hirdetés

A Rovatból
hirdetés

A legfontosabb dolog, amit szakítás után mindenképp kerülj el

Tényleg bármit megtehetsz, amit csak akarsz, csak ezt ne.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 16.

hirdetés

Mindenki máshogy kezeli ez a fájdalmas pillanatot. Elmegy a haverokkal bulizni, kisírja bánatát a tv előtt egy doboz fagyival és csokival, vagy éppen lefutja a maratont. Tedd azt, amit jónak látsz, amiről úgy érzed, hogy segíthet, de egy dolgot ne engedj meg magadnak: azt, hogy úgy gondold, soha senki se fog újra szeretni, mert ez nem igaz! Az Elite Daily egy szakértő segítségével ásott a kérdés mélyére.

Akármilyen nehéz, folyamatosan emlékeztetned kell magadat, hogy szerethető vagy. Ha kell, egy post-ittel tedd az orrod elé, hogy mindig eszedbe jusson, hiszen egy nap el fog jönni az az ember,

akinek nem csak tetszeni fog az, ami nyújtasz, hanem szüksége is lesz rá!

Sokszor azon agyalunk, hogy miket csináltunk, mit nem csináltuk, hol rontottuk el. Ezeket el kel felejteni, hiszen mi mindent tőlünk telhetőt megtettünk, és ha ez nem kellet nekik, akkor az ő baja.

Meg kell tanulnunk törődni magunkkal az ostorozás helyett. Erre a legegyszerűbb módszer, ha arra gondolunk, hogy ebben az esetben mit mondanánk a barátunknak. Ugye nem kezdenénk el hibáztatni őt, és elmondani mindennek?

hirdetés

Akkor magunkkal miért tesszük ezt?

Ha neki ott vagy és mindenben támogatod hasonló helyzetben, akkor magaddal is ezt kell tenned.

Legelőször is a testedre kell figyelned, mert igazolt, hogy egy megtört szív képes fizikai és neurobiológiai tüneteket okozni. Aludj eleget (ha nem megy, igyál nyugtató teát, vagy próbálj ki egyéb praktikákat), egyél egészséges ételeket (pl. zöldségfélék, hal, stb.) és kerüld azokat, amik csak még rosszabbá teszik a helyzetet (ezek a cukor, a koffein és az alkohol). Tölts időt azokkal, akik törődnek veled, és mozogj sokat, mert ezek mind boldogsághormonokat szabadítanak fel.

Még egy dolgot fontos a fejünkbe vésni. Az ember mindig sokkal erősebb és sokkal többet elbír, mint amennyit gondol.

Ezen is túl leszel, mint minden eddigi próbatételen.

Ne hagyd, hogy az a tuskó ennyire megkeserítse az életedet! Mutasd meg neki, hogy nélküle is megvagy, sőt még jobban érzed magad.

Címlapkép: Unsplash


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk