hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Lezárult a szavazás AZ ÉV HOTELE döntőjében

AZ ÉV HOTELE 2019. Közönségszavazás döntőjébe jutott 7 régió nyertes szállodájára rengeteg szavazat érkezett múlt hét vasárnap délig. A végső eredmény január 26-án válik hivatalossá, a Párisi Udvar Hotel Budapestben megrendezésre kerülő díjátadó gálán.

Link másolása

hirdetés

A szavazás lezárulta és a finálé között egy különleges adást láthattak a nézők. A 100. jubileumi epizódban két budapesti szálloda került a tesztelők nagyítója alá, már versenyen kívül. Mónika és József Budapestet is körbejárta. Kipróbálták a siklót, sétáltak a várban, a Váci utcában és megcsodálhatták a Vörösmarty teret is. Hétvégéjük középpontjában a főváros felfedezése, és első közös utazásuk még emlékezetsebbé tétele állt.

Íme a két versenyen kívüli budapesti szálloda:

Hotel Clark

A Lánchíd építésvezetőjéről, Clark Ádámról elnevezett hotel, Budapest legrégebbi és legismertebb dunai hídjának budai hídfőjének tövében helyezkedik el. A szálloda szobáiból páratlan kilátás nyílik a várra, és a Dunára. A szálláshely kiváló elhelyezkedésének köszönhetően számos népszerű látnivaló könnyen elérhető innen: a Budai várnegyed, a Lánchíd, a Mátyás-templom, a Szent-István bazilika, a Citadella, de még a Parlament is. A városi boutique hotelben szaunázni, edzeni, és pihenni is lehet. Az ide érkező vendégeket gazdag svédasztalos reggeli, a Beef Bar étteremben kiváló marhahúsos ételek, a Leo tetőtéri bárban pedig finomabbnál finomabb koktélok gondoskodnak a megfelelő kulináris élményekről. Innen egyébként olyan panoráma tárul az ember elé, amit kár lenne kihagyni.

További információ ITT!

hirdetés

Párisi Udvar Hotel Budapest

Budapest egyik ikonikus létesítménye – korábban az ország első modern üzletháza, majd a Belvárosi Takarékpénztár épülete – 2019-ben ötcsillagos szállodává alakult. A műemléknek nyilvánított épület felújítása négy és fél évig tartott. A különleges atmoszférájú szállodában kifejezetten luxus kényelmet biztosító szobák, lakosztályok és elnöki rezidenciák várják a vendégeket. A mindenkit magával ragadó miliőben wellness-, és szépségszolgáltatásokat kínáló spa-részleget, fitnesztermet is kialakítottak. Mindemellett a házban többfunkciós konferenciatermek is találhatók, körülbelül 300 négyzetméteren, melyek elegáns és különleges események megrendezésére is kiválóan alkalmasak. Nem véletlen, hogy ez a szálloda szolgál majd otthonául a nyereménydíjátadó gálának, ahol most vasárnap fog kiderülni, hogy a hét régiós nyertes szálloda közül melyik viheti majd haza AZ ÉV HOTELE 2019. díját.

További információ ITT!

Ha kíváncsi vagy az egyedülálló stílussal rendelkező budapesti hotelekre, tudni szeretnéd hol zajlik majd a jövő heti díjátadó gála, illetve ha érdekel turisztikai szempontból is Magyarország fővárosa, de valami miatt nem tudtad megnézni a múlt heti műsort, akkor nézd vissza azt, bármikor az RTLMost!-on.

Pár nap múlva kiderül, melyik szálloda lett 2019-ben AZ ÉV HOTELE

AZ ÉV HOTELE 2019. Közönségszavazás döntőjében 7 szállodára lehetett szavazni múlt hét vasárnap délig. Magyarország egyetlen televíziós hotelversenyének abszolút győztesét a Párisi Udvar Hotel Budapestben gálán hirdetik ki, a díjátadó gálán, amit ti is figyelemmel kísérhettek most vasárnap 12:05-kor, az RTL Klub műsorán. Illetve itt derül az is, hogy melyik szerencsés szavazó nyeri meg a fődíjat, az egyhetes pihenést AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL Klubon futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS

Mítosz és tudomány: valóban gyakori a csirkehús allergia a kutyáknál?

A MARS, a Pedigree gyártója a Waltham kutatóinak segítségével új alapokra helyezi a házikedvencek egészséges táplálását, valamint útmutatást kínál a kutyatartóknak az elhízás és az allergiás panaszok okainak felkutatásában és kezelésében.

Link másolása

hirdetés

Minden második kutya túlsúlyos*. Az 50 éve fennálló brit Waltham Petcare Science Institute legújabb tanulmányai szerint az elhízás akár 2,5 évvel is lerövidítheti egy kutya életét. A MARS, a Pedigree gyártója a Waltham kutatóinak segítségével új alapokra helyezi a házikedvencek egészséges táplálását, valamint útmutatást kínál a kutyatartóknak az elhízás és az allergiás panaszok okainak felkutatásában és kezelésében.

A Mars vállalat kutatói megállapították, hogy minden második klinikára bevitt felnőtt kutya túlsúlyos, és az elhízáshoz vezető legfontosabb tényező a túltáplálás. Az elhízás - ahogyan az ember esetében is – más betegségeket is okozhat, cukorbetegség, ízületi gyulladás és szív- és érrendszeri problémák, rák, légzési elégtelenség, vagy akár a szürkehályog kialakulásához vezethet.

A Waltham Központ most egy új eszközzel segíti az állatorvosok munkáját a házikedvencek egészséges növekedésének nyomon követésében. A WALTHAM Puppy Growth Charts** egy felhasználóbarát klinikai eszköz, amelyet állatorvosok számára fejlesztettek ki a kutyák fejlődésének nyomon követésére. A tudományosan kifejlesztett eszköz 50 000 egészséges fiatal kutya adatain alapulva nyújt szabványt az egészséges növekedéshez.

Az elhízás az állattartók számára rendszerint nem annyira szembetűnő, ellentétben az allergiás eredetű tünetekkel.

A házi kedvencek allergiás tüneteinek gyakorisága világszerte nő. Az allergiás eredetű emésztőszervi- és bőrbántalmak változatos tünetekben nyilvánulhatnak meg, leggyakrabban hányás, hasmenés, vagy viszketéssel és szőrhullással járó bőrtünetek hívják fel az állattartók figyelmét. Sok állattartó a csirkehúst okolja a tünetek hátterében.

hirdetés

A MARS neves hazai állatorvosszakértőt kért fel az allergiákkal kapcsolatos tévhitek eloszlatására. Dr. Király Péter kisállatgyógyász szakállatorvos harminc éve kutatja a házi kedvencek allergiáit itthon és külföldön, és állítja, hogy az allergia napjainkra a kutyáknál is „népbetegséggé” vált, csaknem minden tizedik kutyánál előfordul. Az allergiás ebek az eleségen túl a környezet különféle anyagaira is érzékenyek lehetnek. Az érintett kutyák egyharmadánál az első tünetek egyéves kor előtt jelentkeznek. Az eleségallergia leggyakoribb tünete a minden évszakban azonos mértékű viszketés, valamint a lábfejen, a fülön vagy a végbél környékén jelentkező bőrpír és apró kiütések, de a bőrtünetekkel egyidejűen ritkán előfordulhatnak fülproblémák és emésztőszervi panaszok (pl. hányás, hasmenés) is.

Az utóbbi időben hazánkban számos tévhit alakult ki a csirkeallergiával kapcsolatban, ezért az állattartók jelentős része igyekszik a csirkehúst kiiktatni kedvencük étrendjéből. Azonban az allergiás tüneteket mutató kutyáknak csupán nagyjából egytizede eleségallergiás, a csirkehúsra mutatkozó túlérzékenység ezen belül értendő. „A legtöbb allergiás reakciót (90%) valamilyen környezeti allergén (pl. poratka, pollen) váltja ki. Az eleségallergia hátterében leggyakrabban a marhahús, tejtermékek, búza, tojás, csirkehús, bárányhús, sertéshús, nyúlhús és bizonyos halfajták állnak. A csirkehús csak egy a sok allergén közül, ráadásul nem is a lista élén szerepel: a statisztikák szerint a marhahús és a szója a leggyakrabban diagnosztizált bűnösök.” - hangsúlyozta az állatorvos.

Dr. Király Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy ha házikedvencünk eleségallergiás, akkor több allergénre is érzékeny lehet, így pl. a csirkehús allergiások közel egyharmada a halfehérjére is érzékeny. Ráadásul az eleségallergia az ún. légúti allergiával is társulhat, ami tovább árnyalja a képet. Kutyánknak tízszer nagyobb esélye van arra, hogy a légutakon keresztül bekerülő allergénre (pl. parlagfűre) produkáljon tüneteket, mint egy adott eleség fehérjére (pl. csirkehúsra).

A csirkeallergia létező probléma, ugyanakkor a kutyáknak csak igen szűk táborát érinti. A csirkehúsra történő túlérzékenység egyértelmű megállapítása többtényezős feladat, ezért, ha felmerül az eleségallergia gyanúja, a korrekt diagnózis felállításához forduljunk állatorvoshoz, lehetőleg a tünetek jelentkezésének korai szakaszában.

Leggyakoribb állateledel tévhitek:

1. A kutyaeledel másodosztályú húsból készül

Kizárólag az emberi tápláléknak szánt és elfogadott hús használható fel kutyaeledel előállításához. Ami ebből a húsból feldolgozás során megmarad, kerül bele a kutyaeledelekbe.

2. Barf, avagy nyers etetés a lehető legtermészetesebb

A kutya nem vadon élő állat, és a nyers hús fogyasztása betegségek kialakulásának kockázataival járhat, mert a nyers hússal számos veszélyes kórokozó kerülhet be kutyánk szervezetébe. „A nyers hús, illetve zsigerek etetése révén a kutya számos baktériummal (pl. Salmonella) és parazitával (pl. galandférgek, egysejtűek) fertőződhet, mely esetenként súlyos, akár halálos megbetegedést is okozhat. A túlzott fehérjebevitel pedig hosszú távon károsíthatja a kutya szerveit, főleg a máját és a veséjét.”- hívta fel a figyelmet a neves állatorvos.

3. Az otthon főzött étel a legjobb, hisz a kutya is azt eheti, amit az ember

Az otthoni maradékok vagy házilag főzött ételek csak ritkán biztosítanak elegendő és megfelelő összetételű tápanyagot a kutyák vagy macskák számára, ezért a házi diéta ronthatja a háziállatok egészségét és vitalitását, melyek összefüggésbe hozhatók az elhízás és más egészségügyi problémák kockázatával.

A kutya korának és életmódjának megfelelő testsúly megállapítása és a napi táplálék adag beállítása állatorvos feladata, ugyanúgy, mint allergiás tünetek észlelésénél a diagnózis felállítása. Az állattartó feladata azonban a házi kedvencére való odafigyelés és az állatorvosi ajánlások betartása.

Waltham Petcare Science Institute

A teljes értékű és kiegyensúlyozott eledel gyártása macskák és kutyák számára önmagában tudomány, amely a gyártás minden szakaszában szakértelmet igényel. A Pedigree nemzetközi kutatóközpontja, a WALTHAM® Petcare Science Institute, közel 50 éve a világ vezető szaktekintélye a kisállatok gondozása és táplálása terén. A megfelelő élelmiszer előállításának minden lépésében tudományos eljárásokat alkalmaz, az alapanyagok beszerzésétől a vitamin-ásványianyag-keverékek elkészítésén keresztül a napi mennyiség meghatározásáig.

https://www.waltham.com/

* https://www.waltham.com/news-events/nutrition/data-helps-tackle-pet-obesity

**https://www.waltham.com/resources/puppy-growth-charts

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: