ÉLET-STÍLUS

Az Y generáció emberséges, empatikus vezetést akar, és ebben jók a nők

Milyenek a női vezetők? Miért jó, ha egy nő irányít? Mi okozza a legnagyobb stresszt a női főnököknek? Három női vezetővel beszélgettünk.

Link másolása

Vezetői pozícióban dolgozó nőkkel beszélgettünk. Férjezett anyukákkal, akik olyan feladat-és felelősségkört visznek, amit jó néhány helyen még ma is csak a férfiak kaphatnak meg. Milyen a női vezetői lét? Hogyan lehet összeegyeztetni a családdal? Miben erősebbek a női és miben a férfi irányítók?r2

Ránky Katalin 2013 végéig, 17 éven át volt a L’Oreal magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, előtte a Richter Gyógyszergyár kozmetikai ágazatát vezette. Saját bevallása szerint világéletében egy önálló, "önfejű" ember volt. Míg kollégái a kőbányai gyógyszergyárban az általánosan elvárt feladatokat teljesítették a laborban, ő könyvtárba járt, szakértőket keresett, tárgyalt. Lassan észre vették a körülötte lévők, hogy ő nem kutató, hanem vezető típus, és elkezdett másféle feladatokat kapni.

Úgy véli, azon kevés multinacionális cégvezetők közé tartozik, akik boldogan mentek nyugdíjba.

Szerinte aki azt mondja magáról, hogy vezető akar lenni, az sose lesz az.

Tehetség, szorgalom és szerencse. Ez a három dolog kell a sikeres vezetéshez, és a háromnak egyszerre kell jelen lennie: Katalin szerint ha valamelyik hiányzik, akkor nem lehetséges eredményesen vezetni.pexels-photo-210647

Emellett nőként sokkal többet kell bizonyítani, és éppen ez adja meg a sikerességet. Ha egy férfi vezetői pozícióba kerül, megnyugszik, "hátradől", mert elérte a célját. Ha egy nő kerül vezetői szerepbe, neki a munkája utolsó percéig bizonyítania kell, hogy alkalmas rá. Ez folyamatos kitartást és odafigyelést, szorgalmat vált ki. Persze, ez az egész olyan is, mint ahogy hangzik: nagyon stresszes. Katalin ezt a stresszt a sporttal küzdötte le: minden egyes héten háromszor felkelt negyed 6-kor, és elment edzeni. A futógépen is post-iteket hordott magánál, amikre felírta a hirtelen jövő ötleteit.

"
Aki így kezdi a napot, azt általában 2-ig, 3-ig nem igen lehet kiborítani

- fogalmaz. A sportolást igazi, kulcsfontosságú megoldásnak tartja a feszültség kezelésében.

Katalin azt is vallja, hogy a nők, mivel sokkal több feladat hárul rájuk, sokkal jobban tudják beosztani az idejüket. Ezért

egyáltalán nem gondolja azt sem, hogy választaniuk kellene a karrier és a család között - ha mégis, akkor a családot kell megtartani, mert munkából lehet szerezni újat. Katalinnak két gyermeke és öt unokája van.

Tapasztalatai alapján a női vezetői szerep egyik legnagyobb nehézsége, hogy a "gyengébbik" nem emocionálisabb. Ő is volt olyan helyzetben, amikor a pánik miatt egyszerűen elsírta volna magát, de csupa férfi alkalmazottjával körülvéve egész egyszerűen nem engedhette meg ezt magának. Egyszer, mikor még a Richternél dolgozott, beteg volt és engedélyt kért a főnökétől, hogy hazamehessen. Azt kapta válaszul, hogy valóban nem néz ki jól: kenjen fel még egy kis sminket. Így tett.

"
16 úgynevezett "vezetői tulajdonság" van. Ezekből mindössze 3 az, ami a férfiakban erősebb, a többi 13 a nőkben az. Ezt egy 1000 fős vizsgálat alapján állapították meg

- mondja a magyar L'Oréal egykori feje. A férfiak jobbak a hosszútávú tervezésben, a nők viszont tárgyalási képességeikkel, kitartásukkal, a csoportok harmonizálásában, a motiválás terén, vagy a környezetükhöz való idomulásban sokkal erősebbek.any

Szenes Mártonné Anna 7 éve a Kecskeméti Református Gimnázium igazgatónője. Az oktatásban vezetői pozíciót betölteni szerinte ma jóval nagyobb kihívás, mint korábban: régebben sokkal stabilabb volt az oktatási rendszer, manapság újabbnál újabb szabályok és szabálymódosítások születnek. Így az elvárások is állandóan megújulnak. Ő sosem törekedett rá, hogy irányítója legyen valaminek, valósággal meglepte, amikor sokéves tanítás után a gimnáziumi tantestület őt javasolta igazgatóhelyettesi pozícióba. Arra a kérdésre, hogy ezt, majd 5 évvel később az igazgatói széket miért foglalta el, az volt a válasza: egyfelől az azok iránt érzett bizalma hajtotta, akik a vezetői szerepre ösztönözték, másfelől a kíváncsiság. Kíváncsi volt ugyanis, mennyire tudja megállni a helyét a még nagyobb jogkörrel, de még több felelősséggel járó, magasabb lépcsőfokokon.

Az ő munkahelyén nem annyira szokatlan, hogy nő legyen az igazgató: elődei is nők voltak.

Azért persze előfordult már, hogy férfi beosztottjától olyan hangnemet, hozzáállást érzékelt, mintha az illetőt zavarná, hogy egy nő áll felette.a

Anna azt tapasztalta: az oktatási rendszer állandó változása mellett mindig a személyes problémák okozzák a legtöbb nehézséget. Például, ha nagyon ellentétes jellemű emberek közt kell mediálnia egy közös döntés meghozásáért. A stresszt szerinte a férfi vezetők jobban tudják kezelni, ők kevésbé viszik haza a munkahelyi feszültséget. Van viszont egy fontos tippje:

a munka végeztével még ne akarjunk rögtön hazarohanni, ehelyett próbáljunk beiktatni valamilyen köztes programot, például testmozgást vagy egy találkát a barátnőnkkel.

A saját bőrén is megtapasztalta, hogy ha munka után egyből hazamegy, akkor sokkal inkább viszi magával a problémáit és a feszültséget. Egy köztes program viszont jól "kirántja" ebből.

Anna sem gondolja úgy, hogy választani kellene a női vezetői lét és a családalapítás között, de nagyon nehezen tudja elképzelni, hogy a kettő közül a család jöjjön később. Előbb tehát a családalapítást, utána a karrierépítést tartja kivitelezhetőnek. Katalinhoz hasonlóan ő is házas, két felnőtt gyermeke van.Bite_Barbara_retusált_kép01

Bite Barbara a Coaching Team Kft. ügyvezető igazgatója, emellett business coach, tréner és vezetői tanácsadó. Élsportoló kézilabdázó volt, onnan csöppent az üzleti világba. Neki sem volt zökkenőmentes a vezetés kitanulása. Valahol mindig is érezte magán, hogy szeret a dolgok élére állni, és úgy véli: ha már gondolkodik rajta az ember, hogy alkalmas lehet-e főnöknek, akkor benne van az ambíció. Viszont úgy véli, a jó vezetéshez kell egyfajta küldetéstudat. A saját egónk erősítésén felül kell, hogy motiváljon valamilyen magasabb rendű dolog kiszolgálása.

Szerinte azt a felfogást, hogy a női vezetőknek sokkal jobban kell bizonyítaniuk az alkalmasságukat, sokszor maguk a nők generálják, miközben a környezetük egyáltalán nem gondolja ezt.

A különböző cégeknek különböző kultúrájuk van: akad, ahol cseppet sem furcsa, ha nő az irányító, máshol, ahol igazi patriarchális felépítés uralkodik, nagyon is furcsán veszi ki magát.

Arra a kérdésre, ő mikor érzi igazán nehéznek a vezetői szerepet, azt felelte: amikor férfikörben kell érvényesítenie mondandóját. Van, hogy úgy is érzi: túlságosan erőteljesen kommunikál, amit belülről már kellemetlennek érez, viszont szükségesnek véli a sikeres kommunikációhoz.bite

Barbara saját céget alapított, miután feladott egy multis karrierutat a családalapításért - most egy 7 és egy 8 éves gyermek büszke édesanyja. Férjével együtt szükségesnek tartja az állandó kommunikációt és egyeztetést a család és a munka harmonizálásához.

"

Ma az emberközpontúság és az érzelmi intelligencia egyre inkább előtérbe kerül. Ezt az Y generáció is elvárja: emberséges, empatikus vezetést akarnak, különben azonnal továbbállnak. Egy nő a szocializálódásából adódóan általában jobb ebben, ösztönből érzi, hogyan bánjon a beosztottaival. De a férfiak is megtanulhatják ezt. És fordítva: a stratégiai gondolkodást, a versengést, amiben általában a férfiak erősebbek, a nők is elsajátíthatják tanulással

- magyarázza Barbara, aki a munka okozta stresszt rendszeres testmozgással - egyedül és családi körben egyaránt - , jógával és meditációval oldja. Mindemellett a folyamatos önismeret-fejlesztésre is esküszik.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Kiderült, hogy melyik elektronikai eszköz fogyasztja a legtöbb áramot, ha a konnektorba dugva felejtjük
A tévé csak a második a sorban. Van azonban egy eszköz, ami kikapcsolás nélkül, stand-by állapotban ennek közel a tízszeresét fogyasztja.

Link másolása

Magyarországon a rezsicsökkentésnek köszönhetően egyelőre keveset érez a lakosság a Nyugat-Európában már egekbe szökő energiaárokból. Az Egyesült Királyságban naponta jelennek meg szakértők tanácsai arról, hogyan lehet spórolni például a csak ebben a hónapban esetenként több mint 50 százalékkal emelkedő elektromos árammal. A Mirrornak egy megtakarítási szakértő mondta el, melyik látszólag kikapcsolt állapotú elektromos eszközök fogyasztják a legtöbb áramot.

Natalia Lachim először a hűtőszekrényre hívta fel a figyelmet. Bár a fridzsidert valójában soha nem lehet kikapcsolni, mégis érdemes fejben tartani, hogy egy átlagos brit háztartás áramfogyasztásának több mint 12 százalékát ez a készülék adja. Az angoloknak az ételek és italok hidegen tartása 114 fontba (51 ezer forint) kerül évente.

Ellenben még ebből is lehet faragni, ha rendszeresen takarítjuk kívül és belül is a hűtőt. A folyamatosan karban tartott hűtőszekrény ugyanis optimálisan, egyben költséghatékonyan működik. Ehhez fontos, hogy időnként portalanítsuk, hogy a porszemcsék a rendszerbe jutva ne akadályozzák a működését. Ügyeljünk arra is, hogy a romlott élelmiszereket mindig dobjuk ki, így a készüléknek kevesebb energiát kell felvenni a hidegen tartáshoz.

Ennél is drágább mulatság az egyszerűen távirányítóval kikapcsolt televízió. A brit háztartások 98 százalékában soha nem húzzák ki a konnektorból a tévét, ami éves szinten majdnem 133 fonttal (60 ezer forint) dobja meg a villanyszámlát.

Ez sem a csúcsa azonban a felesleges pénzkidobásnak: a játékkonzolok a tévéhez képest is csak úgy zabálják az elektromos áramot. A stand-by állapotban tartás naponta akár 4,2 fontba (1900 forint) is kerülhet a kényelmes gamereknek.

A vizsgált tételek közül a legkisebb gondot a vízforraló jelenti. A bedugva felejtett készülék évente 30,66 fontba (13 900 forint) kerül egy angol családnak, míg a konnektorban tárolt telefontöltő átlagosan évi 20 fontért (9000 forint) maradhat az aljzatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

ÉLET-STÍLUS
Egy kutyakiképző szerint nem szabadna minden nap sétáltatnod a kutyádat
Niki French úgy gondolja, a napi kutyasétáltatás emberi találmány, és nem feltétlenül előnyös kedvenceink számára.

Link másolása

A legtöbb kutyatulajdonos számára a séta a kutyák napi rutinjának része, ami elengedhetetlen a kisállat jólétéhez. Niki French kutyakiképző, a STOP Walking Your Dog (Ne sétáltasd a kutyádat) című könyv szerzője azonban úgy gondolja, hogy ez egy elavult szokás - a Mirrornak árulta el, hogy miért.

Niki arra biztatja az embereket, hogy 30 perces napi sétájukat helyettesítsék alternatív tevékenységekkel, amellyel még jobban ösztönözik kedvenceiket.

„Lehet, hogy meglepő, de a hagyományos séta emberi találmány, és sok kutya számára nem hasznos” – mondja a szakember.

"Ha a sétaidőt otthoni edző játékokkal helyettesítjük, a kutyák elsajátíthatják azokat a készségeket, amelyek hiányoznak a nyugodt és boldog élethez"

– tette hozzá.

Niki szerint a közhiedelemmel ellentétben a viselkedési nehézségekkel küzdő kutyák izgatottabbak lehetnek, ha túl sok mozgással próbáljuk kifárasztani őket. Ő a saját bőrén tapasztalta a változásokat: van egy Bodie nevű, kétéves mentőkutyája, aki állítása szerint a kevesebb sétának és több játéknak köszönhetően szembetűnően nyugodtabb lett.

"Ha a séták több mint fele stresszes a kutyának vagy neked, akkor itt az ideje, hogy valami mást csinálj”

– tanácsolja a kutyakiképző, aki szerint inkább olyan jutalmazó játékokra kell összpontosítani, mint a homokozó ásása, a kartondobozokkal való játék vagy a bújócskázás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Orvosi kannabisz: mire jó, hogyan juthatunk hozzá?
Kannabisz – üldözendő drog, gyógyszeralapanyag, esetleg csodatevő gyógynövény? Utánajártunk a népszerű növénnyel kapcsolatos tudnivalóknak.

Link másolása

A kannabiszról mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a leginkább megosztó növény a világon. Nézzük, mégis mik azok a tulajdonságai, amik miatt egyre több ember használja a kannabiszt és a belőle előállított készítményeket a mindennapokban.

Mire használhatjuk az orvosi kannabiszt?

A növényt már az ókori Kínában is alkalmazták gyógyászati célra, de a magyar gyógyszerkönyvekben is szerepelt egészen 1934-ig. A kannabisz tilalma miatt hosszú ideig nélkülözniük kellett a betegeknek a növényt, de az utóbbi évtizedekben ez a trend megfordulni látszik, egyre több országban legalizálják az orvosi kannabiszt, és ezzel együtt a hatásait vizsgáló kutatások száma is folyamatosan növekszik.

Az orvosi kannabisz felhasználási területei rendkívül szerteágazóak, ezek közül a legelterjedtebbek az alábbiak*:

Fájdalomcsillapítás **

Epilepszia tüneteinek kezelése ***

Kiegészítő kezelés daganatos betegségek esetén ****

Alvásminőség és a közérzet javítása *****

Relaxáció, stresszcsökkentés

Orvosi kannabisz Magyarországon?

Az orvosi kannabisz hatóanyagai az ún. kannabinoidok. A két legismertebb kannabinoid a THC (tetrahidrokannabinol) és a CBD (kannabidiol), de a tudomány száznál is több hasonló vegyületet ismer (CBG, CBC, CBN stb.).

A kannabisz virágzata, valamint a 0,2%-nál több THC-t tartalmazó kender kivonatok nem értékesíthetőek Magyarországon, így az orvosi kannabisz hazai legalizációja sajnos még várat magára. Legálisak viszont a kannabisz olajok, vagy ismertebb nevükön CBD olajok, amelyek szintén tartalmazzák a kannabiszban megtalálható kannabinoidok jelentős részét.

A legfontosabb különbség az orvosi kannabisz és a CBD olajok között, hogy utóbbiak maximum 0,2% THC-t tartalmazhatnak, így azok bódító hatást biztosan nem fognak kifejteni. Folyamatosan zajlanak a kutatások a CBD hatásaival kapcsolatban is – bár néhány jótékony hatást már klinikai kutatások is igazoltak, illetve léteznek CBD-t tartalmazó szklerózis multiplex- és epilepszia gyógyszerek, fontos megjegyezni, hogy maguk a CBD olajok nem gyógyszerek, és nem is helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket.

A legjobb kannabisz olajok Magyarországon

Amennyiben úgy döntesz, hogy Te is szívesen felfedeznéd a kannabisz termékek hatásait, fontos, hogy vásárlás előtt megfelelően tájékozódj, hiszen sajnos rengeteg rossz minőségű CBD olajjal találkozhatsz.

Az itthon elérhető kannabisz olajok közül 2 márkát szeretnénk a figyelmedbe ajánlani:

Medihemp

A Medihemp az egyik leginkább elterjedt CBD márka Magyarországon, az osztrák gyártó termékeit ezrek használják nap mint nap. CBD olajaik THC-t szinte egyáltalán nem tartalmaznak, jelentős mennyiségben találunk viszont bennük CBDA-t, aminek a kedvező hatásaival kapcsolatban az utóbbi időszakban több tudományos publikáció is napvilágot látott.

A Medihemp CBD olajok 500 mg-tól egészen 3000 mg-os kiszerelésig többféle erősségben kaphatóak, így biztosan megtalálod közöttük a számodra megfelelőt.

Meliora

A Meliora CBD olajok Svájcban készülnek, a CBD tartalmáért nemesített bio kannabiszból. Az alapanyagként használt svájci kannabisznak köszönhetően ezek a teljes spektrumú olajok a CBD mellett tartalmaznak közel 0,2% THC-t, CBG-t, CBC-t, valamint számtalan terpént és flavonoidot. Az összetételt igazoló labortesztet Te is meg tudod nézni vásárlás előtt, így ezekkel a kannabisz olajokkal biztosan nem lőhetsz mellé!

Ha kannabisz olajat keresel, ajánljuk a Hemp Health webáruházat, ahol többek között a fent említett 2 márka termékeit is megtalálhatod, számtalan más érdekesség (kender különlegességek, CBD kozmetikumok, CBD kapszulák) mellett. A termékeket személyesen is megvásárolhatod Budapesten, a CBD Corner by Hemp Health üzletben.

Források:

* https://www.health.harvard.edu/blog/medical-marijuana-2018011513085

** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5549367/

*** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6514832/

**** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6387667/

***** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6326553/

Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Itt a súlyzós edzést végzők új tömegsportja, a Scitec Power Challenge
A Budakalászi Sportcsarnokban fiatalok és idősebbek, férfiak és nők, valamint kezdők és haladók bizonyították be, hogy a súlyzós edzés is lehet tömegsport.

Link másolása

Március 26-án sikerre éhes sportolókkal telt meg a Budakalászi Sportcsarnok. A súlyzós edzés szerelmesei gyűltek itt össze, hogy szembenézzenek a legfélelmetesebb ellenféllel, önmagukkal. Mindezt pedig egy egészen új és friss sportág, a második alkalommal megrendezett Scitec Power Challenge keretében tették, ahol fiatalok és idősebbek, férfiak és nők, valamint kezdők és haladók bizonyították be, hogy a súlyzós edzés is lehet tömegsport.

Nem kell más, csak legyél önmagad legjobb változata!

A Scitec márka a „Make a Difference” szlogenen keresztül alapvetően az edzőtermi edzést életvitelszerűen komolyan gondolókhoz szól, arra ösztönzi az embereket, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek és ezáltal másokat is inspirálhassanak. Nincs még egy olyan brand, amely ennyit tett volna a súlyzós edzés népszerűsítéséért. Nemcsak szimplán szponzorál, hanem magával a sportággal is foglalkozik, versenyeket szervez és 25 éve töretlen a lelkesedése a testépítés iránt. Nem csoda, hogy nemrég egy új sportágat is bevezettek a súlyzós edzés szerelmeseinek, ez a Scitec Power Challenge, amelyben egyvalakit kell legyőzni, önmagadat.

A verseny, ahol a hobbisportolóknak is teremnek babérok

A testépítő versenyektől és az ezzel járó színpadi szerepléstől sokan idegenkednek, nem beszélve arról, hogy még egy kezdő szintű megmérettetéshez is komoly edzésmúltra lehet szükség. Egy erőemelő versenyen pedig demoralizáló lehet azok fölénye, akik évek óta űzik a sportot, és földi halandó számára felfoghatatlan súlyokat mozgatnak meg játszi könnyedséggel. A Scitec Power Challenge azonban több, mint egy erőemelő verseny, és semmiképpen sem testépítő verseny, mégis, a súlyzós edzést végző hobbisportolók számára kiváló lehetőséget teremt arra, hogy megméressék magukat. Itt nem kell haladónak lenni, nem kell kiváló genetikai adottságokkal rendelkezni, és nincs szükség színpadi szereplésre sem. Hovatovább, nem kell másokhoz hasonlítani magunkat – csakis saját magunkkal kell versenyezni!

Hiszen a Power Challenge lényege, hogy életkor és testsúly alapján kalkulált, amatőr szinten, ha nem is simán, de reálisan teljesíthető célszámaival pont olyan célt tud adni, amiért úgy tudnak a versenyzők küzdeni, hogy nem kell azt érezniük, hogy hosszú évekbe telik, mire egyáltalán oda tudnak állni versenyezni, hogy aztán a dobogó közelébe se kerüljenek a nagyok mellett. Itt saját mentális és fizikai korlátainkat legyőzve, és saját, korábbi teljesítményünket túlszárnyalva érhetjük el az életkorunknak, testsúlyunknak és felkészültségi szintünknek megfelelő kategóriában a kitűzött célunkat.

Mi motiválja az itt indulókat?

Miért kiváló lehetőség ez ugyanúgy egy diáknak, mint egy többgyerekes, dolgozó családapának? Mi lehet a közös abban a több száz, teljesen vegyes korú és nemű indulóban, akik beleállnak egy ilyen kihívásba? Nos, lehet ez egyszerű bizonyítási vágy, önmagunk vagy akár mások előtt. Van, aki folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy még jobb legyen, és ez a verseny egy kiváló erőpróba arra is, hogy felmérjük, hol is tartunk az úton. De lehet, hogy valaki csak az élményt keresi, ahol több száz sportolóval együtt rezdülve-lélegezve tölthet el egy napot.

Az alábbi videóban végigkísérjük az egyik indulót, aki történetesen a Scitec Nutrition csapatát is erősíti, így nemcsak saját motivációjáról hallhatunk pár szót, hanem arról is, hogy a Scitec Nutritiont mi motiválta arra, hogy beálljon a rendezvény mögé fő támogatóként. Természetesen a versenyen készült hangulatképek sem maradnak el. Figyelem: a videó második felében az emberi akarat, elszántság és küzdeni akarás különösen magas koncentrációban látható, így a komfortzónájukból kitörni NEM akarók számára megtekintése csak kellő óvatossággal javasolt.

VIDEÓ: Scitec Power Challenge - A súlyzós tömegsport

Több mint 5000 ismétlés guggolás, fekvenyomás és felhúzás egy nap alatt

A komplett kategóriában öt versenyszámban, összesen 100 ismétlés teljesítésével lehetett arany minősítést szerezni, de akár gyakorlatonként is ki lehetett próbálni az erőpróbát. A versenyzők összesen 5618 ismétlés guggolást, 5051 ismétlés fekvenyomást, 5652 felhúzást, 4205 mellről nyomást teljesítettek, és összesen 1109-szer húzták fel magukat a bírák szigorú tekintete előtt. Az indulók összesen 206 arany, 51 ezüst és 15 bronz minősítést szereztek. A legfiatalabb induló 14 éves volt, a legidősebb pedig 74 éves. 70 nő és 116 férfi mérte fel az erejét a versenyen. Minden szempontból elmondhatjuk tehát, hogy itt szó szerint bárki elindulhatott, aki késznek érezte magát az erőpróbára!

Hova tart a Scitec Power Challenge?

„Hiszünk abban, hogy az a hozzáállás, amit egy ilyen kihívásra való felkészülés közben, és magán a versenyen elsajátítanak az indulók, az élet minden területén kamatoztatható. Ilyenformán nemcsak a fizikumunkban, az egészségi állapotunkban, de az élet minden területén pozitív változást tudunk hozni, és pozitív példával szolgálhatunk mindenki számára” – árulta el Nagy Szabolcs, a Scitec marketingvezetője, aki azt is hozzátette, hogy a Scitec Power Challenge idei versenye még csak a kezdet volt, hiszen a szervezők hosszú távú célja, hogy a frissen megalapított új sportág minél szélesebb körben ismert és elismert legyen, és az új tömegsporton keresztül a súlyzós edzést még a korábbinál is szélesebb réteggel megszerettessék. A cél az, hogy egy olyan sportünneppé nője ki magát, amely megkoronázza mindazok erőfeszítéseit, akik akár hosszú hónapokon át edzenek azért, hogy túlszárnyalják saját korábbi teljesítményüket, így legyőzve önmagukat.

Link másolása
KÖVESS MINKET: