/eletstilus/kommunikacio-hogyan-mondj-nemet-nemet-mond-pszichologia/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Öt pszichológiai trükk, amivel úgy mondhatsz nemet, hogy a másik nem tud megsértődni

Nagy dilemma ez, de hát nem lehet mindenre bólogatni. Elmondjuk, hogyan csináld.
Fotó: Pexels - szmo.hu
2018. július 08.

hirdetés

Nehéz ügy. Mindannyian nap mint nap kerülünk olyan helyzetbe, amikor szívünk szerint nemet mondanánk valamire. Vagy valakinek. De nem merünk, mert megsértődik. Nos, a Powerfulmind szerint ha nem akarjuk megerőszakolni önmagunkat, és mindenbe belemenni, de otrombának se szeretnénk tűnni, van megoldás. Íme öt egyszerű trükk, amit a pszichológusok tanácsolnak. Szerintük működik.

1. A bók-szendvics

Egyszerű, de nagyszerű. Tedd be a "nem"-et két pozitív dolog - mondjuk bók - közé, mintha szendvicset csinálnál. Mondjuk egy barátnőd megkér, vigyázz a kisgyerekére, mert moziba mennének a párjával. Kezdd azzal: "De jólesik, hogy rám gondoltatok!" Majd: "Azon az estén sajnos nem érek rá, de...". Végül: "Mindig olyan jó érzés, ha látom, hogy bíztok bennem." Ezután ha sértődés van, nem a te készülékedben van a hiba.

2. Az elkerülés

Itt az a lényeg, hogy

hirdetés

úgy mondasz nemet, hogy nem mondod ki magát a szót. Vannak erre udvariassági kifejezések: "Attól félek, az a napom már tele van, de köszönöm, hogy megkértél."

"Más alkalmakkor szívesen, de most be kell fejeznem ezt a havi jelentést, a főnököm nem várhat." Kicsit "angolos" technika, de beválik.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk