/eletstilus/kockahazak-ihlette-taskak-a-21-szazadban/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Kockaházak ihlette táskák a 21. században

A 70-es években épült kockaházak mintái adták az ötletet a táskáknak, amik üdítő színfoltjai a tavasznak.

Link másolása

hirdetés

A TheBétaVersion 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióját Katharina Roters: Hungarian Cubes c. fotóalbuma ihlette: a sorozattal való találkozás olyan elsöprő hatással volt Rainer Zsófi tervezőre, hogy elhatározta, erre az inspirációra építi a TheBétaVersion következő kollekcióját.

Könyvében Roters a Kádár-korszak kockaházait gyűjtötte össze: ezeknek az eredetileg egyforma épületeknek a homlokzataira a lakók a saját elképzeléseik alapján, vagy mesteremberek segítségével festettek mintákat, megtörve ezzel az épületek a személytelenségét.

Mi is az a PandArte blog?

Bánhidi Dóra több mint három éve a fejébe vette, hogy minden olyan dolgot megismertet a világgal, ami kreatív ötletből született.

dora

hirdetés

"Blogomon rengeteg hazai tervezőről, innovatív ötletről, helyről és designról írok, mert ezzel szeretném inspirálni az embereket arra, hogy megtalálják önmaguk 'ajándékát', vagyis azt, hogy ők miben a legkreatívabbak" - írja Dóra.

Mi pedig arra vállalkoztunk, hogy időről-időre bemutatunk valakit vagy valamit Dóra sikertörténeteiből

Az absztrakt, geometrikus festményeket idéző házak mintái folklórként terjedni kezdtek, többen elkezdték kérni a már látott díszítéseket, regionális jellegzetességek is kialakultak. Ezek a házak nem pusztán erőteljes vizuális lenyomatai egy letűnt korszaknak, de a jelenség társadalmi szempontból is izgalmas: a környezet díszítésének, és az egyéniség megmutatásának természetes igénye az adott korszak kontextusában öntudatlan lázadásként hat. Az albumnak ez az olvasata összevág a TheBétaVersion szellemiségével, amely szerint a divat játékos eszköz arra, hogy az ember kifejezhesse magát, és a ruhadarabok valamint a kiegészítők viselőjük személyiségével együtt kelnek életre.

Az így megszülető kollekció egészére részletgazdag, rajzos karakter jellemző. Az inspirációul szolgáló házak finomabb, raszterszerű díszítményei és nagy léptékű, geometrikus díszítése egyaránt visszaköszönnek a kollekció darabjain. A táskák és kisebb kiegészítők finom, vonalas mintái távolról nézve nagyobb, foltszerű felületekké állnak össze, a lyukakból vonalak rajzolódnak ki; a vászontáskák esetében pedig a geometrikus szabásvonalak idézik a házak homlokzatait. A minták lézervágással és -gravírozással készültek, a kompozíció a tárgyak arányrendszerét követi, így a forma és a díszítés elválaszthatatlan egységet alkot.

taska1

taska2

taska3

taska4

taska5

taska6

taska7

taska8

A kiegészítők színvilágát az alapanyag, a növényi cserzésű marhabőr natúr-aranybarna árnyalata határozza meg, amelyet világos, pasztelles színek egészítenek ki. A bőrtáskákon - a márka hagyományait követve - kisebb felületen jelennek meg a pasztellkék, sárga, vagy fehér részletek, játékos bojtok és háromszög rátétek formájában.

A korábbi kollekciók közkedvelt formái színben és mintában is megújulva térnek vissza, a tavaszi kínálat pedig új fazonokkal is bővült. A vízlepergető textilből készült Ezra hátizsák beépített laptoptartó zsebbel rendelkezik, négyféle színvariációban kapható, uniszex darab. A gyűjteményt pénztárca, telefontokok, egy férfi és egy női öv teszi teljessé.

A kollekció elérhető a TheBétaVersion bemutató termében és webshopjában:

1111 Budapest, Budafoki út 22., 4. emelet 20. (bejelentkezés szügséges)hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk