hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Letört az egyik körme egy buliban, a sürgősségin követelte, hogy ragasszák vissza

Az orvosok viszont nem lepődtek meg, a páciensek néha igencsak szánalmas problémákkal rabolják az idejüket...
Mirror - szmo.hu
2017. február 20.

hirdetés

A sürgősségi osztályon kötött ki egy angol fiatal egy keményen átbulizott éjszaka után. Pedig semmilyen baleset nem érte, és még csak nem is ivott annyit, hogy orvosi ellátásra lett volna szüksége. A lány egyszerűen

azért kereste fel a baleseti osztályt, mert letörött az egyik körme, és azt akarta, hogy az orvosok ragasszák vissza neki.

A dorseti Poole Hospital and Royal Bournemouth Hospital sokat látott orvosait persze egyáltalán nem lepte meg az eset: nap mint nap el kell viselniük az olyan "betegeket", akik a lehető legbanálisabb panaszokkal keresik fel őket. Valaki például azzal jött hozzájuk, hogy nem tudott jól aludni, mások azért mentek el a sürgősségire, mert leégtek a napon, fájt a torkuk vagy mert megvágták magukat egy papírral.

Leírva persze viccesnek hangzik, de az Egyesült Királyságban kórházanként évente átlagosan 10 ezer ilyen üggyel kell "megbirkózniuk" az orvosoknak, ezzel pedig

több millió fontos kár keletkezik évente, amit természetesen az adófizetők állnak.

hirdetés
korhaz

"Mindig a lehető legjobbat akarjuk nyújtani a pácienseinknek, de az enyhe problémákkal a komolyabb betegektől veszik el az időt az emberek" - mondta Richard Renaut, a Royal Bournemouth igazgatója.

Geoffrey Walker, a Poole Hospital orvosa azt is hozzátette, hogy természetesen az apróbb panaszokkal is érdemes orvoshoz fordulni, de nem a sürgősségi osztályon. Ott ugyanis a komoly betegeket és a balesetben sérülteket kezelik.

Képeink csak illusztrációk. Forrás: Pixabay

Ha érdekes volt a cikk, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk