/eletstilus/majtisztito-kura-a-mariatovis-magjanak-orlemenyevel/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Májtisztító kúra a máriatövis magjának örleményével

Hamarosan jön a tavasz, a tisztulás időszaka. A máj nagyon fontos szervünk, amelyre nem árt vigyázni. (x)
Fizetett hirdetés - szmo.hu
2015. február 04.

Link másolása

hirdetés

A népi gyógyászatban a máriatövist emésztési problémáknál, sárgaság esetén, a tejelválasztás fokozására és epeproblémáknál alkalmazták.

A 21. századi máriatövis tartalmú termékek, a növény szilimarinnak nevezett, tisztított kivonatát tartalmazzák hatásosságát májzsugorban több placebókontrollos vizsgálat során megállapították. A vizsgálatok kimutatták, hogy a máriatövis jelentősen javítja a túlélési arányt, csökkentve a májfunkcióromlást jelző májenzimek koncentrációját.

Májunk egyik legnagyobb szervünk, súlya kb. 1,5 kg. A máj fontos funkciót lát el a szervezetben, nem páros szervünk, így károsodása általában súlyos következményekkel jár. A máj több, mint 500 folyamat működéséért felelős a szervezetben.

A máj metabolizálja a zsírokat, a szénhidrátokat és a fehérjéket, amelyeket nap, mint nap megeszünk. Ezenfelül a máj tárolja az ásványi anyagokat, a vitaminokat és a cukrokat is, amelyeket sejtjeink számára felvehető anyaggá alakít át.

hirdetés

mariatovis-03

A máj termeli az epét is, amely a méreganyagok kiszűrését segíti a szervezetből. Az összes szerv közül, a máj végzi szervezetünk legfontosabb feladatát, a védelmet a különböző méreganyagoktól.

Testünk kiemelten kezeli a máj folyamatait. Sokszor, amikor fáradtságot érzünk arról van szó, hogy a máj olyan keményen dolgozik, hogy megtisztítsa testünket a mérgektől, hogy az összes energia ott koncentrálódik, így szervezetünk nem képes más funkciókat energiával ellátni.

A máj vitaminokat és ásványi anyagokat vesz be, majd azokat egy bizonyos formában felhasználja, így a máj képes megváltoztatni a mérgek és toxinok kémiai szerkezetét, azokat vízben oldhatóvá teszi. Amikor pedig a toxinok oldhatóvá válnak, akkor a szervezetből már könnyedén kiürülhetnek a vizelettel együtt. A máj által termelt epe elnyeli a káros méreganyagokat és így is kikerülnek a toxinok a szervezetünkből. Az egészséges máj tehát képes megőrizni a testünket méreganyagmentesnek.

A máriatövis 6 ponton támogatja a májunkat feladatai során:

1. Megakadályozza a májat károsító mérgek bejutását a sejtekbe. A májat károsító mérgek mint a szén-tetraklorid, a galaktózamin, a gyógyszerek, a gombamérgek kiürülését segíti.

2. Erős antioxidáns hatása van. Az antioxidánsok a szabadgyökökkel reagálva megakadályozzák a káros oxidatív hatásokat, így a máj károsodásának megakadályozásában is részt vesz. Ezt elsősorban a máriatövisben található szilimarin biztosítja.

3. Májregeneráló hatású. A máriatövis fokozza a fehérjék szintézisét a sejtekben. Ez a hatás az elhúzódó májkárosodások során nagy jelentőségű.

4. Antifibrotikus hatás. Ez egy nagyon kivételes és fontos része a máriatövis hatásainak. Cirrózis során csökkenti a kollagének elszaporodását a májunkban. Más szóval, ha valaki úgy dönt, hogy megszünteti a nagy mennyiségű alkohol bevitelét, akkor a máriatövis megteszi amit kell a szervezetében, de párhuzamosan nem fog menni a kettő.

5. Máriatövis gyulladáscsökkentő. Ezen hatásának hepatitis esetén van jelentősége.

6. Fokozza a mérgek kiürülését. Ezen hatása trükkösen működik. A bevitt mérgek nagy része az epével ürül, de van egy enzim a bélben ami „gonosz” módon felszabadítja a megkötött mérgeket és azok újra felszívódhatnak. Itt jön a képbe a szilimarin komplex, amely gátolja ennek az enzimnek a működését, ezzel segítve elő a mérgek kiürülését szervezetünkből.

mariatovis-01

A máriatövis hatásosságát számos, embereken végzett vizsgálat eredménye igazolja. A szilimarint tartalmazó készítmények alkoholfogyasztásból eredő májzsugorodásban jelentősen javították a májműködést és a túlélési esélyt.

Vírusos jellegű májgyulladás során a szilimarinkezelés a májfunkciókon javít. A vírusfertőzés fennállása alatt kiegészítő kezelésként alkalmazva a máj károsodása mérsékelhető vele. Klinikai vizsgálatok tanúsága szerint a májkárosító gyógyszerek által okozott károsodások jól kivédhetőek máriatövis-készítményekkel.

A máriatövisből ajánlott a magjából készült őrleményt fogyasztani, mert átalában magasabb a szilimarin tartalma, mint a máriatövis olajoknak.

Ha még többet szeretnél tudni a máriatövisről vagy vásárolnál, akkor KATTINTS IDE.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk