/eletstilus/legendas-pecsi-egyetemi-szorakozohelyek/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Legendás pécsi egyetemi szórakozóhelyek

Olyan helyeket gyűjtöttünk össze, ahova szívesen járnak a pécsi egyetemisták - de bárki másnak is jó szívvel ajánljuk őket!

Link másolása

hirdetés

Egyetlen egyetemi város sem létezhet egyetemi partik nélkül, így természetesen Pécs sem. Az alábbiakban bemutatunk nektek pár olyan szórakozóhelyet, melyeket a pécsi hallgatók szívesen látogatnak.

Pécs város nélkülözhetetlen része a Pécsi Tudományegyetem, melynek gyökerei egészen 1367-ig nyúlnak vissza. Mára már az ország egyik legnevesebb, regionális vezető szereppel bíró egyetemévé vált, ahol tíz karon a felsőoktatás teljes spektrumán magas színvonalú képzés folyik.

11412046_10153386469451280_601700065401736692_o

Forrás: a Pécsi Tudományegyetem Facebook-oldala

Na de lássuk is a legendás pécsi egyetemi szórakozóhelyeket:

A Király utcában, a történelmi belvárosban található Cooltour Caféban kényelmes fotelekben, tavasztól őszig pedig a kerthelyiségben beszélgethettek, bulizhattok. A hely egyébként a külföldi hallgatók kedvence.

hirdetés

Szintén a Király utcában van a Nappali. Már nevéből is adódik a városban betöltött funkciója; reggeltől estig a pécsiek nappalijaként funkcionál. A hely reggelizőhelyként, kávézóként, közösségi nappaliként és kiállítótérként üzemel, esténként pedig az ország minden részéről érkező és helyi egyetemista bandák, külföldi zenekarok, táncház, irodalmi estek, jazz sessionök, slam poetry és társadalmi témájú beszélgetések váltják egymást. A Nappali különleges légköre gyorsan meghatározó kulthellyé emelte a kocsmát nem csak a helyiek, de a turisták körében is.nappali

A Király utca népszerűségét az is bizonyítja, hogy a már említett két helyen kívül még rengeteg szuper hely található itt. Például ilyen a Szabadkikötő és a Streat. A Szabadkikötő egy olyan hely, ahol tudás, tapasztalat, érzés és gondolat szabadon cserélhet gazdát egy kávé, koncert, előadás és/vagy gyerekzsivaj közben. Érdemes megismerni a hely kettős arcát, amit nappal a gyerekek uralnak éjszaka pedig az iszogatni vágyók. Hozzájuk nyugodtan viheted magaddal négylábú kedvencedet, szívesen látják őt is.

A Király utca végén található a Streat, Hegyi Maja és Sándor Ildikó vállalkozása, amely egy hamburgerező. Az egység a franciás vonalat követi, így a hamburgerek mellett különleges szendvicseket is kínálnak. Az alapanyagokat egy közeli pécsi hentestől szerzik be, a darált marhahúsból maguk gyúrják és fűszerezik a húspogácsát.

17493165_617225851809472_2010525645160202245_o

Fotó: Streat Facebook oldala

A Várady Antal utcában, a történelmi belváros szélén található Csinos Presszó Pécs első számú romkocsmája (a műfajt a Zöld hozta el a városba, de az időközben megszűnt). A hely közösségi térként is működik, rendeznek többek között alkotói piacot, közös főzést és kiállításokat, de a Csinosban működik például könyvtár is, ahova, illetve ahonnan mindenki szabadon hozhat, vihet olvasnivalókat

Az öreg Szenes, a PTE Ifjúság úti campusán, az „A” épület földszintjén található. Ez az a hallgatói klub, ahová az órák között be lehet ülni, korrekt áron üdítőt, szendvicset, kávét vásárolhattok, és a neten is szörfölhettek. Esténként pedig a hétről hétre megújuló program szerint könnyűzenei koncertek, rezidens DJ-k és szakestek várnak rátok. Az elmúlt időszakban főként a magyar alternatív, undergorund előadók kaptak hangsúlyt, ezen túl fontosnak tartják a pécsi kezdő zenekarok támogatását, fellépési lehetőségek biztosítását számukra. Innen indult például a 30Y, a Kispál és még sokan mások, a pult mögül, vagy nappali ügyelőként.szenes

Szeretnél egy jó közösség része lenni? Hamisítatlan egyetemi légkörben jókat poharazni, beszélgetni a barátokkal? Ha igen, akkor a belváros szélén, a Zsolnay Vilmos úton található Jobb Mint Otthon a te helyed. Pont olyan, amilyennek egy egyetemi kocsmát képzelünk - faasztalok és -székek, poszterek a falakon és a plafonon. Nem is beszélve az egyetemistabarát árakról és az állandó italakciókról.

A belvárosban, a pécsi Árkád mellett található Pécsi Est Café egyszerre kávézó, egyetemi partihelyszín és koncerthelyszín, ahol a legnépszerűbb magyar zenekaroktól kezdve a nemzetközi undergroundig sokan megfordulnak. Közgazdász és jogász törzshely, de hétvégente igazán változatos zenei kínálattal szolgálnak, legyen szó akár rock-, akár elektronikus zenéről, a magyar könnyűzenei élet legjava meg szokott itt fordulni.

15168935_1250236185037736_4402272536821934942_o

Forrás: Pécsi Est Café Facebook oldala

A fiatalok körében kedvelt hely még a Káptalan utcában található Lompos Uszkár. Ha szeretsz gesztenyefák árnyékában fröccsözni és/vagy fűben olvasni, akkor ott a helyed! Az egységet az elhelyezkedése is különlegessé teszi, hiszen a Pécsi Nyári Színház bejáratánál, a Martyn Ferenc Múzeum ölelésében található, mely utánozhatatlan atmoszférával ajándékozza meg ezt a csendes fröccs- és olvasóligetet. Hétvégente családi programok, játszótér illetve különböző művészeti performanszok teszik vonzóvá a betérő vendégek számára.

A retro hangulat kedvelőinek egyik kedvenc helye, a Kolozsvár utcában található Művész Presszó. Itt visszaköszönnek a nagyi régi bútorai, a félhomályos hangulat, a kopott társasjátékok és persze a kihagyhatatlan kézműves sörök, ami miatt felkeresik az ínyencek ezt a helyet. Persze ha valaki csak egy finom koktélra, gyümölcsös limonádéra vagy egy jó kávéra vágyna, náluk azt is megtalálja. Lehetőséget biztosítanak kisebb zenei és kulturális előadásoknak, illetve szabad felületet adnak kiállítások számára is.

16722477_1407926632605355_584539293772299947_o

Forrás: Művész Presszó Facebook oldala

A kávérajongók egyik kedvelt helye a város egy eldugott belső udvarában található, dzsámis logóval ellátott Pécsi Kávé. Az egyetem mellett, az Ifjúság útján található Block Coffee Room is népszerű, amelyben minden dekorációs tárgynak és bútornak története van. A régi házmesteri lakásból kialakított helyiségbe belépve úgy érezhetjük, mintha csak átugrottunk volna a szomszédba egyet kávézni, persze a kávé itt se mindennapi! Idén a Széchenyi téren nyílt gasztró- és művészkocsma, a Bazár is közkedvelt, ahol kézműves sörök, mellett különféle kolbászok és sörkorcsolyák is vannak. Ha ételekről van szó a Lezser Bár-t, a Nana Bistro & Bár-t és a Balkán Bisztrót is érdemes megemlítenünk.

Népszerű egyetemi kocsma - focimeccsnézéssel és csocsóval - a Somogyi Béla utcában található Hokedli, a Rákóczi utcai Campus Lokál Sopianae, a Rókusalja utcai Kiskorsó és a Hungária úti MozaIQ Café is. A Rákóczi úton, a Zsolnay-szobor környékén van a Monte Cristo Café Bár, amely hétköznap is hajnalig tart nyitva. Sokak kedvence a Kacsóh Pongrác utcai Csalogány Presszó is, ahol jó időben a teraszra is ki lehet ülni, illetve a Damjanich utcai Corner Söröző is. Az Eozin a focirajongók körében népszerű, ugyanis sörözés közben meccset is nézhetnek, valamint a N-Eozin Grillterasz & Kultúrpark is kedvelt szabadtéri hely, ahol szívesen töltik el a forró nyári estéket.

Forrás: eduline.hu, pecsma.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk