hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Tényleg a LIDL cipő az új divat? – utánajártunk, miért lett egy nap alatt hiánycikk

Konkrétan megőrülnek érte az emberek, a neten már 35 ezerért árulják az eredetileg 5 ezer forintos LIDL sneakert. Mi a titok?
Szöveg: Vass Adrienn Fotó: Csákvári Péter és Vass Adrienn - szmo.hu
2020. október 07.

hirdetés

Pár nappal ezelőtt felröppent a hír, hogy október 5-én hétfőn a magyar Lidlbe is megérkezik az üzletlánc saját márkás, saját logós kollekciója. Cipő, papucs, póló, zokni. Bomba ár, limitált darabszám. Sietni kell, ha szeretne belőle az ember. De ki szeretne magának ilyet? Szeretne ilyet bárki?

Mi sejtettük, hogy elég sokan vadásznak majd rá, hiszen a külföldi példa már előttünk volt.

Az egész onnan indult, hogy 2019, április elsején a Lidl megtréfálta a vásárlóit, és feltöltöttek egy képet arról, hogy saját sportcipő fogalmazásába kezdenek.

Miután kiderült, hogy csak vicc az egész, a vásárlók szomorúságukat fejezték ki, és indítványozták, hogy igenis lehessen kapni Lidl sneakert. A Lidl hallgatott a vásárlók hangjára, és egy nyereményjáték keretein belül legyártott, majd ki is osztott 400 surranót.

Ezek a cipők aztán brutális áron kezdtek terjengeni a neten.

hirdetés

Így végül arra a döntésre jutottak, hogy még tovább viszik a sztoryt, és Európa-szerte, különböző országokban, különböző időpontokban kidobnak egy-egy kollekciót.

A finnek és a belgák meg voltak őrülve érte. Azonnal kifosztották az üzleteket, és újra ellepték a netet is a lépők, többszörös áron.

És október 5-én végre eljött a mi időnk!

A magyarok azért nem álltak sorban az ajtóban nyitáskor, de az akció nálunk is népszerű volt.

Budapest belvárosi üzleteiben 9 óra után már csak elvétve lehetett kapni férfi pólókat, papucsokat és cipőket.

A női cuccokból azért még akadt jópár darab, de azt érzékelni lehetett, hogy gyorsan fogy a készlet, és nincs utánpótlás. Mi a családban női és férfi darabokra is pályáztunk, és fiú cuccokat végül csak vidékről sikerült szerezni. Éljenek a rokonok!

És igazából ettől lett izgalmas a dolog. Ha mindenkinek jutott volna bőven, nem is lett volna ekkora megőrülés érte.

Mert az nyilván ízlés kérdése, hogy valakinek bejön-e ez a valóra vált vicc, de az értékét az növeli igazán a dolognak, hogy valóban limitált a kollekció.

És hogy kinek mennyit is ér meg ez?

A bolti árak barátiak voltak. Nem csúcsminőség, de egy 2000 forintos papucstól nem is vár többet az ember.

És várható volt, de azért mi felsírtunk rajta, hogy nálunk is akadtak olyan arcok, akik felvásárolták a készletet, majd azon nyomban dobták is fel netre.

Van, akinek megér majd 35000 forintot egy ilyen cipő, vagy 6000 forintot egy papucs?

Egészségére!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk