olyan régebbi figurák, mint Simba, az Oroszlánkirály (11), Aladdin (9) és Maugli (5) is tovább élhetek kis amerikaiak testében.maugli

A legklasszikusabb Disney-figurák közül egyedül Minnie, Mickey egér kedvese tartja a frontot, 65 „utóddal”. Arról nem szól a fáma, hogy a 2016-os elnökválasztás után miként alakult a Donald név kedvelése…

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk